More

  RECENTE POSTS

  ALLE feestdagen moeten worden afgeschaft

  Als er geen rellen zijn om het uiterlijk van een fictief personage met Sinterklaas, dan zijn er wel weer familieruzies tijdens het kerstdiner; feestdagen leveren alleen maar gezeik op. Het is voor andere culturen in ons prachtige land natuurlijk ook erg lastig om al die feestdagen te snappen.

  Trouwens, als we er zelf eens nuchter naar kijken, slaat het grootste deel helemaal nergens op. Er zit over het algemeen totaal geen logica in. We hakken een boom om, zetten die in onze woonkamer neer en hangen er de meest lelijke glimmende ballen en andere quasi-vrolijke ornamenten in, alsmede een berg minuscule lampjes. Logisch.

  We maken kinderen wijs dat er een bisschop met een rode outfit en een witte baard ‘s nachts cadeautjes of lekkers in hun schoen stopt. Of eigenlijk doen zijn clowneske, hooguit nog een jaar of twee bruingeschminkte vrienden het. Jaaaaja. Via de schoorsteen. Plausibel. We vieren met Pasen niet één, maar twee dagen lang dat een of andere profeet, in wie de meeste vierders totaal niet (meer) geloven, zo’n 2000 jaar geleden aan het kruis genageld werd en daarom eten we chocolade-eieren en zien we hazen en kuikens in de winkels. Maar natuurlijk. We hoeven niet te werken en niet naar school omdat voornoemde profeet… naar de hemel ging en dat zijn apostelen opeens een goed idee kregen. Of zo. Maar natuurlijk. Niet dat jezelf een maand lang vrijwillig uithongeren en daarna boerderijdieren slachten echt ontzettend logisch of zinvol is, dus ook feesten uit andere culturen zijn niet bepaald beter.

  Om ervoor te zorgen dat niemand zich meer beledigd of gediscrimineerd voelt door andermans feesten, is de enige oplossing om simpelweg ALLE feestdagen in Nederland af te schaffen. Moederdag op de schop, Driekoningen viert sowieso al niemand en aan Bevrijdingsdag heb je toch maar eens in de vijf jaar iets, dus die gaat ook de deur uit. Weg met al die onzin. Elke dag is een gewone dag, werken met je kadaver, en in het weekend ben je vrij. In plaats van al die losse onzindagen die je in april, mei en juni hebt, krijgt iedereen er gewoon anderhalve week vakantie bij. En je verjaardag, die mag blijven.

  Stel je eens voor wat een rust en ruimte het zou geven! Je hoeft niet meer na te denken wat je in hemelsnaam voor je tenenkrommend saaie en hobbyloze schoonmoeder moet kopen, wiens lootje je helaas getrokken hebt voor pakjesavond. Je zit niet al een week lang in de stress en drukte vanwege drie avonden extreem eten met Kerst. Je wordt niet meer 6 weken lang doodgegooid met die walgelijke Sinterklaasliedjes in winkels (“Gooi wat in m’n laarsje, dank u Sinterklaasje.” DAT RIJMT NIET EENS!) en je wordt niet meer geconfronteerd met pepernoten die tegenwoordig al in augustus in de schappen liggen. Ze zijn er voortaan gewoon het hele jaar.

  Het is duidelijk: álle feestdagen moeten gewoon worden afgeschaft. Beter voor iedereen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN