Max TailleurOh happy happy joy joy! Het was al weer even exact drie weken geleden, maar zojuist hebben wij de legale stappenteller WEER kunnen opdraaien, want er is in de Redactiebunker een boze mail binnengekomen. Dit keer niet van de filmkabouter maar van de internetkabouters van het MDI. Want ja, een aantal bankiers voelen zich door DEZE post bij de neus genomen*. Jammer dat ze de satire missen en dus niet verder kijken dan hun neus hakig* groot* lang is. Goeie timing ook, want het is vandaag Witte Donderdag. U weet natuurlijk allemaal vervolgens wel op aandringen van wie Jezus Christus op die dag gearresteerd is en de dag erna vermoord is? Inderdaad. DE JODEN! (sorry, geen satire. feit) Begrijpelijk dat ze er wat gas* achter zetten om juist deze dag een andere invulling te geven. U begrijpt dat de redactie haar kamp* opgezet heeft in de bunker inclusief wachttorens* en prikkeldraad*. Ausweis* in de zak natuurlijk*.
Hieronder de mail van het MDI en eronder de voorlopige laatste reactie die we veilig uit de bunker konden smokkelen*. Mochten er even weinig updates komen dan zitten we achter de Billy* in ons dagboek te schrijven.*

* =  Let op! Satire!

Geachte heer / mevrouw,

Gaarne uw aandacht voor het volgende.
Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) neemt meldingen over discriminerende uitingen op het Nederlandse deel van internet in behandeling. Het MDI beoordeelt uitingen op strafbaarheid aan de hand van de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht ( http://www.meldpunt.nl/wetsartikelen). Indien het MDI een uiting strafbaar acht, wordt meestal een verzoek tot verwijdering naar de eigenaar van een site verstuurd.
Onlangs heeft het MDI een melding ontvangen over een artikel op uw website. Het gaat om het volgende artikel:
http://www.retecool.com/israel-gaat-ondersteuning-bieden-om-graaien-van-bankiers-te-beperken/#.U0-lLldKR4G
In dit artikel staan onder andere de volgende uitingen:
‘Uit onderzoek is gebleken dat veel van de bankiers in Nederland die bovenmatig graaien of een Israelisch paspoort hebben of op andere wijze Joodse roots hebben. Aangezien Israel de nodige kennis in huis heeft van deze verstrekkende Joodse graaipraktijken is in goed onderling overleg besloten om de kennis van de Joodse staat in te zetten om ook in Nederland op het gebied van het voorkomen van graaipraktijken de neuzen dezelfde kant op te krijgen.’
Bovenstaande artikel acht het MDI in strijd met de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht. Stellen dat de bankiers die graaipraktijken vertonen bijna altijd Joden zijn en vervolgens ook de term Joodse graaipraktijken gebruiken, is te zien als een belediging van de joodse bevolkingsgroep. Derhalve wil ik u vragen het bewuste artikel van uw website te verwijderen.
Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Daniel Veenboer
Meldpunt Discriminatie Internet

En de reactie:

Beste Daniel,

Dank voor je mail. We zijn het niet eens met je stelling maar om te voorkomen dat we de loopgraven in moeten duiken deze mail. We proberen namelijk zoveel mogelijk in oplossingen te denken. Om zeker te zijn dat we in hetzelfde kamp zitten en hetzelfde spoor volgen: het in je mail genoemde artikel bevat satire.
Daartoe lijkt het mij handig dat je even de volgende link bekijkt: http://www.nu.nl/binnenland/3751958/roemeense-politie-in-amsterdam-koningsdag.html. Dit nieuwsbericht was ook gelinkt in het bedoelde artikel. (onder de rode tekst, even met je muis erop klikken is ook voldoende)
Zoals je ziet zijn belangrijke elementen uit dit nieuwsbericht overgenomen en betreft het dus een parodie op dit artikel. Gezien satire en parodie niet strafbaar zijn zal het bedoelde artikel, tenzij je nog andere argumenten in je mouw hebt, online blijven staan.

Met vriendelijke groet,

Flepz0r

Reaguur dan!

21 reaguursels op "Happy Happy Jew Jew – Legale stappen"

avatar
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
Reet

Zo veel OLO!

Tante Zijkweif

*zet alvast de brodie op en duikt de kelder in*

wouzer51

Echt tranen over de wangen van het lachen. Briljant Flepz0r!

Illuminatus Magnus

Hoho, beweert Flep daar dat het een feit is dat de Joden op Witte Donderdag op aandringen van de Joden gearresteerd is? Heeft Flep soms geheime informatie waaruit blijkt dat Jezus echt geleefd heeft, en gearresteerd is op Witte Donderdag en dat dat op aandringen van Joden gebeurde? Dan ontving ik graag een PM’tje daarmee.

Het Dossier

Ze zijn hier feit en fictie aan het Mengele. Ze baseren zich op de Bijbel.

Ome Mc

Zo voorspelbaar en zo briljant. OLO.

Generaal Motors

‘feit’ en dan met Wikipedia aankomen.
Hmpf!

Illuminatus Magnus

En dan de Wikipediapagina die het religieuze standpunt uitlegt. Niet eens die met de onnavolgbare informatie over het bestaan van Jezus.

Het Dossier

Huh? Retecool was toch een Joods Bolwerk?

JEW EET TOCH

horrorneefje

Satire, tja… voor ons kristalhelder, en ze hebben die klok zelf vast ook wel horen luiden, maar weten duidelijk niet waar de keppel hangt. Wat dat betreft blijft het MDI een ongenaakbare klaagmuur. Maar eerlijk: als dit volgens hun protocollen niet mág, kan je ze toch wel voor deze ene keer matze? Ben bang dat RC zich anders in de eigen vingers besnijdt. Je bent nu nog Frank en vrij, maar als ze dit doorbezetten dan wordt het toch een soort koude douche, duik je kopje onder, dus ik zou het toch nog eens overherdenken hoor. Je kan altijd nog zeggen dat je het niet wist!

Vilmer Ramone

Meester! Doe Ivo’s neefje even 666 sterretjes!

dM. Onepisch.

Ik moet zeggen dat ik de vermeende satire niet grappig vind. Het zou leuk zijn als veel bankiers inderdaad joods zijn, maar daar is mij niets van bekend. Daarmee is het een flauwe, achterhaalde en niet-kloppende stereotypering en daarmee snap ik de reactie van het MDI wel. Het kan dan wel grappig bedoeld zijn, daarmee is het nog niet meteen satire.

Ds. Ploppo

Waar is dat beroemde Joodse gevoel voor humor gebleven?

Ome Mc

Toen ze hoorden dat er zoiets als lachgas bestond was het op slag verdwenen.

vivagijntje1994

Bij het grofvuil gezet?

riks

De Joodse Nederlanders zijn na 700 jaar nog niet ingeburgerd, wat ze nog erger maakt als de Marokkaanse Nederlanders. Het zal wel iets met geloof te maken hebben of zo.

xaderp.

Retecool hakt in op álle geloven, en ik als alumember hak nog een stukje verder door.

horrorneefje

Oh ja: *
Bijna vergeten.

horrorneefje

Ja maar, dat was niet bedoeld als reactie op een reactie. Maar toen, en dus, yes but, no but.

/bug forum

Roel Zwaar

Pas toch op met wat je schrijft. Voor je het weet krijg je nog een mail vanwege iets over kristal. En dan kunnen we weer € 14,00 bijlappen voor de advocaat.

Vilmer Ramone

En? Gloort er al licht aan het eind van de spoortunnel?