More

  RECENTE POSTS

  Werking Voodoo al lang bewezen

  Helende Voodoo-behandelingen werken. Dat is in 1977 al bewezen. De European Academies Science Advisory Councel (EASAC) beweert in een recent advies dat er geen bewijs zou zijn, maar baseert dit op onbetrouwbare, deels frauduleuze rapporten. De Artsenvereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) roept op tot een wetenschappelijke dialoog over helende voodoo-behandelingen.

  Het bewijs voor helende voodoo-behandelingen doet niet onder voor dat van regulier.

  De conclusie van de eerste vier meta-­‐analyses die er gedaan zijn naar alle dubbelblinde, gerandomiseerde onderzoeken (RCT’s) waren positief. De conclusie van de vierde meta-­‐analyse was dat helende voodoo-behandeling significant beter werkt dan placebo. Met andere woorden: helende voodoo-behandelingen werken. De alom gerespecteerde voodoo-geneesheer Dr. Tata Dongo Remi noemde zelfs de hoge kwaliteit van dit onderzoek tijdens één van zijn sessies.

  Deze boom wordt momenteel geheeld door onthoofde kippen.
  Deze boom wordt momenteel geheeld door onthoofde kippen.

  De EASAC baseert haar conclusie echter op een vijfde meta-­‐analyse, namelijk die van Shang en Egger. Deze meta-­‐analyse is gebaseerd op voornamelijk dezelfde RCT’s als de vierde meta-­‐analyse en werd in 2005 gepubliceerd. Hun conclusie, ‘zwak bewijs voor helende voodoo-behandelingen en sterk bewijs voor reguliere middelen’, bleek later bij een analyse door de onderzoekers Lüdtke en Rutten te berusten op een niet openbaar gemaakte selectie van 8 van de 110 voodoo onderzoeken en 6 van de 110 reguliere onderzoeken. Zo’n geheime selectie is verdacht en ongeoorloofd. Uiteindelijk ging het om onvergelijkbare onderzoeken. Het effect van alle 110 voodoo onderzoeken bleken bij deze analyse van dezelfde sterkte te zijn als de reguliere onderzoeken en de kwaliteit van de voodoo onderzoeken was beter.

  Ook een Australisch rapport met een negatieve conclusie over het bewijs van helende voodoo-behandelingen wordt aangehaald. Deze conclusie kon onder andere worden bereikt door alle studies met minder dan honderdvijftig proefpersonen uit te sluiten – een maatregel die elke wetenschappelijke grond mist en die ingaat tegen de richtlijnen van het onderzoeksinstituut dat het rapport uitbracht.

  Een onafhankelijk onderzoeker als de Zweedse professor Hahn stelde recent zelfs vast dat het bewijs voor helende voodoo-behandelingen alleen onderuit gehaald kan worden door meer dan 90% van de onderzoeken te schrappen of door dubieuze statistiek.

  Bijwerkingen

  Ook stelt de EASAC, zonder onderbouwing, dat helende voodoo-behandelingen schadelijk kunnen zijn. Alle onderzoeken wijzen echter uit dat helende voodoo-behandelingen – bij oordeelkundig gebruik – veilig is en in principe – door de wijze van bereiden waarbij het middel verdund en geschud wordt – geen (bij)werkingen heeft. Bekende tegenstanders van helende voodoo-behandelingen, iedereen met gezond verstand, vinden in de wereldliteratuur over 34 jaar slechts vier overlijdens die mogelijk met helende voodoo-behandelingen te maken konden hebben. Volgens de EMA overlijden in de EU jaarlijks ongeveer 200.000 mensen aan bijwerkingen van reguliere middelen… De EASAC noemt het onthouden van een reguliere behandeling als een gevaar van een helende voodoo-behandeling. Het onthouden van een noodzakelijke behandeling is volgens ons gewoon slechte geneeskunde en heeft niets te maken met helende voodoo-behandelingen. Leden van de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG) hebben als artsen de opleiding en nascholing genoten om goed te kunnen beoordelen welke methode een patiënt nodig heeft. Binnen de visie van de integrale geneeskunde staat juist het kiezen van het beste uit beide werelden voorop.

  Medicijnen voor de helende voodoo-behandeling tegen longkanker
  Medicijnen voor de helende voodoo-behandeling tegen longkanker

  Zelfde soort bewijs voor helende voodoo-behandelingen als voor reguliere geneesmiddelen?

  Dat adviseert de EASAC. Blijkbaar hebben zij zich niet verdiept in de helende voodoo-behandeling methode. Geneesmiddelen worden in de voodoo geneeskunde namelijk niet alleen uitgezocht op de ziekte of klacht maar ook op het totaalbeeld van de mens. Het is een individuele vorm van geneeskunde. Ook in de reguliere geneeskunde is gebleken dat niet iedereen op hetzelfde middel hetzelfde reageert en wordt er gestreefd naar een individueel voorschrift.

  Voodoo in veel landen geaccepteerd

  In een aantal landen zijn helende voodoo-behandelingen een geaccepteerde en geïmplementeerde vorm van geneeskunde. In Benin, Haïti, Brazilië en in verschillende staten van de VS zelfs als medisch specialisme. In deze landen zijn helende voodoo-behandelingen een officieel erkende behandelmethode die vaak aan de universiteit wordt onderwezen. In Benin is Voodoo zelfs de officiële godsdienst. In Nederland maken veel mensen naar tevredenheid gebruik van helende voodo-behandelingen, vooral mensen met een chronisch geestelijke aandoening. Een Haïtiaanse studie toonde enkele jaren geleden aan dat huisartsen die naast reguliere ook voodoo geneeskunde toepassen ruim 12% goedkoper werken dan gemiddeld.

  Samenwerken als wetenschappers in plaats van elkaar bestrijden

  Ten slotte doet de AVIG samen met internationale belangenverenigingen en onderzoekers een oproep aan de EASAC om samen te werken. In een gezamenlijke conferentie kan de stand van zaken van het wetenschappelijk voodoo onderzoek worden vastgesteld.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  23 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  23 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Bismarck
  12/10/2017 - 12:26 12:26

  Beinin, ligt dat bij Nambia?

  Bismarck
  Antwoord aan  Reet
  12/10/2017 - 14:08 14:08

  Ik dacht ik noemde het maar, omdat ik uit betrouwbare bron weet dat Nambia een bijzonder goede gezondheidszorg heeft. Misschien dat dat wat met helende voodoo-behandelingen te maken heeft.

  Wtrdk
  Lid
  12/10/2017 - 13:59 13:59

  Zondag met Lubach, kom er maar in!

  Ketsman
  Ketsman
  Gast
  12/10/2017 - 14:08 14:08

  Inmiddels heeft NVWA al sorry gezegd over dat natuurlijk placebowater natuurlijk geen voodoowater mocht heten in een natuurlijke placeboshop natuurlijk.

  Weirdoinventor
  Lid
  12/10/2017 - 14:52 14:52

  Artsen…

  Prima, we registreren elk middel als we een fase 3 klinische studie zien.

  Weirdoinventor
  Lid
  12/10/2017 - 14:58 14:58

  Enfin, misschien moet ik het toch maar eens doen.
  https://www.kwakzalverij.nl/over-ons/lidmaatschap

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  12/10/2017 - 20:11 20:11

  En nu nog even duimen dat ze semi-Belgen accepteren.

  Ik ben als farmaceutisch onderzoeker dan wel compleet partijdig, maar je moet uiteindelijk toch een beetje proberen de problemen op je eigen stoepje op te lossen.

  Een uitspraak die keihard tegen me gebruikt gaat worden bij de volgende post over een farmaceutisch bedrijf dat generieke pillen voor 100.000 euro per stuk verkoopt omdat niemand anders ze meer maakt. Maar dat zij dan maar zo.

  Ketsman
  Ketsman
  Gast
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  12/10/2017 - 20:15 20:15

  Hee, de monsantopleuris is weer uitgebroken op sargasso. Ik sta jouw bijbaantje te doen pharmamassanoordenaar, terwijl hippies overtuigen mij minder dan mateloos interesseert. Beetje hulp?

  Ketsman
  Ketsman
  Gast
  Antwoord aan  Ketsman
  12/10/2017 - 22:25 22:25

  Nou heb ik volgens mij een IP-ban omdat ik met mongolen ouwehoer. Ik hou er in ieder geval een dreigmail van Sargasso aan over.

  Ketsman
  Ketsman
  Gast
  Antwoord aan  Ketsman
  13/10/2017 - 00:00 00:00

  comment image
  Ik vroeg alleen HEEL nadrukkelijk en herhaaldelijk naar bewijs dat Glyfosaat giftig is. De tiefus.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Ketsman
  13/10/2017 - 16:57 16:57

  Maar als ze een held als jou bannen, wat kan ik er dan uithalen?

  Na het hele artikel en de discussie gelezen te hebben moet ik trouwens respectvol van mening met je verschillen. Ik vind artsen die graag mensen dood maken een behoorlijk probleem, ik weet niet goed hoe ik er iets aan kan doen, discussieren op het internet helpt alvast niet, maar het valt wel enigszins in mijn straatje, ik ken de procedures voor medicijnen beter dan gemiddeld en dus is mijn mening enigszins boeiend (niet-medicinale medische handelingen zijn weer anders, daarbij doen artsen meestal maar wat.) Dit betekent dat ik redelijk zeker ben dat ik aan de goede kant sta, wat altijd prettig is.

  Tussen een groep mensen springen die een schreeuwerige discussie aan het voeren zijn over een artikel van een journalist die beweert dat er een giftige hulpstof in bepaalde kunstmest zit en waar iedereen het volmondig mee eens is terwijl de blijkbaar al geidentificeerde hulpstof niet een keer benoemd kan worden in het hele verhaal spreekt mij minder aan. Ik weet ook niet zo gek veel van kunstmest, en ik denk niet dat deze discussie ertoe zal lijden dat boeren meer of minder van de danwel levensgevaarlijke danwel levensreddende kunstmest gaan gebruiken. Ik verwacht dus niet dat de uitkomst van de discussie levens kost, in tegenstelling tot artsen of mensen die zich voordoen als artsen die mensen naar Jomanda doorverwijzen. Monsanto heeft bovendien best wel om haar reputatie gevraagd. Neem de GMO producten: daar is op zich niks mis mee, je gaat heus niet dood van graan met andere genen. Maar Monsanto heeft daaromheen wel een aantal smerige rechtszaken gevoerd waarbij boeren waarbij het gemodificeerde graan vanzelf was komen aanwaaien geruineerd werden, dit als dreigement naar iedere andere boer die geen spullen vanb Monsanto wilde afnemen. Dat ze dan strategisch de spullen gaan testen van bedrijven naast mensen die wel klant zijn omdat ze daar vast wat plantjes kunnen vinden. Dit verhaal zeg maar:
  https://www.rt.com/usa/monsanto-patents-sue-farmers-547/

  En dat is geen op zichzelf staand ding. Ze zijn voor zover ik weet het landbouwequivalent van van die farmaceuten die de prijs van pillen opeens duizend maal verhogen. Ze houden ervan om smerig te spelen, dus ik vertrouw ze eigenlijk automatisch niet, zelfs niet als ik denk dat ze gelijk hebben, en ik ga ze ook niet verdedigen als het niet echt moet.

  Ketsman
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  13/10/2017 - 17:25 17:25

  Ja, laat ook maar. Ze zoeken het maar uit. Dit is ook niet de eerste poepgooiwedstrijd over Glyfosaat. Ze kunnen mij nieteens uitleggen waarom ze zelf zo overtuigt zijn, behalve naar blogsposts te verwijzen op sites waar geen mens van gehoord heeft. Laat staan dat ze mij ergens van kunnen overtuigen. Het is alsof ik voor de inquisitie sta en moet verantwoorden waarom ik twijfels heb of de wereld echt wel plat is, terwijl ik net terugkom van dertig jaar grootcirkelvagineren over de oceanen. Roundup is niet giftig, klaar.

  Het is verder ook geen probleem meer, want roundup komt naar je toe deze winter:
  http://www.reuters.com/article/us-basf-seeds-bayer/basf-to-buy-seeds-herbicide-businesses-from-bayer-for-7-billion-idUSKBN1CI0HF
  Je leest het goed, Monsanto is het helemaal zat. (kennelijk)

  ps: Mijn mening sluit hier ongeveer bij aan. (-want expert)
  https://www.youtube.com/watch?v=vW8U8ZAhGW8
  En hee, wie haat er nou geen patenten(zolang je ze zelf niet hebt), maar ik hou het graag echt, ik ga whargrabbel over de muziek-/filmindustrie. Dat is pas kut. Daar is waar je je hysterische blinde (en evt ongefundeerde) haat moet richten, de rest zal volgen.

  De hysterihippies kunnen van mij een vette glyfosaattumor op een ongemakkelijke plek groeien.

  Ketsman
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  13/10/2017 - 17:51 17:51

  RT beschouw ik trouwens als fakenews. een soort russische foxnews.

  Fakenews, daar zijn ook hele studies over: https://reason.com/blog/2016/11/17/this-professors-list-of-fake-news-sites
  C/P in de proxy(blocklist) en restart service. WOT helpt ook.
  Ons komen gewapend op de interwebs, daarom heb ik bij die gasten ook in 1 klik door dat het een strontlink betreft.

  Ketsman
  Antwoord aan  Ketsman
  13/10/2017 - 18:32 18:32

  Als je echt heel badass wil blocken, moet je ‘Peerguardian’ eens zien te vinden. Al je fucking internets weg als je zou willen. Hangt er een beetje vanaf hoe sceptisch je bent.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  13/10/2017 - 18:53 18:53

  Als dit verhaal me ergens van overtuigd heeft is het dat ik Sargasso nog steeds niet hoef te proberen.

  Ketsman
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  13/10/2017 - 18:58 18:58

  Absoluut niet. Ik sta nog steeds onder de douche.

  Monade
  12/10/2017 - 15:15 15:15

  Heau, heau, voodoo is een uitstekende remedie tegen zeldzame dieren en albinonegers. En als je van gebraden kip houdt.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  12/10/2017 - 15:31 15:31

  Alle moeite die AVIG doet om serieus genomen te worden is typerend.
  De site heeft het iedere tweede regel over “Artsen”, door het logo slingert een esculaap en alles ademt echte geneeskunde uit.
  Maar toch is het allemaal nep…
  Maar waarschijnlijk zo geformuleerd dat het geen misleiding genoemd kan worden.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  12/10/2017 - 16:35 16:35

  Maar dat is het enge dus, dit is een vereniging van BIG-gerigistreerde artsen, mensen dus die een zogenaamde wetenschappelijke opleiding met succes hebben afgerond (hetgeen mijn ongenuanceerde vooroordelen over de twijfelachtigheid van Geneeskunde als wetenschappelijke opleiding weer mateloos bevestigt).

  Wtrdk
  Lid
  13/10/2017 - 10:29 10:29

  Liever voodoo dan een farmaceutisch bedrijf dat generieke pillen voor 100.000 euro per stuk verkoopt omdat niemand anders ze meer maakt.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Wtrdk
  13/10/2017 - 17:00 17:00

  Ik zei post. Losse comments mogen het niet tegen me gebruiken.

  En anders stuur ik Monsanto achter je aan.

  Ofzo.

  Monsanto, ik hoorde Wtrdk iets over zaad zeggen!

  Ketsman
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  13/10/2017 - 18:42 18:42

  Hee, die man gaat liever dood dan verstand van verzekeren te hebben. Daar is wat voor te zeggen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN