More

  RECENTE POSTS

  Rauw Water. Dit probleem lost zichzelf op

  Gezondheidsfreaks, daaraan hebben wij hier op de Retecool en broertje dood. Liever kapot geroosterd vlees en koud bier, in plaats van veganistische rauwe groente, kokosolie, rauw vlees en meer van dat soort niet onderbouwde gezondheidsmeuk.

  Maar wacht, er is nog meer rauw, niet alleen groente en vlees moet rauw zijn om er een beetje gezonde lifestyle op na te houden. Neen! Vanaf nu kan je ook rauw water kopen! Rauw water? Hoor ik jullie in koor vragen. Ja, je leest het goed: Rauw water. Dat is geen ongebakken en/of ongekookt water, maar ongefilterd water. Water dat zo uit de grond of uit dat gezellig kabbelende beekje (waar je net in hebt staan pissen) komt.

  Dat kost economisch gezien best duur qua financieel geld

  Dat water wordt door het Californische bedrijf Live Water (instant oogkanker-alert) in een hippe fles gestopt, om er vervolgens ruim €30,- per net iets meer dan 3,5 liter voor te durven vragen (en dat ook te krijgen). Let wel, in Nederland betaal je per kubieke meter drinkwater (1000 liter) ongeveer €1,50. Voor dit ongefilterde water betaal je dus €8,10 per liter, oftewel 8100 euro per kubieke meter ongefilterd water. Dat is 5400 keer meer dan voor ons brandschone drinkwater dat we hier in Nederland uit de kraan laten lopen.

  Warum?

  Het idee achter live water is dat de grote pharmabedrijven drinkwaterbedrijven alle goede stoffen als mineralen en probiotica uit het water zouden filteren, om er vervolgens alleen maar chloor voor terug te stoppen. En dat is blijkbaar ontzettend slecht, waardoor we allemaal dood gaan aan het drinken van kraanwater. Dat we vanuit het westen al sinds jaar en dag waterfilters naar derde wereldlanden sturen omdat men daar met bosjes dood gaat wegens het drinken van ongefilterd water, gaat even voorbij aan Christopher Sanborn erh… Mukhande Singh, de beknotte en bevlasbaarde millenialhippie-ceo van Live Water.

  Volgens Mukhande is het feit dat ongefilterd drinkwater virussen, bacteriën zoals E. coli, parasieten en kankerverwekkende stoffen bevat geen enkel probleem. Het water zorgt er namelijk ook voor dat je naast een zachte huid, ook minder snel rimpels krijgt en dat je alle ongefilterde mineralen en probiotica zonder beperking naar binnen giet. Hij haast zich overigens wel even om een voorbehoud bij alle ongefundeerde claims te plaatsen:

  These statements have not been evaluated by the FDA. Our services are not intended to diagnose, treat, cure or prevent any disease

  Probleem lost zichzelf op

  Oftewel, gewoon lekker extra duur ongefilterd drinkwater kopen, maar wanneer je er cholera door krijgt, is dat jouw probleem. En dat is dan in het geheel weer geen probleem, want dit “probleem” van rauw water drinkende hippies lost zichzelf op. Kwestie van tijd namelijk voor ze stuk voor stuk omvallen wegens een gruwelijke bacteriële infectie, of het al eerder genoemde cholera. Je krijgt over overigens wel fijne billetjes van dat rauwe water (of niet natuurlijk, want niet onderzocht). Voedselexpert Bill Marler uit Seattle wil nog wel proberen om deze mentaal uitgedaagde “gezondheidsfreaks” op andere ideeën te brengen, maar heeft er eigenlijk zelf ook wel een hard hoofd in:

  You can’t stop consenting adults from being stupid. But, we should at least try.

  (Gaat businessplan voor de verkoop van ongebakken, rauwe lucht uitschrijven)

  5 1 stem
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Puh!
  Redacteur
  04/01/2018 - 09:23 09:23

  Dat herinnerd mij aan de tijd dat we als “Medical Bitches” partypeeps op houseparties “zuivere alpenlucht” uit kekke zuurstofflessen toediende voor een intensere xtc-ervaring.

  Puh!
  Redacteur
  04/01/2018 - 11:28 11:28
  Weirdoinventor
  Lid
  04/01/2018 - 11:30 11:30

  Ik snap alleen nog niet helemaal waarom ik dat water bij hem moet kopen. Hier in de sloot zit veel meer pro-cholera, is dat dan niet nog veel gezonder? #proefdeErft

  Bla
  Bla
  Antwoord aan  Weirdoinventor
  25/09/2023 - 15:00 15:00

  Hier onder de rook van dupont wordt het toch afgeraden..

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/01/2018 - 16:09 16:09

  Ongefilterd geldt overigens voor al het bronwater.
  Om het als bronwater te kunnen verkopen MAG je het niet eens filteren.

  Er is een behoorlijk verschil tussen de diverse bronwatertjes.
  Sommige muk is echt goor; zout of met een enorme grondsmaak.
  Maar ook geldt (buiten Nederland) niet altijd dat leidingwater gezond is.
  Je hoeft niet eens ver; In Frankrijk zit al meer chloor in het water dan je in je eigen privé zwembad zou gooien. Dan wil je wel een litertje Vitel bij het eten bestellen.

  De claim dat ongezuiverd water beter voor je zou zijn, speelt handig in op wetenschappelijk onderzoek dat stelt dat we door een te hygiënisch bestaan gevoelig worden voor allergieën en auto-immuunziekten. Het afweersysteem zou niet meer ‘scherp’ gehouden worden.
  Maar dat is eenvoudiger op te lossen met de kinderen vaker buiten te laten spelen (liefst af en toe ook in de natuur) dan met het water van tig euro per liter.
  Voor wie daar geen tijd voor heeft; lik af en toe eens aan een vreemde deurknop of vieze buurvrouw.

  Bismarck
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  06/01/2018 - 00:06 00:06

  “liefst af en toe ook in de natuur”
  wtf man, daar zitten misschien wel (koren)wolven. Voor je het weet heeft je kind van schrik voor een echt levend wild dier wel een trauma voor het leven opgelopen.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN