More

  RECENTE POSTS

  Wat voor wekkerzetter ben jij?

  We hebben met z’n allen een grote hekel aan wekkers hier in de bunker, vooral als ze vroeg gaan. Hoewel de ochtendstond natuurlijk goud in de mond heeft, of een vieze smaak, is het soms niet te pruimen wanneer zo’n pokkewekker je hardhandig uit heerlijke dromen rukt. Er is iets eigenaardigs aan de hand met wekkers. Nou ja, niet zozeer met wekkers zelf, geen hond heeft er meer eentje, wegens smartphone, maar met het zetten van een wekker. Wat voor wekkerzetter ben jij?

  Huh… wat voor… wat? Wat zwam je nou weer? Wekkerzetter? Komkommers! Er zijn drie soorten wekkerzetters, wist je dat niet? Prepared to be amazed?

  Variant 1: ronde tijden

  Variant A is de wekkerzetter die voor ronde tijden gaat. Half acht, kwart over zes, zeven uur. De wekker wordt op de kwartieren gezet in ieder geval. Het vermoeden bestaat dat deze drang tot ronde tijden nog stamt van de basisschool. De school begon om half negen, je was ‘uit’ om half vier. Dat soort dingen. Een wektijd als 8:14u is voor deze wekkerzetters geen optie.

  wekkerzetter

  Variant 2: per vijf minuten

  Dit is wel een versie van ronde tijden, maar deze wekkerzetter kiest voor een tijd met een vijf of een nul aan het einde. Dat mag dus 7:20u, 4:45u, 8:40 of 9:35 zijn, maar ook hier is 8:14u geen mogelijkheid.

  wekkerzetter

  Variant 3: random

  Voor deze wekkerzetter maakt het echt geen moer uit. Of het nou twee over drie, negen voor half negen of inderdaad 8:14u is, zolang die wekker maar ongeveer getimed gaat. Het komt niet op de minuut, zullen we maar zeggen.

  wekkerzetter

  Nuchter gezien maakt het natuurlijk ook helemaal geen donder uit op wat voor tijd je je wekker zet, zolang je maar op tijd op de plek bent waarvoor je die wekker gezet had. Die zet je voor een reden natuurlijk. Toch is het wel een geinig fenomeen. In dit filmpje zie je een schattige variant 3 aan het werk, mét snoozefunctie. Wat voor wekkerzetter ben jij?

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  20/05/2017 - 21:16 21:16

  Ik heb gewoon een kat die mij vrij random rond zevenen wakker maakt en zorgt dat ik voor alles wat ik doe ruimschoots op tijd ben. De wekker staat er om de tijd af te lezen.

  bla
  bla
  20/05/2017 - 21:26 21:26

  halve uren en dan snoozen tot ik zin heb om er uit te komen

  Ruberto Lucifer
  Ruberto Lucifer
  Gast
  20/05/2017 - 22:19 22:19

  Zo te zien ben ik een “per vijf minuten” wekkerzetter. Wel met zo’n 2-3 keer snoozen.

  AlHarryBar
  21/05/2017 - 02:59 02:59

  Viva

  Weirdoinventor
  Lid
  21/05/2017 - 21:42 21:42

  Ik ben er een die voor ronde tijden gaat, zich dan bedenkt dat het toch al wel laat is en dat hij best wel een kwartiertje langer mag slapen, die vervolgens bedenkt dat hij dan net niet op tijd komt en vervolgens tevreden in slaap valt met de wekker op 7:38.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN