More

  RECENTE POSTS

  WAT ERG! ARME STUDENTEN MISSEN ZUIPFESTIJNEN

  Studenten blijken, na het afschaffen van gratis geld om te <s>zuipen en te stappen</s> kunnen studeren, massaal aan de geeuwhonger te liggen.

  De NOS maakte een rondgang langs studerend Nederland en kwam tot de schrikbarende conclusie dat studenten sinds het leenstelsel niet meer op kamers gaan, maar bij mama en papa blijven wonen. Hierdoor moeten ze soms zomaar een uur per dag reizen, wat natuurlijk allemaal van pure biertijd afgaat. Zoals bijvoorbeeld de 19 jarige Janou Kempkes, die dagelijks de wereldreis van Vlaardingen naar Rotterdam maakt (hemelsbreed ongeveer 8,5 kilometer):

  Als ik hier een kamer zou hebben, was ik veel vaker op de borrels te vinden

  Maar ook de 18 jarige Jeroen Breedveld, die dagelijks van Krimpen a/d IJssel naar Utrecht moet reizen ziet het studentenleven somber in:

  Ik mis een heleboel gezelligheid, en dat is wel jammer

  Wellicht moeten de studenten in kwestie eens stoppen met mekkeren en wat vaker een bijbaantje gaan zoeken. Of wellicht gewoon wat minder roken en drinken, want dat is volgens staatssecretaris van Rijn een schrikbarend groot probleem onder Nederlandse studenten.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wouzer51
  wouzer51
  Gast
  15/09/2016 - 16:33 16:33

  Als je het mij vraagt is het belangrijkste wat ik geleerd heb tijdens mijn studententijd niet wat ik op mijn opleiding heb geleerd. Het begin van het volwassen leven is in mijn ogen een essentiële basis voor de rest van je volwassen leven. Dat studenten dat nu moeten missen door een totaal inferieur (lalala geld! voor de overheid) leenstelsel vind ik bijzonder verwerperlijk.

  Natuurlijk is een bijbaantje ook echt helemaal prima, maar met dit systeem zit je na je studie echt f*cking jaren lang in de bizar hoge schulden.

  Bismarck
  15/09/2016 - 17:22 17:22

  Ten eerste, sinds wanneer geloven de Retecools staatssecretaris van Rijn?!? Stelletje landverraders! Ten tweede, het gaat toch al erg vaak om meer dan een uurtje reizen per dag. Ten derde, die drie uur reizen per dag gaan niet af van het bierzuipen, want treinstudenten (de Universiteit Maastrichtse variant wordt laatdunkend treinlimbo’s genoemd) zijn sociale paria’s, die gewoon nooit en te never aan enigerlei sociale studentenactiviteit meedoen (ongeacht of daar bier bij vloeit, dan wel wat geleerd wordt) en zelfs ten vierde in hun onderwijsgroep om kwart voor vier beginnen te mauwen dat het onderwijs maar moet stoppen, omdat ze anders de trein missen en dus te laat bij paps en mams thuiskomen voor het avondeten. Dit worden gewoon zogenaamde volwassenen, die op hun 21ste nog niet kunnen koken of de was doen.En dan bovendien ook nog ongelukkige volwassenen, want ze hadden eigenlijk diergeneeskunde willen doen, maar daarvoor hadden ze naar Utrecht gemoeten en dat is vanuit Simpelfeld nu eenmaal niet te forenzen met het OV.

  MadDieu
  Antwoord aan  Bismarck
  15/09/2016 - 22:03 22:03

  Meneer Bismarck, ich bin va Booches, nit va Zumpevelt.

  Ter lehring ende vermaeck:
  Een baksteen wordt gemaakt van klei. Een gedroogde nog ongebakken steen heet een simpel. Al in de Romeinse tijd werden er stenen gebakken van leem in de huidige gemeente Simpelveld.

  Bismarck
  Antwoord aan  MadDieu
  17/09/2016 - 20:02 20:02

  “Meneer Bismarck, ich bin va Booches, nit va Zumpevelt”
  Dao kins se noe einmal auch niks aan doon.

  Weirdoinventor
  Lid
  15/09/2016 - 21:52 21:52

  Ik moet zeggen, ik vind het soms ook wel een beetje jammer, dat ik toch niet gek veel meer dan 40 uur per week aan stage kan besteden omdat er ook nog 20 uur een beetje geld verdient moet worden.

  Ja, ik ben inderdaad veel te lui voor een 80-urige werkweek. Dat soort mensen zouden ze uit het onderwijs moeten weren.

  Edwin Emanuel Posse
  Gast
  15/09/2016 - 19:09 19:09

  ik vind toch altijd : de jeugd moet je ook beetje vetroetelen! en ten tweede ben ik van mening dat er veel geld wat anders naar jeugd zou gaan nu aan de strijkstok blijft hangen van rijken

  Edwin Emanuel Posse
  Gast
  15/09/2016 - 18:57 18:57

  zelf nooit jong geweest?

  Retecool
  Gast
  Antwoord aan  Edwin Emanuel Posse
  15/09/2016 - 19:00 19:00

  Nee, de hele redactie is altijd 29 geweest en gebleven

  Edwin Emanuel Posse
  Antwoord aan  Edwin Emanuel Posse
  15/09/2016 - 19:00 19:00

  haha grappig antwoord!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  16/09/2016 - 09:38 09:38

  NL zal later geregeerd en bestuurd worden door de studenten van nu. Dat werkt vooral via netwerken. Dat netwerk wordt o.a. opgebouwd naast de studie-uren. Met het huidige leenstelsel zal het armere deel van de studenten langer thuis blijven wonen en minder snel (of helemaal niet) in het netwerk opgenomen worden. Die armere studenten hadden het toch al lastig; studentenverenigingen zijn ook niet gratis. Gevolg is dat het netwerk straks weer helemaal bestaat uit rijkeluiskinderen. Worden we over 20 jaar nog steeds door de VVD bestuurd.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN