Journalisten. Je hebt twee soorten stereotypes, zij die het nieuws verslaan voor de verbetering van de mensheid en zij die geen zak kunnen en met een rode drankneus een beetje laffe stukjes oplepelen om eten te kunnen kopen.

Die tweede categorie is er natuurlijk wel, maar de echt goede onderzoeksjournalistiek levert in beginsel te weinig op (qua boterham en beleg) om alles te dekken. Zo kreeg Sargasso al eens subsidie, vraagt FTM iedere bezoeker lid te worden en te doneren en is ook Jalta (wie?) op de bedeltoer gegaan.

De media gaan veel meer op “wat de kijker/lezer wil” spelen en minder op inhoud. Dat levert dan op dat zombies de hele avond voor de prullevisie hangen om programma’s te kijken met de diepgang van een kano op de wal. In dit stuk van John Oliver neemt hij je mee langs een aantal voorbeelden van schrappen schrappen schrappen in de inhoud, omdat knaken. Vooral de kranteneigenaar die de feedback krijgt dat ze over de Irakoorlog willen schrijven en niet over puppy’s krijgt een antwoord waar zelfs aanstormend politiek talent van zal schrikken.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties