More

  RECENTE POSTS

  Waakzaam en Dienstbaar

  Nog even over de politie, he? Zoals u weet valt er op de politie in z’n geheel niets aan te merken, en zo hoort het ook. Want de handhavende macht is de bakermat van onze samenleving en stelt zichzelf tot voorbeeld voor de maatschappij om ons allen te inspireren beter te worden dan de aan menselijk falen onderhevige versies van onszelf. De politie is je steun en toeverlaat in tijden van nood, je beste vriend in tijden van haast en een lichtend voorbeeld voor iedereen, z’n zus en diens kinderen.

  Maar hoe waakzaam en dienstbaar Oom Agent ook probeert te zijn: waar gehakt wordt vallen spaanders. Elk mens maakt wel eens een foutje, zelfs een mens met een vlekkeloze reputatie. Dus als er bij het toepassen van de wet een keer een inschattingsfoutje wordt gemaakt en er een duidelijk gewapende niet-blanke verdachte iets ruiger behandeld wordt dan strikt noodzakelijk, moeten we daar niet direct iets van vinden. Ook als uit beelden blijkt dat de oorspronkelijke verklaring niet helemaal strookt met de werkelijkheid. Tenslotte is het maar een incidentje.

  CIq4idfWoAADXUz

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  14 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  14 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Net jarig geweest
  Net jarig geweest
  Gast
  29/06/2015 - 13:02 13:02

  1) Probeer eens ‘target=”_blank”‘ in je linkjes. Dank.
  2) Wat valt er nou weer te zeuren? Ik kom op heel veel festivals, maar ik heb nog nooit een horde agenten op mijn nek gehad. Maar goed, ik loop dan ook niet agressief als een hongerige holbewoner te schreeuwen en te dreigen met een wapen dat ik zogenaamd bij me heb.

  Wtrdk
  Lid
  Antwoord aan  Net jarig geweest
  29/06/2015 - 15:17 15:17

  Wil je nou de van de blanken het doelwit maken????

  bijbalbij
  bijbalbij
  Gast
  29/06/2015 - 13:11 13:11

  Dat een blanke minder hard wordt aangepakt zul je toch echt moeten aantonen met feiten en cijfers. Ik ben keihard aangepakt in het verleden door de popo en ben witter dan het commentveld.

  bijbalbij
  bijbalbij
  Gast
  Antwoord aan  Ome Mc
  29/06/2015 - 15:41 15:41

  Nee, dus als je met feiten komt die aantonen dat dit met racisme te maken heeft kan ik die alsnog checken!

  B-sting
  29/06/2015 - 14:05 14:05

  Weet je wie ze hard zouden mogen neerknuppelen? Mensen die verticaal filmen.

  horrorneefje
  Antwoord aan  B-sting
  29/06/2015 - 14:19 14:19

  Ik vrees dat de heren agenten dat ook gedaan zouden hebben, als de filmer niet zo verstandig was geweest op gepaste afstand te blijven. Zou niet de eerste keer zijn dat er een begint te schreeuwen dat er niet gefilmd mag worden. En je telefoon uit je klauwen slaat.

  horrorneefje
  Lid
  29/06/2015 - 14:13 14:13

  Je ziet van een kilometer afstand dat hij op het gras al buiten westen is. Er had meteen een ambulance moeten komen. Maar nee, hij wordt als een zak aardappelen in de bus gekwakt. Wat een stelletje honden.

  Møhammed Said al Sahaf
  29/06/2015 - 14:14 14:14

  “Dat een blanke minder hard wordt aangepakt zul je toch echt moeten aantonen met feiten en cijfers”

  Laatste drie linkjes aangeklikt? Zelfs de politietop geeft toe wat al veel langer bekend was. En dan hebben we hier nog het verhaal van wat oud-agenten uit Den Haag;
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/16-10-2013/oud-agenten-haagse-politie-gebruikt-buitensporig-geweld-tegen-allochtonen

  Hier nog via -edet- het verhaal van een ooggetuige, voor wat het waard is. Blijkbaar kijken die lui goed naar wat hun voorbeelden in Murrica doen.
  https://twitter.com/carmoede/status/615461700108722176/photo/1
  http://i.imgur.com/fMQ0ViT.jpg

  Bert
  Bert
  Lid
  29/06/2015 - 15:02 15:02

  Wacht het onderzoek maar is af.

  Bismarck
  Antwoord aan  Bert
  29/06/2015 - 17:48 17:48

  … ongelukkige samenkomst van omstandigheden… geschiedenis van gezondheidsproblemen… verzet bij de arrestatie… moeilijke omstandigheden… onervarenheid van agent X… dood was te voorkomen… er blijkt geen sprake van vervolgbaar handelen door de agenten.

  Bert
  Bert
  Lid
  Antwoord aan  Bismarck
  01/07/2015 - 12:33 12:33

  OM: “Henriquez is overleden aan zuurstoftekort. Aannemelijk dat dit het gevolg is van het politie-optreden. Vooralsnog niets gebleken van drugs- of overmatig drankgebruik. Er worden nu vijf agenten verdacht van betrokken bij het overlijden van de heer Henriquez.”

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/06/2015 - 15:39 15:39

  Agenten in kwestie met oneervol ontslag de laan uit. Mogelijk vervolgen voor doodslag (zal lastig zijn, maar met voldoende getuigen niet onmogelijk).

  Korpsleiding die dit in eerste instantie dekte ook wegen als de burgemeester nu alsnog de boel probeert te downplayen kan ook die eigenlijk wel opzouten .
  Het “wir haben es nicht gewusst argument” geldt niet, want ze zijn gewoon verantwoordelijk voor alle acties van hun ondergeschikten, zeker als je niks hebt gedaan ondanks duidelijke signalen dat het behoorlijk mis is bij de popo in Den Haag)

  (oneervol zonder wachtgeld lukt zeker niet. Damn…)

  Maar ja… vroeger moest je minimaal HAVO hebben om bij de politie te mogen. Inmiddels is het al voldoende als je je eigen naam redelijk foutloos weet te spellen. Een familielid van mij is jaren geleden overgestapt van de rijks- naar de gemeentepolitie Rotterdam en daar binnen een jaar ontslag genomen o.a. vanwege de enorme discriminatie. OK, 90% van de criminaliteit had een kleurtje, maar daar werd vervolgens dan maar klakkeloos vanuit gegaan. Als iemand schreeuwde dat z’n tas gejat was en er rende een zwarte over het perron dan werd die gewoon hardhandig tegen de grond gewerkt. Dat de man probeerde z’n trein te halen kwam niet in het hoofd van de dienders op.

  Dat is nu 20 jaar geleden en het is sindsdien alleen maar slechter geworden. Zeker in grote steden. Agenten en BOA’s hebben meer een repressieve dan assisterende rol.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  29/06/2015 - 17:52 17:52

  Verder nog even twee voorbeelden van popo-hufterigheid (jaja, stukken minder schokkend dan het topic verhaal, maar ik wilde het toch even delen…):
  Mijn zoon besluit z’n studentenkamer op te ruimen en wat lege kratten terug naar de Jumbo te brengen. Haalt netjes voor 1 eur een karretje op en laadt een paar… kratten in. Onderweg naar de Jumbo wordt hij door een BOA op Segway bekeurd voor 90 eur omdat het winkelwagentje zich buiten een straal van 100 meter van de Jumbo bevond.

  Voor de Oostpoort in Delft worden vaak trouwfoto’s geschoten. Een stelletje laat daar zich fotograferen terwijl ze met een glas champagne proosten. Klassiek plaatje; buidegom in zwart pinguïn pak, bruid met witte jurk, twee glazen en de Oostpoort op de achtergrond. Komt een BOA aangesneld die het stel op de bon slingert vanwege “drinken in het openbaar”.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN