More

  RECENTE POSTS

  Weekendklusje: Verzekeraars plukken

  Zondag, geen VEO, dus geen reet te doen, behalve wat gamen, neuken, tofu rullen of wat u dan ook maar doet tijdens de tijd dat u niet mag werken van de baas.

  Dus wat beter te doen dan wat administratie op orde brengen en ondertussen wellicht even wat knaken opstrijken. Het leven heeft een aantal zekerheden (foto’s uit de gym zijn nooit stoer, belasting is diefstal, de overheid is onbetrouwbaar en de VVD wint verkiezingen terwijl ze alles stukmaken) en een ervan is dat u doodgaat. En wat opgaat voor u, gaat helaas ook op voor de uwen.

  Een hele tijd terug trok het Verbond van Verzekeraars (voor de zoveelste keer) aan de bel dat mensen verzekerd zijn maar hoewel ze dood zijn gegaan nooit hun verzekerde bedrag zijn komen ophalen. Wat een slackers! Gelukkig is daar de zoekservice voor. Die is extragratis voor de eerste 20 overleden familieleden per jaar (boven dat aantal kunnen we vragen stellen over uw mogelijke beinvloeding van enige processen) en het weekendklusje deze week is dus even de paperassen opduikelen en insturen voor alle familie waar u erfgenaam van bent geweest en u kan zomaar een leuke voorjaarsbonus opstrijken.

  En mocht u niets krijgen dan is het in ieder geval hartverwarmend dat u verzekeraars iets hebt laten doen zonder dat u daarvoor betaald hebt. Als er namelijk iets is waar ze een grafhekel aan hebben!

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Roel Zwaar
  Lid
  05/02/2023 - 13:03 13:03

  Ergens zijn we allemaal familie van elkaar, tog?
  Ik heb weer wat te doen vandaag.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  06/02/2023 - 09:48 09:48

  Bij het berekenen van elke premie wordt en risico analyse gedaan. Dat gaat samen met een aantal andere variabelen in een formule en daar rolt jouw jaarbedrag uit.
  Naast risico vormen ook overhead een klink deel van de premie (in overhead zitten ook al die infantiele reclamespotjes; daar erger je je niet alleen aan, je betaalt er ook nog eens flink voor).
  Een andere variabele (die voor de verandering een drukkend effect op de premie heeft) is de kans dat ze niet uit hoeven keren. Bv omdat je driedubbel verzekerd was voor hetzelfde dinges of omdat de uitkering niet geclaimd wordt (zoals in dit artikel beschreven). Als iedereen nu als een gek dit formulier invult en er bv 5% meer uitgekeerd moet worden, gaat de premie gewoon 5% omhoog.
  Plus dat dit werk voor ze betekent en dat is overhead en dus gaat de premie nog verder omhoog.

  Kortom, met massaal hierop inspringen hebben we alleen onszelf.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN