Wetenschap, lieve Retecoollezertjes, we zijn er dol op. Als bijvoorbeeld de nieuwste editie van de Journal of Psychosomatic Obstetrics & Gynecology op de bunkerdeurmat ploft, dan is het altijd vechten wie hem het eerst mag lezen. Dit keer was ik de rest te snel af, en al snel zat ik met rode oortjes een onderzoek naar de beeldvorming van Vulva’s te lezen. En ik heb het in één ruk uitgelezen! Nou vind ik Vulva persoonlijk een beetje een kutwoord, maar daarmee wordt doorgaans de complete verzameling uitwendige geslachtsdelen van de vrouw bedoeld.

Het onderzoek is verbijsterend simpel: vrouwen die met behulp van plaatjes kennis hebben genomen van de verscheidenheid aan Vulva’s zullen eerder tevreden zijn over de look-and-feel van hun eigen exemplaar. Want tegenwoordig zijn vrouwen vaak geneigd te denken dat hun eigen flamoes niet normaal is. En op het gevaar af door onze lieftallige Redactie Redhead afgefakkeld te worden: het lijkt wel of steeds meer vrouwen op mannen willen lijken. Nou kennen we allemaal wel vrouwen die voortdurend klagen dat hun billen te dik zijn. Als je je dan een keer op glad ijs begeeft en doorvraagt, bekruipt me altijd het gevoel dat de dame in kwestie een soort van mannenkont wil: smalle heupen en vel over heupbeen. Terwijl imho de kont van een vrouw er als een vrouwenkont moet uitzien! En, zo lieten bovengenoemde wetenschappers maar eens fijntjes zien, een vulva ziet er nou eenmaal uit als een vulva. Live with it!

Maar er zijn meer zaken die me verontrusten. Zo zijn vrouwen met een flinke inhaalslag bezig als het gaat om alcoholconsumptie. Zuipen vrijwel net zoveel als kerels. Wat volgens Australisch onderzoek komt omdat vrouwen beroepen zijn gaan uitoefenen die traditioneel meer door mannen werden gedaan, en waar een glaasje af en toen haast een verplichting is. En er zijn zowaar vrouwen die vinden dat mannen zelf moeten stimuleren dat er meer vrouwen volwaardig werkzaam worden in de ICT, het mannenbolwerk bij uitstek, want “er moet een andere man-vrouw-balans komen“.

Maar het ergste is wel dat de oogkanker verwekkende Broekpak aan een comeback bezig is. U weet wel, die afschuwelijke powersuits voor vrouwen uit de jaren 90. Thans weer helemaal en vogue dankzij Hillary Clinton en Angela Merkel. Van die preutse hooggesloten degelijke tweedelige pakken, bestaande uit een vormeloze broek die niet te smal en ook niet de wijd mag zijn, en een jasje dat als een gepantserde harnas royaal de billen afdekt. Kortom een soort burka-light dat vooral de aandacht dient af te leiden van de vrouwelijke vormen.
Dus om terug te komen op dat Vulva-onderzoek: als vrouwen vaker kennis nemen van hoe vrouwen er in al hun verscheidenheid uitzien, zouden ze dan ook tevredener zijn over hun gehele uiterlijk?

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hangmat
hangmat
Gast
05/11/2016 - 01:07 01:07

Ik blief zelf altijd wel wat zout en peper op mijn rosbief. Of dat nou biologische rosbief is of niet, zal mij om het even zijn. Over smaak valt niet te twisten. De rest is marketing zei Joseph Goebbels al.