More

  RECENTE POSTS

  Musicmap

  Hoe vaak gebeurt dat niet? Een toerist met dikke beats op het hoofd spreekt je aan: Hi, ik zoek de weg naar de East Coast. En dan zeg jij natuurlijk: geen probleem!

  “Het is heel eenvoudig, kijk rechtdoor naar de Old Skool, een stukkie verder bij de Hardcore Rap pak je de daar afslag naar de East Coast, je hoort het vanzelf. Klinken er Urban Breaks dan ben je te ver.”

  Inderdaad, met namen als Schranz, Illbient en Contemporary het is makkelijk om de weg kwijt te raken in het snel groeiende muziekland. Gelukkig is er nu een kaart die niet geheel toevallig Musicmap heet.

  musicmap, fragment
  Musicmap is een genealogische database van de populaire muziekstromingen van de afgelopen 146 jaar. Om van alle data ook écht informatie te maken zijn de super- en sub-genres gerangschikt met hun eigen kleuren en duidelijke verbanden (scroll to zoom!). Een zoekfunctie, een genre-navigator en index helpen verder bij het vinden van de juiste muziek of groepsnaam. Eenmaal daar is er een uitgebreide beschrijving, koppelingen naar gerelateerde stromingen en voorbeelden middels Youtube-afspeellijsten (Spotify volgt)

  Dit stukje genialiteit naar de muziekofielen toe hebben we te danken aan de noeste arbeid van de Belse broers Kwinten en Dries Crauwels. Maarliefst 8 jaar waren ze bezig met deze 1.0 en er komt nog meer aan!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  SourceMusicmap
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN