More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Culiquick Pasta Quattro Formaggi van de Action

  Met het koude weer van deze dagen is het belangrijk om een goede warme maaltijd te nuttigen. En waar beter dan deze maaltijd aan te schaffen dan bij de <s>Albert Heijn</s> <s>traiteur</s> Action!

  Want na het doorploegen van eerdere juweeltjes van de discounter van 10 miljard, moest er toch eens een gouden greep tussen zitten. Vandaag gaan we monter aan de slag met de Culiquick Pasta Quattro Formaggi. Water toevoegen en er staat een dampende pastamaaltijd op tafel.

  Nou, ik tel inderdaad vier kazen op het plaatje en zelfs de serveersuggestie lijkt best haalbaar zonder kennis van eten.

  Ook op de makkelijk-en-snel-o-meter scoort dit dikke punten op basis van de handleiding. Fluks pan op het vuur gemikt, water erin, zakje legen (in het water) en roeren.

  Hmmm, dat ziet er lekker uit. Wekker op 7 minuten gezet en roeren maar.

  Ondertussen tijdens het roeren de inhoud doornemen. Naast de eerder geziene 2.1% kaasmelange, zit er ook 3,5 gram zout in per portie (en er zitten 2 porties in een pakje). Na 7 minuten ging de wekker af, maar bleek de pasta nog een soort soep te zijn (zie uitgelichte foto bovenaan). Dus toch maar ietsje langer door laten pruttelen. Na 14 minuten was de consistentie prima en kon er geserveerd worden.

  We hebben de serveersuggestie ter harte genomen en er peper opgemikt. Daarnaast in verband met het zout plaspillen. En Zivania, de interne vetoplosser uit Cyprus. De serveersuggestie op de verpakking was dus om er een Cacio e Pepe van te maken. En aangezien dat doorgaans een vaste gang is op de RC kerstdiners ziet dat er closeup zo uit:

  De Culiquick ziet er zo uit, niet de RC kerstcacioepepe, maar dat gokte u vast al. En dan de smaaktest. Die was helemaal niet vervelend.

  Meer Vretecool? Dat kan. We hebben namelijk alle posts van Vretecool gebundeld onder een eigen url: www.vretecool.com. Hoe hard heerst dat dan! Daarnaast is er sinds kort ook een speciaal Vretecool-forum. Hier kan je suggesties achterlaten voor een volgende Vretecool-post, maar je kunt er uiteraard ook je eigen Vretecool-ervaring delen. Vretecool, de meetlat voor je maag.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Makkelijk en snel
  Smaak pasta
  Smaak kaas
  Serveersuggestie

  RECAPITULEREND

  Nou, de puntenaftrek op de makkelijk en snel schaal zijn helder, 7 minuten is 7 minuten. En geen 14. De kaas was best ok, zeker voor poeder en natuurlijk is het geen echte Parmesan, waar je Cacio e Pepe mee wil maken, maar voor een pakje van onder de 2 euro is het prima. De pasta had korter gemogen, maar dan hadden we niet de voorgeschreven hoeveelheid water moeten gebruiken, want het was na 7 minuten echt nog een soep. Mik je er 50 gram goeie Parmesan doorheen en 100 ml minder water valt vermoedelijk op hoe simplistisch de pasta is, beetje het niveau gescheurde lasagnevellen. Maar resumerend is het geen vies gerecht (goed zo Action, niet alles hoeft vies te zijn) en zou dit best (met wat verse peper uiteraard) als houdbare voorraad in een vakantiehuisje kunnen staan voor als je aankomt en even iets warms binnen wil scheppen.

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Willem Treur
  Redacteur
  19/11/2019 - 11:44 11:44

  Jammer dat het zo’n evenwichtige review is geworden.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  19/11/2019 - 11:50 11:50

  …en gezien de poedervorm en hoeveelheid zout prima geschikt om de garage-oprit ijsvrij te houden.

  Jack Random
  Jack Random
  19/11/2019 - 12:27 12:27

  Nou kun je aan pasta, kaasschaafsels en water ook niet heel veel verneuken denk ik, als voedselwaren-fabrikant.

  grotesnor
  19/11/2019 - 22:10 22:10

  Dus als ik het goed begrijp is het sneller (en waarschijnlijk lekkerder) om zelf pasta te koken en er kaas doorheen te smelten?

  Pasta koken & ondertussen kaas schaven / rapsen = 8 minuten,
  in bord scheppen en kaas (en een lepel kookvocht) erdoor roeren = 1 minuut,
  peper erover malen = 5 seconden

  Ik heb natuurlijk geen idee wat de Action rekent voor dit culiquicke hoogstandje, dus daar valt wellicht nog een voordeeltje uit te halen.

  M.Ruikinga
  M.Ruikinga
  Gast
  Antwoord aan  grotesnor
  06/02/2020 - 11:24 11:24

  € 0,89 . Maar het is nu overal uitverkocht . Vanwege Sars , of zoiets . Wel erg lekker .

  Lschuttie
  Lschuttie
  Gast
  12/11/2020 - 17:56 17:56

  Als ik het maak is het altijd binnen 7 minuten klaar. Ik weet niet of de auteur dit heeft gedaan, en het klinkt natuurlijk wel vanzelfsprekend maar je moet het water wel eerst even laten koken en dan pas de zak erin leeg gooien. Wat ik ook altijd doe is er nog even twee eetlepeltjes ketchup erbij of naar smaak en ernaast nog een kipje bakken. Dat bij elkaar en het smaakt heerlijk. Je kunt er natuurlijk ook andere dingen mee doen maar de kooktijd is sowieso niet 14 minuten, daar heb ik nog nooit een probleem mee gehad. Wel met de tomaten variant. Die krijg ik hoe dan ook niet goed.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Nou, de puntenaftrek op de makkelijk en snel schaal zijn helder, 7 minuten is 7 minuten. En geen 14. De kaas was best ok, zeker voor poeder en natuurlijk is het geen echte <a href=https://www.theitaliantimes.it/cibo/ricetta-bottura-5-stagionature-parmigiano_110919/ target=_blank>Parmesan</a>, waar je Cacio e Pepe mee wil maken, maar voor een pakje van onder de 2 euro is het prima. De pasta had korter gemogen, maar dan hadden we niet de voorgeschreven hoeveelheid water moeten gebruiken, want het was na 7 minuten echt nog een soep. Mik je er 50 gram goeie Parmesan doorheen en 100 ml minder water valt vermoedelijk op hoe simplistisch de pasta is, beetje het niveau gescheurde lasagnevellen. Maar resumerend is het geen vies gerecht (goed zo Action, niet alles hoeft vies te zijn) en zou dit best (met wat verse peper uiteraard) als houdbare voorraad in een vakantiehuisje kunnen staan voor als je aankomt en even iets warms binnen wil scheppen. Vretecool: Culiquick Pasta Quattro Formaggi van de Action