More

  RECENTE POSTS

  Hamburgers in champignonsaus van high end traiteur Action

  Nu ik weer volledig lichamelijk hersteld ben van het eten nemen van één hap van een Alpenfleischschschschschburger is het wel weer eens tijd mijn leven in de waagschaal te leggen. Op zich slaat het nergens op, maar ja, je moet íéts.

  Collega Flepz0r (VZMH) was zo genegen mij een duet van twee gastronomische presentaties toe te spelen. In deel één van dit tweeluik staan we stil bij de hamburgers in champignonsaus van nouvelle cuisine uitgiftepunt Action.

  Als blijk van kwaliteit valt meteen op dat de maaltijd zo godsgruwelijk vers is dat deze maar liefst 14 jaar houdbaar is. Vanuit de verpakking lacht de geelrode champignonsaus me appetijtelijk toe. De vaalgele wortel- en transparante aardappelblokjes werken op de speekselklieren gelijk een rode lap op een stier.

  Dit wil je gewoon meteen opwarmen en naar binnen werken.

  Omdat ik in een optimistische bui ben laat ik de duizenden ingrediënten voor wat ze zijn, een warme-maaltijdengigant als Action zal zijn zaakjes wel op orde hebben, me dunkt.

  Tijdens de atoombereiding zijn stemmige diepe dreunen en frivole hoge knettertjes te horen. Enthousiast gris ik het benodigde servies uit de kast om zo snel mogelijk mijn tanden in de verse ingrediënten te kunnen zetten. Want om de review extra cachet te geven heeft ondergetekende expres, voorafgaand aan dit moment, een etmaal gevast.

  Als ik het transparante plastic kwaliteitszegel van de verpakking haal word ik woedend toegeschreeuwd door een agressieve tomatensoepgeur – die om de aandacht vecht met een frisse, sterke, zure hutspotlucht waar veel en veel te veel wortel in zit. Het water loopt me direct in de mond.

  Ondersteund door enkele ondersteuningsmiddelen voelde ondergetekende zich navenant ondersteund.

  Ik begin met de vaalgele wortel- en transparante aardappelblokjes. Op hallucinant ingetogen wijze breng ik de eerste hap in gereedheid. Heerlijk, dit is een heel bijzondere ervaring; alle ingrediënten smaken uitsluitend naar wortel, maar wel alsof die smaak later kunstmatig is toegevoegd – op abominabele wijze.

  Koste noch moeite zijn gespaard om de maaltijd ook visueel goed voor de dag te laten komen.

  Gelukkig zijn daar nog de hamburgers in geelrode champignonsaus. Wanneer ik een bescheiden hap naar de mond breng wordt meteen duidelijk dat dit het onderdeel van de maaltijd is dat verantwoordelijk is voor de agressieve tomatensoepgeur. Grappig genoeg blijkt ook het vlees te smaken naar balletjes uit tomatensoep, dus het moet gezegd – hoewel anders dan geadverteerd – dit is een relatief goede combinatie met de saus. Relatief omdat het smaakt naar walgelijke tomatensoep met vlees dat zo week is als een oester. Als ik goed met mijn ogen knijp ontwaar ik ook nog enkele champignonfragmenten in de saus, maar het is verder geen factor in de maaltijd qua mondgevoel respectievelijk smaak.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Tomatensoepgeur
  Hutspotgeur
  Soepvlees
  Transparantie ingrediënten
  Houdbaarheid

  RECAPITULEREND

  Er zijn mensen die dit aanvaardbaar voedsel vinden, neem ik aan, aangezien dit dus te koop is. En dat is heel erg verdrietig in zo'n gaaf land als Nederland (regering doet niets, etc.) Smac is elite-seperatorvlees naast het soepvlees dat Action hamburgers noemt. Nu kreeg ik weliswaar geen kokhalsneigingen zoals vorige keer, maar daar is alles dan ook mee gezegd. Ik neem happen om mijn collega’s niet teleur te stellen, omdat er mensen met een verwachtingspatroon rondlopen. Niet om mezelf te voeden. VIJF STERREN!!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Fierce Gentleman
  12/11/2019 - 17:10 17:10

  Dapper hoor, respect.

  Reet
  Beheerder
  12/11/2019 - 17:25 17:25

  Wauw, elke keer wanneer je denkt: “het kan niet erger”, blijkt het gat gewoon nog veel dieper te zijn.

  Roel Zwaar
  Lid
  13/11/2019 - 08:48 08:48

  Ik begrijp dat je eigen houdbaarheidsdatum na het nuttigen nu ook sterk verhoogd is?

  BeunDeHaas
  BeunDeHaas
  Gast
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  13/11/2019 - 12:36 12:36

  Eerder met dezelfde 14 jaar afgenomen, me dunkt.

  Jokkebrok
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  13/11/2019 - 16:02 16:02

  Je gaat waarschijnlijk wat eerder dood, maar als je dan omvalt heb je wel een perfect gepreserveerd lijf dat honderd jaar later nog geen enkel teken van ontbinding vertoont (maar wel stevig naar tomatensoep ruikt).

  BeunDeHaas
  BeunDeHaas
  Gast
  Antwoord aan  Jokkebrok
  13/11/2019 - 18:54 18:54

  Je moet dan altijd wel hopen op een crematie zodat de nabestaanden nog even lekker mee mogen genieten van de gore tomatensoep met dito balletjes.

  salihagenter
  Gast
  24/02/2020 - 10:52 10:52

  Nice…..
  Are you looking for any commission based jobs. Here you have a great opportunity to earn some extra income while you study or besides working full time. Agenter is an Online Professional Networking Platform for Commission, where business profiles present their sales requirements on a commission basis and offer a new way of employment opportunities to every common man and sales agent, to connect and earn a commission. Please visit our website so that you can create a profile with our website to find the the company in accordance with your requirements. Please visit our website to know more information commission based jobs
  https://www.agenter.com/

  Joe
  Joe
  Gast
  11/07/2020 - 19:17 19:17

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  Er zijn mensen die dit aanvaardbaar voedsel vinden, neem ik aan, aangezien dit dus te koop is. En dat is heel erg verdrietig in zo'n gaaf land als Nederland (regering doet niets, etc.) Smac is elite-seperatorvlees naast het soepvlees dat Action hamburgers noemt. Nu kreeg ik weliswaar geen kokhalsneigingen zoals vorige keer, maar daar is alles dan ook mee gezegd. Ik neem happen om mijn collega’s niet teleur te stellen, omdat er mensen met een verwachtingspatroon rondlopen. Niet om mezelf te voeden. VIJF STERREN!!Hamburgers in champignonsaus van high end traiteur Action