More

  RECENTE POSTS

  Vretecool: Coq au Vin uit blik

  En dan dalen we vandaag af naar onze zuider-zuiderburen, want we hadden nog een fijn blikje staan uit La douce France. En nu denkt u, na het broodje gehaktbal Jos Brink en de Italiaanse Gonnoroegorillaballen en Babi Crème Brulee Pangang zullen de frambozen het toch wel goedmaken.

  Spoileralert: nee.

  Even een recap, dit lag dus allemaal tegelijk op ons te wachten. We behandelen vandaag de Coq au Vin uit blik dus, gemaakt met Corbières wijn:

  Nou, dat zijn dan geen heul jofele druiven die gebruikt zijn. Want het rook nou niet bepaald fris toen het blik open ging.

  HET ROOK VERDOMME NAAR NAT HONDENVOER! Nu valt er best wel wat te zeggen over kwalijke luchtjes en Franse producten die toch prima achter de huig te stompen zijn, denk bijvoorbeeld aan de Boulette D’Avesnes, maar er is een verschil tussen een kaas die naar natte sokken ruikt en goddomme hondenbrokken als je kip eet.

  Affijn, dat zal dus wel bij de smaakervaring horen, over naar de bereiding. Het moest 12 minuten in een pannetje (wat taffeslang is) of 1-2 minuten in de microgolf. Zoals bovenstaand te zien is dat laatste gebeurd. Tot we een doffe knal hoorden vanuit het apparaat. Zoals hieronder te zien is, was er een aardappel weggevlucht. En net als de Vichy regering, weglopers worden afgeknald, dus die vond vast een vroeg einde in de prullenbak.

  Nou, dan moet het er in ieder geval lekker uitzien toch? Toch? Nee. Niet.

  Het was geen crème coq au vin brulee dit keer, maar het zag er slechts uit als een zompige bak kleffe drek. En zo smaakte het ook.

  De kip was gortdroog, alsof het volstrekt kapotgekookt was. Smakeloos ook, wat knap is voor iets dat zo nadrukkelijk naar hondenvoer rook, de aardappels waren zacht en zetmeelpakketjes en dat dekt de smaak ook meteen. De wortel zou je nog best kunnen verwarren met de rookworst uit de Jong Erwtensoep. Even voor de nieuwkomers:

  Het ziet eruit alsof iemand rondjes uitgestoken heeft uit een beschimmelde spons. Maar zo smaakt het niet. Het smaakt namelijk naar niets. Je hebt gewoon een soppige spons zonder smaak in je mond, na het tweede plakje zijn we allemaal (huilend) gestopt.

  En dan hebben we een prima samenvatting van dit Franse kwaliteitsproduct. Het is na 4 happen (verdeeld over twee testers) linea recta de prullie ingevlogen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  EN? IS HET WAT?

  Geur
  Makkelijk en snel
  Deserteurs
  Smaak kip
  Smaak "rest"

  7 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  7 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  26/01/2020 - 15:35 15:35

  Gadver… ik keg serieus de krentenbol even weg die ik aan het kanen was.

  Oh Fleppie: geheime tip: je kan een oven ook schoonmaken hè

  Bobbie rotkop
  Bobbie rotkop
  Lid
  27/01/2020 - 10:36 10:36

  Heren, mijn diepe respect voor de mensen die deze tests hebben uitgevoerd, dit moet een dusdanige reis in wansmaak geweest zijn dat ik jullie geenzins benijdt!
  Ik hoop vurig dat een komende versie een verrassend goed gerecht weet op te leveren, jullie verdienen het!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  27/01/2020 - 17:14 17:14

  He…wacht even…twee testers???? Maar waarom dan?
  Dat is volstrekt zinloos.
  Dat is alsof twee hakbars met bomvest zich tegelijk in hetzelfde vliegtuig opblazen.
  Eentje is ruim voldoende en dan hou je nog iemand over voor een volgende aanslag.

  Nu liggen er twee man een dag lang in de lappenmand.

  jiiskxyma
  jiiskxyma
  Gast
  11/05/2020 - 14:28 14:28

  Spasido, +

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN

  En dan dalen we vandaag af naar onze zuider-zuiderburen, want we hadden nog een fijn blikje staan uit La douce France. En nu denkt u, na het broodje gehaktbal Jos Brink en de Italiaanse Gonnoroegorillaballen en Babi Crème Brulee Pangang zullen de frambozen het...Vretecool: Coq au Vin uit blik