Vloggers, lieve Retecoolkijkertjes, zijn de nieuwe supersterren in het marketingssegment jeugd van 10 tot 15 jaar. Vloggen is een soort video dagboek, en komt in essentie neer op het op YouTube knallen van filmpjes die uitblinken in nietszeggendheid.

De populairste vloggers behandelen extreem brave topics zoals “welke kleren zal ik vandaag eens aantrekken?”, naadloos overgaand in “welk merk cola moet ik kiezen?” Diepgaande existentialistische levensvragen natuurlijk als je 12 bent en nog volop bezig bent je identiteit te ontwikkelen. Echte real life issues van echte leeftijdgenoten, voorwaar! Nou is het van nietszeggendheid slechts een kleine sluiproute naar het anarchistisch nihilisme van Beavis & Butthead. En die zien we terug in de uiterst geraffineerde filmpjes van het suikerspinroze fenomeen That Poppy: een soort levende barbiepop met blond haar, grote ogen die leeft in een wereld van enkel pastelkleuren.

Ze bestookt haar kijkers met compleet over the top naïeve en extreem egocentrische monologen, waarin ze de meest uiteenlopende dingen “leuk” vindt. Zo wereldvreemd dat het bijkans buitenaards aandoet. Het vermoeden wordt gewekt dat we van doen hebben met het product van overbeschermde ouders, die iedere begin van een dreiging van gevaar uit haar leven hebben kunnen weghouden. Onderhuids creepy, zoals het ogenschijnlijk lieflijke Twin Peaks van David Lynch, wat sporadisch wordt aangedikt met een vleugje creepy muziek. Uit haar enorme oeuvre aan filmpjes hieronder een aantal markante.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hoofdmeester
02/08/2016 - 16:26 16:26

Het vermoeden rijst bij mij juist dat dit nep is, een parodie op die extreme leegheid van veel vloggers.

Hoofdmeester
Antwoord aan  Der Webmeister
02/08/2016 - 20:29 20:29

Een zin als

“Het vermoeden wordt gewekt dat we van doen hebben met het product van overbeschermde ouders, die iedere begin van een dreiging van gevaar uit haar leven hebben kunnen weghouden.”

lijkt toch te suggeren dat je ervan uitgaat dat dit schepsel echt zo is.

[edit] [quote] werkt blijkbaar niet?

Hendrik Jan Tuinman
Lid
02/08/2016 - 20:36 20:36

Poppy For President !!!