More

  RECENTE POSTS

  Voila Van Gogh marketing

  Wellicht heeft u wel eens gehoord van ene Vincent van Gogh, een Neerlands schilder die hoewel hij er oren naar had tijdens z’n leven slechts een paar schilderijen verkocht en op het dunne lijntje balanceerde tussen gek en geniaal.

  Omdat hij amper iets verkocht en geen rijke vrouw getrouwd had (dat werd dus weer hand horeca) moest z’n broer Theo hem overeind houden en die heeft hem voor de grootste tijd gefinancierd. Kritische lezers zullen zeggen “maar wacht, hoe is die dan zo bekend geworden, want hij is ontegenzeggelijk goed, maar mijn lul is ook fantastisch en is buiten Waddinxveen-Oost niet al te bekend, althans, niet zo als Van Gogh”.

  Goede vraag! Dat is dus precies waar deze post over gaat. Dat was z’n schoonzus, Johanna Bonger, die dat voor elkaar kreeg, een van de oudste influencers sinds jezus, die na het overlijden van Vincent, en een half jaar erna Theo, door het verdriet over het verlies van z’n broer, omdat ze het werk van haar broer wilde voortzetten. Ze keerde terug naar Nederland, organiseerde tentoonstellingen, publiceerde de brieven tussen Theo en Vincent en haar zoon was uiteindelijk een factor in de opening van het Van Goghmuseum. Kortom, Voila marketing:

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  3 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  3 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  16/08/2023 - 10:45 10:45

  >Omdat hij amper iets verkocht en geen rijke vrouw getrouwd had (dat werd dus weer hand horeca) […]

  Maar hij trok het niet meer?

  Hangmat
  Hangmat
  Gast
  16/08/2023 - 20:21 20:21

  Het dunne lijntje tussen gek en geniaal kwam bij Van Gogh toch vooral uit de absint fles? De balans die Hugo nodig heeft is die van een schoen (in zijn achterwerk) maar het verband zie ik eigenlijk niet met van Gogh.

  Draiz
  Draiz
  Lid
  17/08/2023 - 00:50 00:50

  Cultural Tutor is top. Lees zijn Aeropagus elke week met plezier.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN