More

  RECENTE POSTS

  Viktor Frešo – HLAVA

  Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 28 mei tot en met 20 augustus 2022 een solo-expositie van de Slowaakse multimedia kunstenaar Viktor Frešo. De expositie HLAVA markeert een 10-jarige samenwerking. De galerie toont een kleurrijke selectie sculpturen, schilderijen en installaties met een prominente rol voor character ‘Niemand’ en een rond, minimalistisch hoofd.

  Viktor Frešo geniet internationale bekendheid om zijn ‘Niemand’ sculptuur. De karakteristieke, kleine man met een buitenproportioneel figuur en een boze, arrogante expressie weerspiegelt de negatieve emoties en eigenschappen die mensen hun leven lang proberen te verbergen. De kunstenaar speelt met ‘Niemand’ in sculptuurvariaties en mixed media installaties. Een rond hoofd figureert in iconische objecten, installaties en abstracte schilderijen.

  De multimedia kunstenaar reflecteert met zijn atypische kunstwerken op de huidige samenleving en cultuur. Op een kritische, provocerende manier uit hij zijn minachting voor de kunstscene en haar processen, maar met een lichte, humoristische en speelse ondertoon. Hij combineert grootse gebaren met een ontwapenende, ironische nederigheid en een korte interval tussen actie en reactie. Daarbij onthult hij ook donkere kanten van zijn ziel. Op innovatieve wijze maakt Frešo gebruik van materialen en progressieve technologie.

  Viktor Frešo (Bratislava, 1974) volgde een opleiding aan de Academy of Fine Arts and Design in Bratislava en de Academy of Fine Arts in Praag. Hij behoort tot de meest opmerkelijke hedendaagse kunstenaars van voormalig Tsjecho-Slowakije. De kunstenaar exposeert in galeries in Europa en de Verenigde Staten. Zijn autonome werk is door Wanrooij Gallery gepresenteerd op kunstbeurzen als Art Miami, Art New York, KunstRAI in Amsterdam en SCOPE Basel en opgenomen in de collecties van musea en een groot aantal private verzamelaars. Het indrukwekkend oeuvre van Frešo is in 2018 gebundeld in een omvangrijke monografie.

  5 3 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  25/05/2022 - 10:12 10:12

  Ik blijf er steeds Trump in zien…

  Monade
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  25/05/2022 - 14:46 14:46

  “De Deugspiegel”

  Dat is vast de bedoeling want daar scoor je nog steeds heel goed mee. En dan lekker op allerlei manieren hetzelfde concept uitmelken.

  Binnen veertien jaar is het menneke vergeten, en ligt z’n werk bij de recycling.

  Tien jaar geleden had je Ottmar Hörl (wie?), die scoorde met massa’s tuinkabouters die de hitlergroet brachten. Dat deugde ook zo lekker.

  https://www.ottmar-hoerl.de/shop/en/artikel

  Laatst bewerkt op 2 jaren geleden door Monade
  Monade
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  25/05/2022 - 16:24 16:24

  Nee, want de muffe deugschimmel verstikt al het andere.

  Op Twitter notabene is er al een tijdje een contrabeweging aan de gang. Alleen al door het tweeten van “GM” (good morning), klassieke muziekvideo’s, knusse dierenfoto’s en mooie landschapjes met daarin “Apu” de kikker gephotoshopt, brengen ze het domlinkse deugvolk in blinde razernij.

  Dan doe je wat goed.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN