More

  RECENTE POSTS

  Totaalijzel des doods, the day after

  Het was gisteren schering en inslag op de Nederlandse wegen. Als een reprise van januari 2016 was het de hele nacht en dag waanzinnig glad en er werd dan ook nadrukkelijk gewaarschuwd NIET de weg op te gaan, tenzij strikt noodzakelijk. Blijkbaar was het voor massa’s eigenwijzertjes in ons land alsnog écht-echt-echt pure noodzaak toch in de auto te stappen, want er zijn meer dan 450 ongelukken gebeurd. De totaalijzel des doods is nu alleen nog in Limburg en overig Europees buitenland te vinden, evenals dichte mist, dus pas op, wintersporters.

  Toch doen, hè

  Wat is strikt noodzakelijk? Daarover zijn de meningen vaak nogal verdeeld aan het aantal ongelukken te zien. Kennelijk vinden we massaal dat we niet zulke miepende watjes moeten zijn en dat het vast wel meevalt met die totaalijzel des doods elke keer. Oh, het valt niet mee. Crap. Geschaarde vrachtwagens, auto’s te water, totallosjes bij de vleet. En dan pas dringt het door. Goh, het is dus écht best wel een beetje gevaarlijk op de weg… Demense zijn soms gewoon eigenwijs en overschatten chronisch hun eigen driftkwaliteiten. Bij dezen dus alvast een tip voor de volgende keer, misschien volgend weekend al: BLIJF. LEKKER. THUIS. Totaalijzel des doods is geen laughing matter, jongens. Je houdt je autootje toch liever heel, of niet dan? En jezelf.

  Vrachtwagens

  Over de massaal scharende, glijdende, spinnende en anders prutsende vrachtwagens werd door Patrick Potgraven van verkeersdienst VID gezegd dat de professionaliteit ver te zoeken is. Je zou inderdaad verwachten dat mensen die beroepsmatig elke dag de hele dag met zo’n bakbeest op de weg zijn juist uitstekend kunnen inspelen op die twee dagen pure winter die ons land krijgt. De vele ongelukken laten het echter anders lijken. De opmerking van Patrick schoot veel beroepschauffeurs uiteraard in het verkeerde keelgat. Het zal je maar gezegd worden als jij altijd je uiterste best doet veilig te rijden. Mensen moeten niet vergeten hoeveel Oost-Europese truckers er op de Nederlandse wegen rijden. Geruchten gaan dat je daar voor een prikkie je vrachtwagenrijbewijs krijgt, samen met een fles wodka, die je daarna achter het stuur weg kan tikken. Nog een tweede tip, maar deze is voor iedereen, overal en altijd: zorg dat je sowieso nooit een vrachtwagen vóór of achter je hebt. Op het moment dat zo’n Nikolaj tijdens Nederlandse totaalijzel des doods zit te appen/rukken/zuipen en er gaat wat fout, wil je daar niet graag in de buurt zijn. Safety first, hè.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  cspr
  Lid
  08/01/2017 - 14:23 14:23

  Ondergetekende was er gisteren bij. Reed op een heerlijk rustige A2 met 123,9999 km/u door de mist. Soundtrack van Harry Potter aan. Beetje lachen om de capriolen van de welbekende zondagsrijders. Heel weinig vrachtwagens gezien, behalve strooiwagens, die de weg netjes berijdbaar hielden. DE autopilot greep maar op twee gladde stukjes een beetje in (ik voelde het stuur trekken)

  Ergo: Autorijden is een vak, en als je het niet kan moet je het laten doen.

  RubertoLucifer
  RubertoLucifer
  Gast
  08/01/2017 - 14:42 14:42

  In heel Limburg was (en is) het echt heel vies en verraderlijk weer. Zelfs mijn oprit was een grote schaatsbaan.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  RubertoLucifer
  08/01/2017 - 17:14 17:14

  Het stuk ging over Nederlandse wegen…

  aso met de paso
  aso met de paso
  Gast
  08/01/2017 - 23:12 23:12

  Gister even een vriend verhuisd, met een vrachtwagen, nergens last van gehad behalve medeweggebruikers, in personenauto’s.
  Zijn ze nou echt te stom om te ademen? Is het nu echt zo moeilijk om verdomme meer dan 2 meter afstand te houden van een dikke 16 ton?
  Er is geen natuurlijke selectie meer. Dit zijn de mensen die in de oertijd door een wolharige mammoet omver zouden zijn verpletterd

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  09/01/2017 - 10:55 10:55

  Jullie moeten niet zo zeuren.
  NL is vlak. Pas je snelheid aan en er zijn geen problemen.
  De grote-mensen-wereld is echter 3D.
  Bij ijzel kun je gewoon niet de weg op om de doodeenvoudige reden dat omhoog-rijden niet lukt en naar-beneden-remmen ook niet.
  Zorg dat de koelkast gevuld is, je geliefde thuis en dan afwachten tot het beter wordt.

  Oh ja, de strooiwagen komt hier heel langzaam achteruit rijdend de heuvel op. Tot het niet verder gaat; dan proberen ze het een uurtje later nog eens. Dan komen ze meestal een paar meter verder. DAT is pas code oranje (bij ons is het pas code rood als de strooiauto zo ver is ingesneeuwd dat hij voor half maart niet meer teruggevonden kan worden)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN