More

  RECENTE POSTS

  Stelling Van De Dag: Tolerantie-les Is Betutteling

  Minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap denkt het ei van Columbus gevonden te hebben. Ze gaat namelijk 160 voorlichters inzetten om reli-fundi’s uit te leggen wat het begrijp “tolerante maatschappij” betekent om ze zo te helpen met de acceptatie van homoseksuelen. Dat dit heden ten dage in Nederland nog moet gebeuren is eigenlijk te bizar voor woorden, maar het is blijkbaar niet anders: “…Het is de bedoeling dat de voorlichters zich gaan richten op twaalf groepen, waaronder Turken, Marokkanen, Koerden, Somaliërs, Afghanen, Hindoestanen, Roma, orthodoxe Joden en traditioneel christelijken…” (zie overigens hoe heel voorzichtig de groep “moslims” hier buiten is gehouden, maar de groep “traditioneel christelijken” wel genoemd wordt. SGP-kamerlid Roelof Bisschop, ervaringsdeskundige als het om de groep “traditioneel christelijken” gaat, is hier uiteraard faliekant op tegen. Want, zo zegt hij, inmenging van buitenaf werkt alleen maar averechts. Ook Christenunie-kamerlid Joel Voordewind, net als Bisschop geen onbekende in het christenfundie gedachtegoed, is er op tegen, maar zegt wel dat de onderwerpen besproken moeten worden… DOE! DAT! DAN! In plaats van over een initiatief van de overheid voor meer tolerantie te mekkeren. Aan de andere kant is dit initiatief ook weer een sterk staaltje betutteling, want we gaan hier toch zo prat op onze vrijheden, daar hoort blijkbaar dit soort vrijheid ook bij. Dat brengt ons op de stelling van de dag: Tolerantie-les vanuit de overheid is betutteling. Je immer ongenuanceerde mening kun je kwijt in de reacties.

  Tolerantie-les is betutteling

  Bekijk het stemresultaat

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  06/02/2015 - 10:32 10:32

  Ik weet nog een veel betere oplossing: schaf de vrijheid van onderwijs af en laat alle kinderen verplicht naar een openbare basisschool gaan zonder welke overtuiging of inslag dan ook.

  Bismarck
  06/02/2015 - 11:29 11:29

  “de groep “moslims” hier buiten is gehouden”

  Hoeveel % van de moslims is er precies buiten gelaten als de Turken, Marokkanen, Koerden, Somaliërs en Afghanen wel tot de doelgroep behoren? Ik wed een heel stuk minder dan het % christenen en joden dat buiten de doelgroep gehouden wordt door alleen Roma, orthodoxe Joden en traditioneel christelijken te targetten (terwijl de nodige christenen die minder traditioneel zijn toch echt homofoob zijn).

  Bismarck
  06/02/2015 - 11:31 11:31

  @Reet: Waarom moet dat apart en wordt het niet bij maatschappijleer (en voor zover het historische religieuze misdaden betreft bij geschiedenis) geleerd?

  HoerenSloeppie
  HoerenSloeppie
  Gast
  06/02/2015 - 11:40 11:40

  @Bismarck: Waarom sommige groepen beschrijven op de etnische afkomst en andere op hun religieuze?

  OT: Religion is like a penis. It’s fine to have one and it’s fine to be proud of it, but please don’t whip it out in public and start waving it around… and PLEASE don’t try to shove it down my child’s throat.

  Bismarck
  06/02/2015 - 11:44 11:44

  Zal wel te maken hebben met het Marokkanen pestenbenoemen dat tegenwoordig zo in is.

  Illuminatus Magnus
  06/02/2015 - 13:52 13:52

  Dan hadden ze ook wel kunnen schrijven: de bevolking van Urk, Spakenburg, Staphorst, etc. En een SGP-er die Bisschop heet. Als iemand dat in een boek schrijft, denk je: gast, doe niet zo gekunsteld.

  Anyway, het is misschien idealiter niet een taak van de overheid, maar als die groepen het zelf niet doen, wat dan? Maar lekker laten roesten omdat de overheid “in principe” alle meningen en overtuigingen moet respecteren? En zo ja, wat betekent “een overtuiging respecteren” dan wel? Dat je er nooit iets tegenin mag brengen?

  E.R. Deoz
  06/02/2015 - 16:20 16:20

  Stop dan gelijk met het hele bijzonder onderwijs. Dit is alleen om te laten dat de overheid echt heus iets doet tegen discriminatie van LGBT’s door mensen die in de Middeleeuwen leven. Tegelijkertijd mogen die scholen nog steeds leraren met hosmo weren en de koters vertellen dat je keihard de hel in geflikkerd wordt als je het waagt verliefd te worden op iemand van hetzelfde geslacht.

  Poligraf Poligrafovich Sharikov
  07/02/2015 - 10:49 10:49

  Ik vind tolerantie belangrijk. Maar niet alleen in de context van homo’s. Hoe onzinnig ik die discussie over Zwarte Piet ook vind, ik schrik er wel van dat mensen in die context opeens blijken te vinden dat ‘kknegers ons land kapotmaken’. Ik vind het ook niet echt leuk dat ik in een Nederlandse enclave over de grens moet wonen omdat ik met een buitenlandse getrouwd ben. Of dat het tegenwoordig normaal is dat mensen op hun uitkering gekort worden als de ambtenaar van het UWV het niet eens is met hun kledingkeuze. Of dat we de zelfmoordcijfers onder asielzoekers niet mogen weten omdat dat het daadkrachtige beleid van Leefbare Fred in gevaar zou kunnen brengen.

  Maar hee, zie ons eens lekker tolerant zijn met zijn allen. Want als twee mannen aan elkaars pik willen zitten gaan we erbij staan applaudiseren. Ik ben geneigd dat als een vorm van overcompensatie te zien.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN