More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: Rot op met je Oranjegekte

  Een ondernemer in het Gelderse Elburg leek het wel leuk om voor het WK zijn café oranje te schilderen. Half Nederland verandert zijn straat immers in de kleur oranje, dus waarom zijn café niet? Helaas had hij even geen rekening gehouden met de plaatselijke welstandscommissie en mocht hij zijn toko op straffe van €2500,- per dag weer wit kalken. Als Bassie een beetje had nagedacht kon hij dit zelf ook wel bedenken. Ten eerste hebben we hier geen Belgische welstandscommissie die het een worst zal wezen welke kleur je je huis verft en ten tweede staat zijn kroeg binnen de monumentale vesting van Elburg. Handiger was geweest als hij z’n kroeg gewoon met Oranje zeil had ingepakt. Geen gezeik en hij toch een hysterisch oranje kroeg. Dat brengt ons op de stelling van de dag. Want je kan momenteel geen straat meer in rijden, of er hangt wel één of ander oranjeattribuut aan een lantarenpaal/voordeur/voorgevel. En dat is met het fenomenale resultaat van afgelopen vrijdag alleen maar erger geworden en zal na vanavond vast niet minder worden. De stelling luidt dan ook: Rot op met je Oranjegekte. Eens? of vindt u dit juist wel leuk? Ram het in de reacties.
  [yop_poll id=”14″]

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  23 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  23 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ome Mc
  Lid
  18/06/2014 - 11:12 11:12

  Dit somt het eigenlijk wel op.

  M’n buren vonden het ook nodig van die pokkevlaggen op te hangen in de straat. Uit ervaring blijkt dat polonaise door de wijk met trommels en vuvuzela’s is wat ik kan verwachten als die ellende lang blijft aanhouden. Het werk ook. Op een normale dag hebben ze het al gemiddeld een keer of 7 over voetbal, nu begint en eindigt de dag met het WK en worden tussendoor de poolresultaten besproken, worden er nieuwe voorspellingen gedaan en complete analyses gehouden van het voetbalspel, de spelerinzet, alles tot en met godbetert de kwaliteit van het commentaar (de conclusie is altijd: het is kut, maar om die conclusie te trekken moet er eerst minstens een keer of 3 een hele waslijst aan argumenten worden herhaald. En dan maar hopen dat alle collega’s er op dat moment zijn die dat interessant vinden anders mag je het verhaal later op de dag nog een keer aanhoren).

  Broeder Bolognese
  18/06/2014 - 11:23 11:23

  Ik woon blijkbaar in een fatsoenlijke buurt met intelligente mensen die het WK op haar juiste waarde weten in te schatten: het is maar een spelletje. Geen hond die hier ook maar durft een vlaggetje op te hangen.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  18/06/2014 - 11:32 11:32

  Ik heb werkelijk niks met voetbal maar het wordt mij wel aan alle kanten opgedrongen. Tot oranje toiletpapier aan toe waar een supermarkt nu is gekomen. En waarom?
  Mijn sporten zijn zwemmen, hardlopen en schaatsen. Geen supermarkt die het in z’n hoofd haalt infantiele hamsters op de markt te brengen met schaatsen onder of in zwemkleding. En dan nog zit ik daar niet op te wachten. Die kutzooi gaat vroeger of later weer het milieu in.
  Besteed al dat geld dat hiermee gemoeid is nu eens aan een echt goed doel of spaar het op zodat je straks wel die Ruttelende auto kan kopen. Dan help je de economie nog een beetje.

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  18/06/2014 - 11:41 11:41

  Het maakt me allemaal niet zoveel uit, al interesseert foebelle me geen reet (http://youtu.be/f27IqVo5-Oc), maar gun (bijna) iedereen zijn pleziertje.
  Ik kan wél intens genieten van het moment wanneer die oranje-idioten met een chagrijnige smoel al ie vlaggetjes staan te verwijderen wanneer ‘Holland’ uit het toernooi is gekegeld. Leedvermaak, altijd +.
  En ter nance: ik zou het best leuk vinden als ‘we’ wereldkampioen gaan worden, als is het maar omdat Amsterdam dan weer eens stukje gesloopt gaat worden bij de grachtenrondvaart.

  biermeester
  18/06/2014 - 11:53 11:53

  Wat Tox zegt. Tot op de letter.

  Illuminatus Magnus
  18/06/2014 - 12:02 12:02

  Ja, zo’n beetje wat Tox zegt, al moet ik erbij zeggen dat ik waarschijnlijk in dezelfde straat als Max Temp woon.

  Jack Random
  Jack Random
  18/06/2014 - 12:10 12:10

  Ik denk dat je bij het kiezen van je huis/straat/woonplaats er ook een beetje rekening mee moet houden, wat voor soort volk daar woont. Als je in een volksbuurt gaat wonen, kun je er donder op zeggen dat je vergast wordt op oranje meuk. Hier hangt her en der ook wel wat, maar gelukkig geen hele oranje straten. Ik kan me er niet echt aan storen. Wat ik wel klote vind, is dat die mongolen die troep na afloop niet opruimen, maar gewoon laten hangen, en het na verloop van tijd door regen of wind vanzelf naar beneden valt.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/06/2014 - 12:12 12:12

  Soms heeft wonen in Luxemburg zo z’n voordelen…
  Maar van het weekend ga ik weer eens een stukje zeilen en dan moet je noodgedwongen wel jullie kant op.
  ‘s Avonds laat aankomen en vroeg losgooien voorkomt het meeste contact met oranjemongolen.
  Twee sluizen door is er dan gelukkig de Noordzee. Eindeloos grijs en het enige oranje is m’n reddingsboei op de hekstoel.
  Zolang ik niet omkijk is er niks aan de hand… Totdat frau Ploppo in haar Bavaria-dress aan dek komt.

  Jack Random
  Jack Random
  18/06/2014 - 12:18 12:18

  Alhoewel ik het wel wat dom vind staan om hier in Brabant vlaggetjes en spandoeken met ‘Holland’ erop op te hangen.

  Wtrdk
  Lid
  18/06/2014 - 12:18 12:18

  Wat Tox zegt. Bij mij in de straat her en der een klein vleugje oranje,. geen enkel probleem mee. 3 straten verderop, sociale huurwoningen met bewoners afkomstig uit (voornamelijk) Ondiep (Utereg), staan de oranje partytenten op straat, e=hebben ze zelf de straat tot voetgangersgebied verklaard en spuiten ze als je niet oplet je auto ook nog oranje. Die idiotie gaat me veel te ver.

  majava, ook hier.
  18/06/2014 - 12:30 12:30

  Ik zeg prima, want dat heb ik altijd gezegd. Om de reden dat het Nederlands elftal al enige decennia het enige stukje NL’se trots was dat we hadden. Tot het moment van de nieuw gevonden vreemdelingenhaat en Greet en Rita even kwamen vertellen dat niet een spelletje met nota bene gekleurde jojo’s erin, maar joods-gristelijke waarden en spruitjeslucht, spionnetjes naast je raam en een grote bek hebben, VOC-waarden en hard willen rijden ons zouden moeten verbinden. En zo geschiedde.

  Nu is oranjegekte er nog steeds, naast al die zure troep, maar ik zou zo graag zien dat het weer het enige was.

  Ome Mc
  Lid
  18/06/2014 - 12:32 12:32

  @plop; Als de frau er nog in past is dat het enige goede verhaal aan de oranjegekte. Ik zie 100x liever zo’n bavaria-jurk dan dat achterlijke juichpak of soortgelijke ellende. Maar dan wel graag op een vrouw met enige kwalitatieve fysieke eigenschappen en dus niet van die helmond-wichten die je hier op maandag wel eens langs ziet komen.

  Bla
  Bla
  18/06/2014 - 12:58 12:58

  Het is een maand (max) per 2 jaar dat er een ek/wk gehouden wordt als ik het goed heb, dus die zit wel uit.. Ik erger me suf en bedenk me dan dat het wel weer over gaat.

  Iets met tolerantie en niet druk maken..

  Bismarck
  18/06/2014 - 13:09 13:09

  Hier hangen de vlaggetjes al drie weken in de straat (echt, gewoon al twee weken voor het toernooi, idioten, leer eens kalender kijken). Wat me vooral zorgen baart is dat het elke twee jaar erger wordt. Vroegah, toen werden eens wat vlaggen gehesen als Nederland de kwartfinale haalde. Nu gaat dus al een halve maand voor het toernooi de hele santemekraam de bomen en lantaarnpalen in en als Nederland speelt dan wordt er vuurwerk de lucht ingeschoten bij elke goal en na elke gewonnen wedstrijd wordt er toeterend met (uiteraard bevlagde) auto’s door de straten gereden (toch nog een een beetje multicul, want stijlloos gejat van de Turken).

  Je kan wel zeggen, laat ieder zijn pleziertje, maar dit is toch echt gewoon keiharde overlast inclusief wetsovertredingen. En als je er iets van durft te zeggen wordt je uitgemaakt voor landverrader en op je bek geslagen.

  Hansaplast
  Hansaplast
  18/06/2014 - 14:51 14:51

  @Roel HEEEEEER-LIJK. Ik leg altijd eerst een oranje velletje of wat in de pot. #LekkerSchijtenOpOranje

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  18/06/2014 - 14:52 14:52

  @Mc
  Frau Ploppo past nog prima in het jurkje. Gratis (bij 6 hele dure Bavaria blikjes, die volgens mijn jongste zoon smaken als afwaswater) en je kunt het nog aan twee kanten dragen ook.

  Illuminatus Magnus
  18/06/2014 - 15:43 15:43

  En Reet ermee afvegen, toch?

  Vilmer Ramone
  19/06/2014 - 04:05 04:05

  Nee, geen last van. Wel een hoop wit/lichtblauwe meuk in de straat, dat dan wel weer.

  BIokhuthypotheek
  BIokhuthypotheek
  Gast
  19/06/2014 - 10:36 10:36

  Ach ja, zo heb ik een graftakketyphushekel aan dat eindeloze geschaats in het najaar, de winter en het voorjaar.
  En hele weekenden wordt die zut op televee uitgezonden waardoor ik voor mijn journaal ook vaak uit moet wijken.

  rubbw, professionele onruststokert
  19/06/2014 - 13:58 13:58

  Het lijkt hier wel de rubriek ingezonden brieven van De Kampioen!

  Darth Hideous
  Darth Hideous
  20/06/2014 - 05:53 05:53

  Welja, gun die paar mensen eens in de twee jaar hun pleziertje. Alsof je daadwerkelijk fysiek last hebt van oranje straten. En ergens hierboven lees ik iets over dat die vlaggetjes wapperen in de wind. Man, man, man. Stelletje kleinburgerlijke trutten hier eigenlijk.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN