More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: Overbevolking door immigratie gaat een groot probleem worden voor Nederland

  Bij de Tweede kamer is blijkbaar een wekker afgegaan, want opeens maken ze zich zorgen over de gevolgen van de aanstaande overbevolking in Nederland.

  De verwachting is namelijk dat we in 2060 met 20 miljoen mensen op dit hele kleine stukje aarde moeten leven (geeft zachtjes over in mond). Nu is overbevolking natuurlijk een relatief begrip. Wanneer we kijken naar de top van de drukst bevolkte landen, staat Macau met meer dan 20.000 inwoners per m2 eenzaam boven aan. Dan doen we het in Nederland met net iets meer dan 400 inwoners per km2 best prima eigenlijk. Er zijn overigens nog drukker bevolkte stukken aarde. Het district Mong Kok in Hong Kong is met 130.000 inwoners per km2 absoluut hysterisch te noemen (maar je kan er gelukkig wel briljant lekker eten).

  Maar goed, Nederland dus. Wanneer je naar de bevolkingsgroei kijkt, zie je inderdaad dat het inwonersaantal gestaag groeit. Vanaf 1960 zijn er ongeveer 6 miljoen mensen bij gekomen en er is geen enkele indicatie dat die groei gaat afnemen. Sterker nog, die zal met de huidige immigratie alleen maar toenemen tot 20 miljoen in 2060 dus. En nu vragen de partijen in de Tweede kamer zich dus af of dat wel goed gaat:

  De bevolking groeit aanzienlijk harder dan we dachten. Stel dat de groei doorzet naar twintig miljoen inwoners, dan komt de generatie na ons voor klemmende vragen te staan. Waar gaan die extra Nederlanders wonen, werken en recreëren? Hoe voorzien we ze van energie?

  Aldus Sybrand Buma van het CDA. De VVD stelt zelfs de vraag wat dit betekent voor de Nederlandse waarden. En ga nou niet gelijk WHARRGARBL naar de VVD roepen, want de VVD staat daar blijkbaar niet alleen in. Al veel eerder stelde prof. dr. Jan Latten, bijzonder hoogleraar demografie aan de Universiteit van Amsterdam al de nodige vragen bij de geprognosticeerde bevolkingsgroei in Nederland. Hij is dan ook hoogst verbaasd dat er niet al veel eerder vraagtekens bij zijn gezet:

  Er is sprake van gelijktijdige ontwikkelingen die tegengesteld zijn. De Nederlandse bevolking groeit onverwacht snel, met honderdduizend per jaar tot inmiddels meer dan 17,2 miljoen mensen. Tegelijkertijd begint het aantal autochtone Nederlanders te krimpen. Dat zijn er nu nog maar 13,2 miljoen en dat aantal neemt richting 2060 af tot 12,1 miljoen. Rara, hoe kan dat?

  Latten denkt zelfs dat we in 2050, tien jaar eerder dus, al aan de 20 miljoen mensen zitten in Nederland. Huisvesting, werk en recreatie is volgens hem een minder groot probleem (dat doen ze in veel landen en op veel plekken waar het aanzienlijk drukker is namelijk ook prima), maar de verschillen tussen bevolkingsgroepen juist wel:

  We zien al jaren dat gelijkgestemden in Nederland samenklitten, van integratie is nauwelijks sprake

  En dat kan in potentie een dus een enorm probleem worden. Denk bijvoorbeeld maar aan gettovorming, wat je nu al in grote steden ziet gebeuren. Maar daar wordt helaas geen enkele positieve draai aan gegeven zoals je in Amerika of Singapore juist wel ziet in de vorm van Chinatowns, Arab Streets maar ook bijvoorbeeld Holland Village in Singapore.

  Dat brengt ons tot de stelling van de dag: Overbevolking door immigratie gaat een groot probleem worden voor Nederland. Beantwoorden gaat wederom door een simpele “ja”, “nee”, of “nuance” keuze. Graag wel uitleg in de reacties waarom je deze keuze hebt gemaakt. Bijvoorbeeld wat volgens jullie de eindoplossing van het overbevolkingsprobleem? En dan niet komen met wel of genocide, want dat is te makkelijk. Dames en heren, het is tijd om te stemmen.

  Overbevolking door immigratie gaat een groot probleem worden voor Nederland

  • Ja, want... (56%, 22 Votes)
  • Nee, want... (33%, 13 Votes)
  • Nuance, want... (10%, 4 Votes)

  Totaal aantal stemmers: 39

  Laden ... Laden ...

   

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  13 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  13 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Jack Random
  Jack Random
  20/09/2018 - 13:20 13:20

  Nee, want in 2050-2060 staat een aanzienlijk deel van Nederland blank, door stijgende zeespiegel, of onbewoonbaar door elke dag 40+ graden, nou ja, in ieder geval iets met klimaatverandering, en een flink deel van die geprognosticeerde 20 miljoen is dan klimaatvluchteling, dus dat probleem lost zich makkelijk vanzelf op, en al die immigranten willen hier dan niet eens meer wonen.

  Maar kan mij het verder rotten, in 2060 ben ik dood. Tenzij die medische gluiperds dan de levensverwachting weten te rekken tot 150. Zal je net zien.

  Roel Zwaar
  Lid
  20/09/2018 - 13:31 13:31

  Dat zijn er nu nog maar 13,2 miljoen en dat aantal neemt richting 2060 af tot 12,1 miljoen. Rara, hoe kan dat?

  Iets met verdwijnend gezinsleven, emansiepasie, doemdenken, ontkerkelijking en minder wippen.

  Weirdoinventor
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  20/09/2018 - 13:49 13:49

  Ik kan het artikel niet lezwn, maar vraag me ook af wat dat cijfer precies inhoudt. Telt een 3e of 4e generatie allochtoon in 2060 mee als autochtoon? En zo nee, zijn van de cijfers van nu dan ook gecompenseerd dat Xe generatie allochtonen niet meetellen? En wat doet de migratie binnen Europa en de Westerse wereld? Als mensen mobieler worden krijg je meer Belgen die in Nederland wonen en meer Nederlanders die in België wonen. Toch komt dat niet neer op de beelden van de totale uitsterving van iedereen die je kent die dit soort cijfers oproepen.

  Maar goed, dat is eigenlijk allemaal terzijde natuurlijk. De vraag was of het totale aantal voor enorme problemen gaat zorgen. Met de juiste keuzes zou dat niet moeten. In het ergste geval moeten we het Markermeer leeg pompen om Boer Zoekt Vrouw te kunnen blijven maken en de rest van het meer uitdiepen tegen de horrorzomers.

  Jack Random
  Jack Random
  20/09/2018 - 13:49 13:49

  Oh en trouwens, hoe meer inwoners, hoe groter de kans op topvoetballers, en dus hoe groter de kans om een EK/WK te winnen. So there.

  Edit: tenzij je Engeland heet, dan geldt deze wet niet.

  bla
  bla
  20/09/2018 - 15:26 15:26

  heel de slootvaardersplas op de BBQ en vinexen die hap, kunnen we weer even verder.
  Wel allemaal belasting betalen aub, kan ik na mn pensioen het land uit..

  bla
  bla
  20/09/2018 - 15:48 15:48

  Totaal aantal stemmers: 14

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  20/09/2018 - 16:12 16:12

  Overbevolking gaat uiteindelijk HET probleem worden.
  Als je aarde niet helemaal wilt plunderen moet je terug naar pakweg 4 miljard mensen die netjes al hun resources hergebruiken en de natuur respecteren.

  Theoretisch is dat vrijwillig mogelijk, maar zolang er nog massa’s mensen op Trump en ander geen-gezeik-iedereen-rijk tuig stemmen dus nooit (en er is geen aanleiding te verwachten dat dat ooit verandert; meer dan 50% van de stemmers is te stom om te poepen).

  Dus gaat het uiteindelijk onvrijwillig. Teveel ratten op een kluitje met afnemende resources. Dat gaat altijd fout. Overstromingen, kernoorlog, biologische ramp… Iets gaat op de rem trappen. De aarde redt het wel; die trekt daar desnoods een paar miljoen jaar voor uit. Maar de mens zal even een stap terug moeten doen of zelfs compleet verdwijnen.

  Wanneer?
  Ik denk ruim voor het einde van de eeuw.
  Waarschijnlijk een stuk eerder dan dat er mensen zich op andere planeten weten te vestigen.
  Einde oefening dus.
  Laat dat deltaplan 2.0 dan ook maar zitten.

  Trollbuster
  Antwoord aan  Ds. Ploppo
  20/09/2018 - 16:30 16:30

  Je kunt ook gaan voor een hele fijne vogelgriep.
  En als je het goed bekijkt zit het probleem met overbevolking vooral in Zuidoost-Azië. En daarnaast het niet beperken van het gebruik. Als je normaal leeft kun je van 1 hectare met een (groot) gezin makkelijk leven… Je moet alleen niet al het eten gaan weggooien…

  Trollbuster
  Lid
  20/09/2018 - 16:17 16:17

  Nee want er is plek zat, in Manhattan begrippen passen we makkelijk in Zuid-Limbabwe. En energie? Daar heb je zonnepanelen, water en wind voor. En voedsel kun je in de rest van het land verbouwen… Ik zie het probleem niet. (Daarbij; Nederland is nu een van de grootste landbouw-exporteurs)
  Also; minder autochtonen is logisch, de kans dat je een niet-Nederlander (m/v) trouwt wordt steeds groter omdat de wereld steeds kleiner/internationaler wordt. En dan zijn je kinderen automagisch allochtoon…

  In mijn opinie; 30 miljoen; here we come! (Wel even wat aan de indeling van het land doen dan, alleen van toepassing op Nederland)

  hangmat
  hangmat
  Gast
  21/09/2018 - 14:38 14:38

  Zal ik hem maar inkoppen dan? Gewoon stoppen met gratis geld uitdelen aan immigranten. Als je hier zo graag wil zijn, mag je in vrijheid je eigen broek ophouden. De eerste 15 jaar dus geen recht op paspoort, sociale zekerheid, toeslagen, huursubsidie etc. Vluchtelingen e.d. kunnen bed bad en brood krijgen. Als je over de schreef gaat word je er direct uitgedonderd en moet de familie mee. Je zult zien dat het snel klaar is met die immigratie.

  Monade
  21/09/2018 - 15:17 15:17

  Immigratie is qua benodigde woonruimte geen groot probleem. Je kunt met het grootste gemak de grachtengordel van Amsterdam platbombarderen met de bewonerjs erbij wat prjima prjima is mits je de onverjvangbarje kunstwerjken maarj tijdig weghaalt afbreken en vervangen door Dubai-achtige wolkenkrabbers en doe dat misselijke Rotterdam er ook maar bij ja toch of niet dan, en je hebt plek voor 5 miljoen — weliswaar erg korte — nieuwe Nederlanders.

  Het werkelijke probleem zit hem in:

  a) de benodigde ecologische voetafdruk als je Nederlandse maatstaven wilt behouden, wat vreemd genoeg door al die groenlinkse zwevers steevast wordt genegeerd. Hong Kong aanhalen als voorbeeld klinkt leuk en aardig, maar het voortbestaan van HK steunt op massaal en continu zeetransport en honderden vierkante kilometers Chinees vasteland, inclusief bewoners, en heeft geen groene polders, geen kilometers veilige fietspaden, geen rustige vinexwijken, en ga zo maar door.

  b) de verregaande segregatie van de Nederlandse bevolking, waarbij de gesegreerde groepen weinig tot niets hebben met westerse waarden als participerende democratie, trias politica, exacte wetenschappen, ‘high trust society’, enzovoort. De moslims zijn daarvan het meest in het oog springende voorbeeld, maar de millennials kunnen er ook wat van, net als een groot(?) deel van de retekoelers. En als je dat probleem benoemt, zoals Jan van de Beek, word je weggezet als een nazi.

  c) aansluitend op b) het waanidee dat iedereen inwisselbaar is met iedereen. Dit wordt onderschreven door de neoliberalen (iedereen is een consumerende automaat á la Rutte), de sjw-ers met als nevenvoorwaarde dat iedereen hetzelfde denkt als de sjw-ers. Als je wél kunt nadenken, besef je dat miljoenen ‘laaggeletterde’ (i.e. erfelijk zwakbegaafde) islamitische immigranten ondersteund door hondderdduizenden maatschappelijk werkers/sjw-ers niet eenzelfde samenleving zullen opbouwen als miljoenen Henken en Ingrids, laat staan een handvol nerds met tientallen gewillige fotomodellen, duizenden robots en blockchain, veel blockchain.

  d) de steeds ingewikkelder en killer wordende maatschappij die steeds verder wordt geautomatiseerd. Mijn schatting is dat tegenwoordig het minimale functioneringsniveau HBO is. Daaronder heb je een onoplosbaar probleem.

  Samengevat: de ziel is misschien nog niet uit de Westerse samenleving getrapt, maar bijna. Dat is een voldongen feit. Hoe het verder moet? Geen idee.

  Bismarck
  21/09/2018 - 17:29 17:29

  De overbevolking van Nederland door de immigratie is een oplossing. Zodra mensen van elders hierheen komen, beginnen ze spontaan steeds minder kinderen te krijgen. Eigenlijk zou je gewoon verplicht elk volk met een vruchtbaarheidscijfer boven de drie een generatie in Nederland moeten laten wonen. Wel bij toerbeurt uiteraard, want anders wordt het inderdaad hutje mutje. En daarna Nederland exporteren naar de gebieden waar ze vandaan kwamen. Duurt een paar decennia, maar dan houdt het hopelijk toch eens op met die wereldbevolkingsgroei (wie weet hopelijk even een eeuw vrijwillige bevolkingsafname, voordat het op de onvrijwillige wijze gebeurt die door enkele andere reageerders wordt voorspeld).

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN