More

  RECENTE POSTS

  Stelling van de Dag: De Friese snelwegblokkeerders moeten veroordeeld worden

  Het is 18 november 2017, wanneer actievoerders die willen protesteren tegen Zwarte Piet bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum, worden tegengehouden door een kleine 40 boze Friezen.

  Deze Friezen wilden geen actievoerders bij de intocht zien, want het is een kinderfeest dat niet verstoord diende te worden, was het betoog. De aangekondigde actie van Kick Out Zwarte Piet was echter niet verboden door de rechter en in Nederland hebben we vrijheid van vergadering en betoging. Die vrijheid gaat uiteraard twee kanten op, en geldt dus voor voor- en tegenstanders van in dit geval Zwarte Piet.

  Wat echter wel verboden is, is om midden op de rijksweg, in dit geval de A7 bij Joure, stil te gaan staan, omdat er een aantal bussen met onwelgevallige demonstranten richting de intocht van Sinterklaas rijden. Niet alleen maak je het de demonstranten onmogelijk om te betogen, wat bij wet geregeld is, maar het levert ook levensgevaarlijke situaties op de rijksweg in kwestie op. Achter de tot stilstand gedwongen bussen vormde zich een file van 3 kilometer. Hier in de randstad misschien peanuts, maar in Friesland wellicht de moeder aller files.

  Dat was voor het openbaar ministerie reden genoeg om deze Friezen voor de rechter te slepen. Vandaag is de eerste dag van het proces dat gepland is voor de komende vier dagen. Saskia Belleman van de Telegraaf doet daar via Twitter live verslag van. Nederland lijkt verdeeld te zijn in twee kampen, net als in de Zwarte Pieten-discussie. En dat brengt ons op de Stelling van de Dag: “De Friese snelwegblokkeerders moeten veroordeeld worden“.

  Ben je het daar mee eens? Immers, het recht op betoging werd met deze blokkade ernstig geschonden en het leverde levensgevaarlijke situaties op. Stem dan “Ja, want…“. Ben je het er mee oneens, want die Kick Out Zwarte Piet demonstranten moeten niet janken, het is een kinderfeest en een stukje Nederlandse traditie naar demense toe. Stem dan “Nee, want…“. Ben je Alexander Pechtold de nieuwe fractievoorzitter van D66 en leef je op nuance? Stem dan “Anders, namelijk…“.

  Dames en heren, het is tijd om te stemmen. Jullie immer ongenuanceerde meningen kunnen jullie uiteraard weer kwijt in de reacties.

  De Friese snelwegblokkeerders moeten veroordeeld worden

  • Nee, want... (53%, 94 Votes)
  • Ja, want... (41%, 73 Votes)
  • Anders, namelijk... (5%, 9 Votes)

  Totaal aantal stemmers: 176

  Laden ... Laden ...
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  24 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  24 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  08/10/2018 - 12:12 12:12

  Ja, sowieso want snelweg-blokkade, De reden waarom je dat doet is minder relevant (al zijn het wel een club totaalmongolen, zowel de protesteerders als de blokkeerders).

  Puh!
  Redacteur
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  08/10/2018 - 12:26 12:26

  Right!
  Nederland wordt verdeeld door 2 groepjes totaal-mongolen, ik wil mij helemaal niet laten indelen bij een van beide groepen.

  Bismarck
  Antwoord aan  Puh!
  08/10/2018 - 12:33 12:33

  Alle totaal-mongolen terug naar Totaal Mongolië!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Bismarck
  08/10/2018 - 12:39 12:39

  OLO

  Monade
  08/10/2018 - 12:56 12:56

  Er moet een rechterlijke uitspraak komen, maar het hele zaakje stinkt. De actie is duidelijk met voorbedachte rade uitgelokt en door de media (links & rechts) gepolitiseerd & op de spits gedreven.

  Het heeft werkelijk niets te maken met Sinterklaas/Zwarte Piet, maar met de vraag: geven we SJW-ers (oa Mitchell Esajas & Kevin P. Roberson) hun zin, zodat ze weer een volgende stap kunnen zetten, of niet? Zie ook Sylvana’s Pietenmeldpunt.

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  08/10/2018 - 13:09 13:09

  Nee Monade daar gaat het niet om. De vraag is: geven we racisten hun zin, zodat ze weer de volgende stap kunnen zetten in hun stukje “eigenrichting” (nota bene van daden die grondwettelijk toegestaan en legaal zijn)?

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  08/10/2018 - 13:54 13:54

  De vraag is: geven we racisten hun zin, zodat ze weer de volgende stap kunnen zetten in hun stukje “eigenrichting”

  Je bedoelt ‘Knock Out Zwarte Piet’ en ‘De Grauwe Eeuw’, Bismarck? Nee, die geven we niet hun zin, maar die staan vandaag niet voor het hekje.

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  08/10/2018 - 14:09 14:09

  Nee, ik bedoel de racisten die het heft in eigen hand namen, een gevaarlijke verkeerssituatie veroorzaakten en het protestrecht van anderen fnuikten. Speciaal voor jou heeft het OM een filmpje gemaakt, misschien snap je dat wel.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  08/10/2018 - 14:24 14:24

  Nee, ik bedoel de racisten die het heft in eigen hand namen, een gevaarlijke verkeerssituatie veroorzaakten en het protestrecht van anderen fnuikten.

  Oh, je bedoelt die Marokkanen die afgelopen week in Utrecht(?) Pegida-demonstranten met stenen bekogelden, of die tûtertürken op de Erasmusbrug van vorig jaar? Mijn antwoord blijft nog steeds nee.

  Altijd leuk om te zien dat antifa-sympathisanten altijd & overal dikke schijt aan wetten en regels hebben als het henzelf betreft, maar ermee schermen als de eerste de beste éénstreper als het anderen betreft.

  Moet je een fietskettingslot voor je verjaardag hebben, Bismarck? Zo een die lekker zwiept & met een plastic omhulsel zodat het bloed er gemakkelijk afgaat?

  Bismarck
  Antwoord aan  Monade
  08/10/2018 - 14:45 14:45

  Ik denk dat je wel weet wat ik bedoelde. Leuk dat je er van alles en nog wat bij haalt om het maar vooral niet over deze snelwegterroristen te hoeven hebben. POrima dan, houden we erover op, maar niet hier komen klagen als straks antifa’s een keer op de snelweg jou de weg versperren als je naar een Pegida-demonstratie onderweg bent, waarna iemand vol in je kofferbak botst.

  Monade
  Antwoord aan  Bismarck
  08/10/2018 - 14:58 14:58

  Mijn punt, wat jij maar steeds blijft ontwijken, Bismarck, is dat deze zaak groter & gecompliceerder is dan alleen ‘Hurrdurr! snelwegblokkade = fout Hurrdurr!’

  Voor de duidelijkheid: voor die snelwegblokkade mogen die #blokkeerfriezen wat mij betreft een zware douw krijgen, maar er speelt meer. Het feit dat het OM hiervan wél een zaak maakt, inclusief sesamstraatfilmpje (waar halen ze de tijd en het geld vandaan?) en andere, minstens zo ernstige gevallen, niet, spreekt boekdelen.

  Je ziet hoe gemakkelijk het voor mij is om jouw vage verwijzing naar ‘die racisten’ naar allerlei andere clubjes te laten wijzen. Overigens blokkeren die antifa-mongolen al snelwegen.

  Als men in Nederland de burgerlijke afkeer voor de gevestigde orde net zo onomkeerbaar wilt laten escaleren als nu in Duitsland gebeurt, moet het OM vooral zo doorgaan.

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  08/10/2018 - 16:23 16:23

  DELETEME

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  08/10/2018 - 15:36 15:36

  Als je de #blokkeerfriezen twitterdraad volgt, krijg je dit soort opmerkelijke feiten te horen:

  Seven__ @ 3:30 PM – 7 Oct 2018
  Vervolging van Friezen door OM die kinderen bij intocht Sinterklaas wilde afschermen van KOZP-activisten moet verhullen dat blokkades op A7 en alternatieve N-routes plaatsvond onder begeleiding van politie? Zie Video. Risico van rustig afremmen imho kleiner dan bij normale file.

  Wierd Duk @ 3:24 PM – 8 Oct 2018
  Over de ophef rond het uitnodigen van de Nederlandse Volks Unie door burgemeester Waanders (PvdA) naar Dokkum tijdens de intocht van Sinterklaas: ik heb gisteren met Waanders gebeld en zij bevestigde de telefoontjes met Kusters van de NVU.

  De NVU uitnodigen op je kinderfeestje is zoiets als de –edet– redactie uitnodigen op een OMGWTFBBQ.

  Met je Nance.

  /Dit zaakje stinkt als de 14 dagen oude sokken van een Friese nagelkaasmaker

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  08/10/2018 - 16:28 16:28

  En voor de Anti-EUSSR fanbois: Kick Out Zwarte Piet werd blijkbaar gesponsored door een Soros sokpop:

  KOZP (Kick Out Zwarte Piet *kuch* https://t.co/d3srSJUvA8 is een project van NUC (New Urban Collective). NUC kreeg subsidie voor hun anti-ZP activisme onder de noemer ‘beyond blackface’ van OSF, een stichting van George Soros. Dit blijkt uit de ‘Soros Leaks’ documenten.

  comment image

  Monade
  Antwoord aan  Monade
  09/10/2018 - 22:10 22:10

  Uit een tweet van Tom van Kesteren, een screenshot van een artikel van The Post Offline, een blogje van mijn favoriete butt monkey, maar c’est ça.

  Het gaat over het gekonkel van (uiteraard!) PvdA-burgemeester Waanders van Dongeradeel:

  comment image

  Weirdoinventor
  Lid
  08/10/2018 - 12:58 12:58

  Ja want levensgevaarlijk. Tevens duur en voor de rest van het verkeer erg ongemakkelijk.

  Bismarck
  08/10/2018 - 13:03 13:03

  Verder natuurlijk wel duidelijk. Stel je veroordeelt niet en straks staat Henk Breukink met wat trawanten op de snelweg naar Den Haag om te beletten dat de vakbonden naar het Malieveld kunnen en botst Taart achter op. Wie gaat dan de WTFBBQ verzorgen (en minder belangrijk, wat gebeurt dan met de demonstratie tegen de afschaffing van vennootschapsbelasting)?

  Roel Zwaar
  Lid
  08/10/2018 - 13:10 13:10

  Ja want iets met hek van de dam. Ongeacht voor of tegen, als je op deze manier je egootje door gaat drammen dan kunnen we nog ons lol op. Schept precedent voor een manier van actievoeren die ongewenst is. Net als dat hittepetitje wat in Scandinavië herrie schopt in een vliegtuig om een doorgestoken kaartspel onder de aandacht te brengen.
  Schreeuwers en opstokers a la Greeeeeet zijn er al genoeg en alle Nance is volledig buiten zicht bij dergelijke figuren. En ik houd van Nance!

  Møhammed Said al Sahaf
  08/10/2018 - 14:39 14:39

  Of ze veroordeeld móeten worden laat ik aan de rechter maar van mij mogen ze wel een vette boete krijgen. Paar dagen voor die actie las ik nog over een Nederlandse atleet die in Duitsland verongelukte doordat ‘ie in een file kwam en iemand er achterin knalde. Het is gewoon gevaarlijk om voor een file te zorgen op een plek waar niemand die verwacht. Aanpakken voor het verhinderen van een demo, waar het OM gezien dat achterlijke filmpje van ze zwaar op inzet, vind ik hypocriet en zelfs naar een politiek proces ruiken. Die Utrechtse inteelt die de met vergunning protesterende mongolen van Pegida onlangs bij een moskee verjoegen wordt ook niet aangepakt.
  Iets met gelijke monniken, gelijke kappen. En wat dat betreft, pak de politie dan ook maar eens aan.

  https://www.nu.nl/binnenland/4035378/protestactie-politie-veroorzaakt-langzaam-rijdend-verkeer-snelwegen.html

  Roel Zwaar
  Antwoord aan  Møhammed Said al Sahaf
  08/10/2018 - 15:24 15:24

  Speel de politie maar weer de zwarte piet toe he!

  Møhammed Said al Sahaf
  Antwoord aan  Roel Zwaar
  08/10/2018 - 15:55 15:55

  Tsssssk! Niet het z-woord gebruiken. Ze krijgen de schoppen boer.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  08/10/2018 - 18:14 18:14

  Gewoon flink bekeuren, want dat is goed voor de staatskas.
  Ben alleen bang dat het door de overheid uitgegeven geld aan deze zaak niet met de boetes terug te verdienen is.

  Kunnen de extremistische voor en tegenstanders niet een keer samen op een grasveldje afspreken en het uitvechten.
  ‘s Avonds na acht uur als de kinderen al op bed liggen.
  De last-man-standing kan dan voor openlijke geweldpleging achter de tralies en wij zijn tenminste verder van het gezeik af.

  MadDieu, drukt zijn snor
  09/10/2018 - 13:26 13:26

  De blokkeerders remden in eerste instantie redelijk gemoedelijk. Totdat de buschauffeur -opgehitst door zijn passagiers- probeerde via de vluchtstrook de blokkade te passeren.
  De adviserende buspassagier raakte dan ook lichtgewond; staand naar de bestuurder is de voorruit heel dichtbij.

  Volgende keer een lading kraaienpoten strooien. Als je dat goed doet ontloop je justitie en staat de weg uren vast.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN