More

  RECENTE POSTS

  Spaghettimonster-aanhangers worden in Eindhoven gediscrimineerd

  Mede-Pastafari’s! Weliswaar is de eerste ID-kaart met ons heilige hoofddeksel al uitgegeven, maar de pogingen van de overheid om het Vliegend Spaghettimonster en zijn aanhangers te discrimineren zijn nog geen verleden tijd.

  Zo bestaat er de gemeente Eindhoven, die recentelijk één van zijn inwoners het fundamentele recht miskende om het Heilige Hoofddeksel te dragen op zijn rijbewijs. De gemeente Eindhoven erkent namelijk de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster niet als geloof. Maar gelukkig is zijne Slierterigheid niet voor een pan te vangen en weten zijn aanhangers de weg op het pad van de wetgeving. Dat werd dus een hoorzitting.

  Volgend in de voetsporen van Willem van Oranje voor de gelijkheid tussen religieuzen, gingen tientallen dappere Pastafari’s naar het gemeentehuis om te laten zien dat Eindhoven’s bewering dat de KvVSM niet leeft in de maatschappij je reinste onzin is. Dat had de ambtenaar van dienst natuurlijk ook kunnen weten als ze niet onder een steen in, of all places, Eindhoven had gelegen want we zijn niet voor niets de snelst groeiende religie van Nederland. Gevolg: het gemeentehuis was vol.

  Op de hoorzitting, die uiteraard op de heilige Vrijdag werd gehouden, zelf ging het vervolgens vrijwel alleen over een zootje lariekoek. Dat de gemeente niet zelfstandig mag bepalen of iets wel of geen geloof is, hadden ze blijkbaar inmiddels ook wel door, dus gooiden ze het over een andere boeg: waarom een rijbewijs als de huidige nog geldig is? Waaruit blijkt dat het vergiet moet – want we ‘weten allemaal dat’ er op Moslims druk uitgeoefend wordt.

  Uiteindelijk stelde de aanvrager de volgende, en volgens ons cruciale, vraag:

  “Stelt u deze vragen ook aan anderen die een rijbewijs aan komen vragen?”

  Gemeente: “Daar hebben we het niet over”

   

  Spijker. Kop. Raak. Want uiteindelijk zijn dit allemaal vragen die verder totaal niet ter zake doen en niets met de vraag of er wel of geen vergiet op de pasfoto gedragen mag worden te maken hebben, maar wel impliceren dat als je het dan in je hoofd haalt om tegen de stroom in te roeien, je die ‘gelijke behandeling’ waar Nederland zo trots op is onmiddelijk kan vergeten. Dat krijg je alleen maar als wat je gelooft bloeddorstig, dominant, koloniaal, intolerant en onderdrukkend is. Maar dat heeft onze Schepper nou eenmaal liever niet. Dus zullen we het met de steun van onze mede-pastafari’s moeten doen.

  Want voordat onze religie erkend wordt hebben we nog een lange weg te gaan. Houdt het dan nooit op? Nee. Niet vanzelf.

  Overigens hebben we de inhoud van de hoorzitting dankzij een anonieme tipgever uit het publiek die ons ook een opname kon bezorgen. Terugluisteren doet u dus hieronder. De aanvrager zelf houdt ook een blog bij en dat vindt u hierrrr.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  behanger
  Beheerder
  01/05/2016 - 11:23 11:23

  Scripture loslaten op een rechter, het gaat fsmvd op een echt geloof lijken.
  En die rechter/aanklager uit inderdaad oneigenlijke argumenten.

  De gene die dit heeft opgenomen is er zich bewust van dat op basis van de reflectie-tijden in de opname is vast te stellen waar hij zich bevond in de zaal ten opzichte van de twee sprekers, toch?

  trackback
  01/05/2016 - 21:42 21:42

  […] SPAGHETTIMONSTER-AANHANGERS WORDEN IN EINDHOVEN GEDISCRIMINEERD […]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN