More

  RECENTE POSTS

  Serious Request: keihard knaken binnenharken

  Vanavond rond twintig over twintig zijn de 3FM-boys Frank van der Lende en Domien Verschuuren opgesloten in het Glazen Huis voor Serious Request. Dat is dit jaar in Breda neergeplempt. Ze mogen tot en met kerstavond deze gouden kooi niet verlaten en moeten de héle dag door live radio maken om cash op te halen voor ‘t goeie doel. Slavernij! Oh, wacht. Ze krijgen natuurlijk wel royaal betaald voor deze actie.

  Verzoeknummers

  Tegen betaling kun je een verzoeknummer aanvragen. Wat? Liedjes? Tegen betaling? Terwijl je zo’n beetje gratis aan zo’n beetje elk. nummer. zo’n. beetje. denkbaar. kan. komen. tegenwoordig? Wacht effe. Bij Serious Request je zuurverdiende pegels besteden aan een liedje dat je óf al dagelijks op de radio hoort (Altijd van die idioten die dan My Way van Calvin Harris gaan aanvragen, terwijl die al ELK UUR!!!1!een!!! op de radio komt.) óf zonder meer al in je bezit hebt. Voor geld? Okay, je kúnt letterlijk ieder nummer dat bestaat op internet vinden én je lievelingsliedje staat allang op je smartphone, laptop, mp3-speler en/of zelf gebrande cd’tje-voor-in-de-auto, maar vraag hem toch maar aan! Jaaa, want er moeten keiharde knaken worden opgehaald voor het goeie doel.

  Keiharde knaken

  De poen wordt dit jaar gebruikt om longontsteking onder kindjes aan te pakken, want kennelijk flikkeren die bij bosjes om met z’n allen. En er is écht geen zinvollere besteding van de ettelijke miljoenen euri die de actie weer zal binnenharken. In 2015 werd er bijna 8,5 miljoen euro opgehaald voor jongeren in oorlogs- en conflictgebieden, terwijl de vrijwillige gijzeling in 2013 en 2014 nog ruim 12 miljoen opleverde. De 900k kinders die jaarlijks het loodje leggen door longontsteking hopen dus dat u uw favoriete plaatje niet gewoon opzet, maar dat u hem aanvraagt bij Serious Request. Of überhaupt wat overbodige doekoe hun kant op stuurt, want de slogan is: laat ze niet stikken. (Of hier de kids of de dj’s bedoeld worden is onduidelijk.)

  We zullen overigens niet vragen hoeveel van de binnengeharkte miljoenen ook daadwerkelijk op de plaats van bestemming terechtkomen. Dat verpest de kerstsfeer. Intussen kunt u in Breda aapjes komen kijken, want de blonde radioboys zullen er nog vier dagen te zien en te horen zijn!

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  9 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  9 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Der Webmeister
  Beheerder
  19/12/2016 - 08:35 08:35

  hahaha Terra luistert naar 3FM!

  Koei
  Koei
  19/12/2016 - 08:42 08:42

  Oef, hoe heet dat ook al weer alhier?
  Zand uit de kut vegen?
  Overal een laag azijn over pissen, maakt de wereld echt niet prettiger, Terra. En als je zo wat roeptoetert, misschien hier even kijken:
  http://www.rodekruis.nl/campagnes/3fm-serious-request-2013/veelgestelde-vragen
  Want het rode kruis is echt zo’n graai organisatie, die mensen een beetje gaat redden waarbij ze zelf heus geen gevaar lopen…
  Kan mij persoonlijk geen fuck schelen hoe ze mensen overhalen om eens wat geld aan iets beters uit te geven dan een extra gourmet-schotel.

  Ryan Private
  Ryan Private
  Gast
  Antwoord aan  Koei
  19/12/2016 - 09:25 09:25

  SR is toch ook gewoon hypocriet? Er worden opeens miljoenen opgehaald hiervoor, terwijl onze ouderen worden vergeten omdat er te weinig zorgkrachten zijn en voedselbanken draaien overuren. Mensen klagen het hele jaar door dat er niks kan in NL want er is geen geld, maar opeens kan er wel geld worden gegeven aan Serious Request voor kinderen met longontsteking? Miljóenen. Dat stelt TI hier aan de kaak.

  Koei
  Koei
  Antwoord aan  Ryan Private
  19/12/2016 - 10:51 10:51

  Helemaal mee eens dat het gekozen doel ter discussie mag zijn. Wat SR daar hypocriet aan maakt, snap ik even niet. 3FM/Rode Kruis heeft blijkbaar een manier gevonden die mensen aanzet om eens wat centen uit te geven aan een ander. Dat dat ook wel eens een keer in NL zelf uitgegeven kan worden, prima. Alternatief is dat er helemaal niemand iets wijzer van wordt, ouderen hier of kinderen daar.
  En het gaat mij om die laatste alinea. Die zet het Rode Kruis weg op een manier die bij de Roze buren hoort: feitenvrij wat roepen.

  Xloph
  Antwoord aan  Ryan Private
  20/12/2016 - 20:21 20:21

  Voedselbanken? Wat een onzin. Er heeft naast mijn werk een voedselbank gezeten, en meeste mensen daar komen met de auto hun pakket ophalen. En een niet onaanzienlijk deel van die auto’s waren een stuk duurder dan mijn auto.
  Niemand hoeft in Nederland te verhongeren, het is puur een kwestie van prioriteiten stellen.
  (Nu weet ik ook wel dat sommige mensen buiten hun schuld om het financieel moeilijk hebben, en dat zo’n gratis voedselpakket dan een mooi steuntje in de rug is, maar veel mensen die roepen dat het een schande is dat er überhaupt voedselbanken zijn in een rijk land als dit, vergeten die nuance vaak en doen alsof er mensen anders zouden verhongeren).

  cspr
  Lid
  19/12/2016 - 09:49 09:49

  Ik zie mijn mening, die Terra hier verkondigt, graag onderbouwd met discrete cijfers.

  Bert Braadharing
  Bert Braadharing
  Gast
  19/12/2016 - 10:15 10:15

  Serious Request is ondertussen zo enorm uitgemolken dat zelfs hun “grootste” DJ er afstand van heeft gedaan. Ze doen zelf geen moeite meer om het evenement tot iets leuks te maken. Denk maar aan Veiling TV, een bruiloft in het glazen huis of andere activiteiten in het glazen huis zelf. Alles is vanzelfsprekend geworden en juist dan is het tijd om het beestje in te slapen. Volgend jaar na Apeldoorn de stekker eruit trekken en iets nieuws bedenken.

  Wtrdk
  Lid
  19/12/2016 - 12:02 12:02

  Van 3 naar 2 DJ’s, opbrengsten dalen, het sterft een langzame, pijnlijke (lees: awkward) dood. Het hele 3FM glijdt af, met puberale DJ’s als Frankie de zelfverklaarde liefdeshippie en Ramon met z’n ‘woordgrapjes’.

  MadDieu, drukt zijn snor
  19/12/2016 - 22:05 22:05

  Minstens zo’n goed initiatief, een beter passend ideaal:
  https://youtu.be/w2-2GjBh7OU?t=237
  All I want for Xmas is a goat (dit gaat niet over Erdogan)

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN