Ha, kijk! Na de aflevering van Scamcity, waarin onze hoofdstad door National Geographic werd weggezet als onverbeterlijk rovershol, klonken er al snel zowel besmuikte als verbolgen geluiden. De besmuikte uit andere steden, de verbolgen van de burgervader. En wat blijkt nu? National Geographic heeft alles in scene gezet. Met gehuurde acteurs en alles. Het was natuurlijk heerlijk wijzen en gezellig 020 afzeiken maar het was gewoon niet geheel de waarheid. Eerst zat NatGeo nog in alle toonaarden te ontkennen maar toen Van der Laan de jokzender aan de lokacteurs voor de rechter dreigde te slepen, haalde deze schoorvoetend bakzeil. En daarmee sluiten ze nu netjes aan bij The History Channel waar je van alles vind, behalve History. Ondanks dat ben ik de eerste om te vertellen dat er best een hoop criminele reuring is in de stad: er lopen daadwerkelijk zakkenrollers, tasjesrovers, drugsdealers en ander schorremorrie rond met slechte intenties. Maar om dan mensen in te gaan huren om dit smeuïg en hitserig in beeld te brengen is helemaal niet nodig: dat kunnen de criminelen namelijk prima zelf!

5

Reaguur dan!

Gewoon even inloggen om te reaguren
avatar
Plaatjes
 
 
 
Audio en Video bestanden
 
 
 
5 Reacties
0 Reacties op reacties
0 Volgers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
20123ChocotalitisRoel ZwaarfishbowlBIokhuthypotheek Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Laat weten wanneer
BIokhuthypotheek
Newbie
BIokhuthypotheek

Ehm, dit is toch al enige tijd (history?)?

fishbowl
Newbie
fishbowl

De acteur werd betaald door stichting Veldwerk, die wordt gesubsidieerd door de gemeente. Hee, het cirkeltje is weer rond!

Roel Zwaar
Newbie
Roel Zwaar

Van National Geographic kreeg hij 1800 euro, staat letterlijk op AT5. Nu weet ik niet hoe National dat is, maar het is in elk geval niet onze National.

http://www.at5.nl/artikelen/123864/zakkenroller-scam-city-kreeg-1800-euro

Charlietoffert
Newbie
Charlietoffert

Explosieve stijging criminaliteit Amsterdam
AMSTERDAM – Meer zakkenrollers, meer straatroven, meer overvallen, meer inbraken en meer moorden. Dat is de trieste conclusie van de Amsterdamse misdaadcijfers die burgemeester Van der Laan, korpschef Aalbersberg en Hoofdofficier van Justitie Hofstee woensdag bekendmaakten. Alle pogingen van politie en justitie om de criminaliteit in de hoofdstad in te dammen ten spijt, is het aantal misdaden afgelopen jaar toch weer toegenomen. Hoofdcommissaris Pieter-Jaap Aalbersberg van Amsterdam-Amstelland. [Telegraaf vandaag] Met name de zakkenrollerij in Amsterdam is explosief gestegen. Vorig jaar waren ruim 11.000 mensen het slachtoffer van zakkenrollers. http://www.telegraaf.nl/binnenland/22252036/__Stijging_criminaliteit_A_dam__.html – Scamcity heeft dus qua inhoud wel gelijk… maakt het dan nog uit?

Pheser
Newbie
Pheser

*kuch* import zakkenrollers *kuch*. Over moorden maak k me niet echt zorgen, dat zijn nooit random voorbijgangers.