Celebrity-nieuws op uw Retecool, dames en heren, het kan allemaal. We zijn er namelijk van overtuigd dat dit u geen donder interesseert, maar het moet even. Want Robert de Niro + Murica + Aluhoedjes / vaccinatiegekkies = 14xfaal. Uiteraard.

Wat wil namelijk het geval: Robert DeNiro heeft op het Tribeca Film Festival de film Vaxxed vertoond. Backlash in de media alom en volgens sommige sites waarvan we niet lang hoeven na te denken welke mening ze over vaccinatie hebben werd hij daarna ‘wellicht’ gedwongen zijn mond te houden middels dreigementen door een verder onbekend maar wel heel machtig persoon. Dat u het even weet. Maar waarom vertoont Robert nou zo’n film?

However this is very personal to me and my family and I want there to be a discussion, which is why we will be screening VAXXED.

I am not personally endorsing the film, nor am I anti-vaccination; I am only providing the opportunity for a conversation around the issue.

Ja, ho even. Dat is ongeveer net zo belachelijk als zeggen dat je niet tegen het Samenwerkingsverdrag met Oekraine bent maar wel een referendum organiseren. Dan ben je dat dus wel want anders doe je dat niet. Bovendien: wat MOETEN we met zo’n conversatie? Behalve dan eindelijk eens erkennen dat er hordes mensen zijn die “geloven” dat de wetenschappelijke consensus het compleet bij het verkeerde eind heeft en daartoe zelf (dubieuze) onderzoeken steunen met het doel een gat in die consensus te slaan. EN! ZELFS! DAT! FAALT! Kijk, we geven de Josti-band een podium. Niet omdat het goede muziek is, maar omdat die mensen er plezier in hebben en de familieleden toch wel via sociale druk alle kaartjes opkopen. Dat wil nog niet zeggen dat we de eerste de beste downie de wetenschappelijke agenda laten bepalen.

Dan kan Robert DeNierfaal wel zeggen dat het allemaal persoonlijk is en dat het alleen maar om een discussie gaat, maar dat is gewoon gejankebal van de bovenste plank.

JA MAAR WE MOETEN ER TOCH OVER PRATEN?! ~ Robert DeNierfaal // Je Ex*

Maar goed, Jankerd DeNiersteen, jij je zin. Conversatie. Prima. Wanneer gaan we het erover hebben dat jij en je kliekje sceptici/conversationalisten/aluhoedjes/religekkies/antivaxxers/pseudowetenschappers* de directe reden zijn dat DEZE kaart veel te veel plekken op de wereld laat zien waar epidemieën uitbreken die voorkomen hadden kunnen worden? Dat zeggen we niet omdat we het met deze kaart eens zijn (dat zijn we niet, maar ja, onze kinderen worden gevaccineerd) of omdat we de kaart endorsen (oh, wacht), maar omdat het tijd wordt dat er daar eens een sliertvergeten rel mediastorm emocampagne discussie over gevoerd wordt.

*doorstrepen wat niet van toepassing is

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hoofdmeester
30/03/2016 - 22:09 22:09

Check de factuele feiten: Vaxxed is niet vertoond op het festival. De Niro was dat wel van plan, maar heeft de film teruggetrokken voordat vertoning had plaatsgevonden.