More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Europese Missie maakt mensenrechtenslag

  Vooruitlopend op de doelen van het samenwerkingsverdrag is de Europese Unie gestart met een diplomatieke missie in het kader van haar eigen mensenrechten- en veiligheidsbeleid: De Europese Unie Adviesmissie Oekraïne.

  In Januari nam het kabinet een Actieplan voor de Mensenrechten aan dat ruimte geeft voor het implementeren van een Nationale Mensenrechtenstrategie over de periode 2016-2020.

  De Europese adviesmissie speelde in het ontwerpen van dit actieplan, een doorbraak in het mensenrechtenbeleid van Oekraïne, een significante rol door mee te praten in 80% van de werkgroepen rondom dit plan. Ook deden de adviseurs ruim 60 aanbevelingen.

  Onder meer betekent het actieplan dat er een kwartaalrapport komt van het Ministerie van Justitie, handhaving en andere betrokken overheidsinstanties over de voortgang van het implementeren van het actieplan. Het actieplan en de mensenrechtenstrategie moeten er uiteindelijk voor zorgen dat het niveau van de mensenrechten opgetrokken wordt tot de Europese standaarden. Zoiets gaat niet over een dag ijs. Maar door samenwerking gebeurt er nu al meer positiefs op dat gebied in Oekraïne dan je kan zeggen over de, door de Russen ingelijfde, Krim.

  Alweer een referendumpots? Ja, hoor. Draaien we onze hand niet voor om. Meer over mensenrechten vindt u hierrrr. Lezen waarom onze redactie momenteel Oekraiens parlementstijl met elkaar in discussie is doet u, uiteraard, bij collega Jake.

  Ons hypocriet noemen omdat het hier verdomme geen democratie is doet u op Twitter, uw eigen Reterechtenplan adviseren mag ook op Facebook, maar dan alleen nadat u onze pagina de moeder gelikt heeft.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN