More

  RECENTE POSTS

  Rijksoverheid pleegt Wobstructie rond Shell Papers verzoek

  De ministers van Economische Zaken en Klimaat (EZK), Algemene Zaken (AZ), Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK),Buitenlandse Zaken (BZ), Financiën, Infrastructuur en Waterstaat (I&W), Justitie en Veiligheid (J&V), Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), Defensie, Provincie Zuid-Holland en het College van B&W van Rotterdam kregen een Wob-verzoek.

  We spreken over de Wob, want het gaat over april 2019, toen de toeslagenaffaire en de gaswinning uberhaupt nog geen Parlementaire Enquetes waren geworden en de Woo nog niet ingevoerd was. Het was een verzoek van het Platform Authentieke Journalistiek in samenwerking met Follow the Money en werd de “Shell Papers” gedoopt.

  Provincies Groningen en Drenthe en Gemeentes Groningen en Assen werkten prima mee, maar de rest ging onder leiding van het Ministerie van EZK in een achterkamertje bij elkaar zitten overleggen, voerde namens iedereen het gesprek en zei toen pogingen tot inperken van het verzoek niet genoeg opleverden “keimoeilijk, doen we niets mee”.

  Nu moet echter een bestuursorgaan “behulpzaam zijn bij concretisering” van een te omvangrijk verzoek. En dat hebben ze volgens de rechtbank zeker niet voldoende gedaan. Terug naar de achterkamers tekentafel dus.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN