Zei daar iemand Kinderen voor Kinderen? Jawel, ook zij mogen niet ontbreken op deze gezellig Eerste Kerstdag, als was het maar in de hoedanigheid van adequaat middel om het bezoek je huis uit te jagen.

Nu kun je Kinderen voor Kinderen natuurlijk zien als het equivalent van de Hitlerjugend voor de politiek correcte elitaire linkse PvdA/VARA Grachtengordel-kliek. Maar zelf zie ik ze tegenwoordig meer als de zielige slachtoffers van de terreur van onuitstaanbare, overambitieuze ouders. Ergens tussen vioolles, golfles, hockeytraining, bijles, ADHD diagnose, een dyslexietest, burn-out, anorexia behandeling en gewoon school door, zijn zij door hun streberige, dominante en alles bedervende ouders richting een zangcarrière gepusht, waarvan akte.

'Sorry jongens, helaas geen Witte Kerst dit jaar'
Sorry jongens, helaas geen Witte Kerst dit jaar

“Wat is er mis gegaan tussen hun eigen jeugd, waarin ouders eenvoudig tevreden konden zijn als kinderen plezier hadden, en de bezetenheid met de prestaties van hun eigen kroost nu? Erg diep inzicht is er niet voor nodig, om te zien dat ouders van nu hun gebrek aan tijd en aandacht gruwelijk compenseren ten koste van alles en iedereen. In het belang van het onderwijs, de sport en ons allemaal dient aan dit fanatisme paal en perk gesteld te worden. Want de onuitstaanbare ouders brengen een generatie jongeren groot, die niet anders weten dan dat alles om hen draait. Opgejaagd door ouders, verwend met applaus en onkundig met tegenslagen. Daar zijn ze al, de nieuwe onuitstaanbaren.” Mooie Kerstgedachte!

De hele Retecool’s Zalige Kerst Kneiters serie van 2014, 2015 èn 2016 zien? Deze tag laat ze allemaal zien.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Monade
25/12/2016 - 15:36 15:36

Alweerrr een lemma!

/All I want for Christmas is a helping hand for the WakkerPedia.