More

  RECENTE POSTS

  Retecool Fact Check: 50PLUS liegt er weer op los

  50PLUS en cijfers, het is geen gelukkige combinatie. Zo wisten we al een hele tijd dat een boekhouding behoorlijk ingewikkeld is voor hun partijleider Henk Krol. Belasting betalen en sociale premies afdragen, dat is ook wel een onmogelijke puzzel. En dat de berekeningen van 50PLUS afwijken van die van het Centraal Bureau voor de Statistiek, dat hoeft niet per definitie aan dat CBS te liggen lijkt ons.

  Deze week in onze favoriete Dode Boom het Reformatorisch Dagblad een zeer markant interview met Toine Manders (60), campagneleider bij 50PLUS. Die, als ware het een Telfort reclame, uiterst pijnlijk een verhaal afsteekt over arme leden van de Golfclub die maar wat graag 25 lootjes zouden willen verkopen om de contributie te kunnen verlagen. Herkennen wij hierboven op de topicfoto een FC Bladella sjaaltje om de nek van Toine?


  Ons oog viel echter op een passage iets verderop in het RefDag interview:
  “Ik weet dat er vaak gezegd wordt dat ouderen vandaag de dag rijker zijn dan ooit. Maar dat vind ik onzin. Als er vijftig senioren in een straat wonen en een van hen is miljonair, dan zijn ze gemiddeld inderdaad allemaal rijk. Maar dat zegt toch niets? Hét probleem is dat Kamerleden zich niet meer in ouderen kunnen verplaatsen. De gemiddelde leeftijd in de Kamer is veertig jaar. Ja, als je zelf pas over dertig jaar met pensioen gaat, heb je gemakkelijk praten”
  Veertig jaar, die 150 grijze dames en heren in Den Haag? Onze onderbuik zei ons hier dat dat wel heul erg jong leek. En sinds wanneer ligt de pensioen leeftijd op 70? Gelukkig is daar de Grote Mensenvriend Google die ons naar de site van de Tweede Kamer bracht. Effe in Excel kloppen en bam: net iets meer dan 47 jaar. Anderen hadden het ook al eens uitgerekend: “Op 4 juli 2016 is een gemiddeld lid van de Tweede Kamer [..] 46,5 jaar oud.” Wat 7 maanden geleden is dus dat komt keurig netjes overeen met onze actuele score. RC Fact Check toont dus bunkerhard aan dat Toine Manders, gelijk aan de algehele 50PLUS partijlijn, een notoire leugenaar is. Zijn opmerking over het gebrekkige inlevingsvermogen van het gemiddeld Kamerlid is overigens precies wat ons zo mateloos stoort aan 50PLUS: dat Nederland ook nog uit andere groepen dan de 50PLUS-generatie bestaat, en dat daar óók rekening mee gehouden moet worden, wil er bij de strontverwende babyboomers maar niet in. Hoe het verkiezingsprogramma van 50PLUS Nederland in 4 jaar compleet bankroet maakt, leest u overigens hier.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  4 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  4 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  MadDieu, drukt zijn snor
  17/02/2017 - 16:12 16:12

  Ons pensioen is in zicht. Mijn vrouw kan prima boekhouden en zelf ben ik aardig thuis in de Wiskunde.

  Op onze stem hoeft 50plus niet te rekenen.

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  17/02/2017 - 16:20 16:20

  Tsja, als je weet dat de man met de zeis al onderweg is wil je nog wel even de spaarpot tot de bodem leegschrapen. Ziedaar de filosofie van 50Plus.

  Geef ze ongelijk. Trekken ze mooi een lange neus naar de kinderen en kleinkinderen die op zondag niet meer langs willen komen.
  Maar met een beetje mazzel zit er straks nog wel wat overwaarde in het huis dat nagelaten wordt. Daar moeten de nabestaanden dan maar op teren als er geen pensioen meer over is.

  Bismarck
  17/02/2017 - 18:59 18:59

  Even voor de duidelijkheid, dat is dus niet deze Toine Manders, al zou die ook aardig bij Henk Krol passen.

  behanger, Musicaldeskundige
  Beheerder
  18/02/2017 - 10:36 10:36

  Het hele idee achter 50+ is een leugen. Het is de bevolkingsgroep met de minste mensen onder de armoedegrens.

  Het idee dat je spaart voor je pensioen, en dan recht hebt op vakantie voor de rest van je leven klopt ook niet. De werkenden van nu betalen de pensioenen van de pensionados van nu. Het idee van deze partij is dus dat de hardwerkende Nederlander wat harder moet werken, want dan kunnen de jongere ouderen twee jaar langer op ze teren.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN