More

  RECENTE POSTS

  Respect, of ik schiet

  Hop. Het houdt niet op. Donderdag zijn er weer legale stappen tegen twee agenten die een man kapotdood schoten die van ze wegrende. Weer gebeurt dit overigens niet op initiatief van het OM, maar via een afgedwongen vervolging door de rechtbank. Als het aan het OM ligt is het namelijk a-OK dat agenten de doodstraf opleggen als je niet meewerkt aan een arrestatie. Dat er andere mensen zijn die dat niet vinden is vervolgens voor de politie en bepaalde mensen reden om een ontzettend zielige huilcampagne op te zetten, metinclusief plagiaat en petitie van mensen die achter een Dirty Harry-agent staan. Ondertussen vliegen gewone onschuldige burgers de kogels om de oren terwijl ze rustig liggen te slapen en zelfs dan kan er geen excuusje vanaf “vanwege de hectiek“.

  Mocht u overigens zelf iets met verdediging willen doen als u overvallen wordt, raadt de politie dat wel af. Trouwens, of u ook even geen aangiftes wilt doen, want dat kon wel eens consequenties hebben. Is er dan niets positiefs te melden over de sterke arm der wet? Echt helemaal niets? Natuurlijk wel! Zo zijn we dan ook wel weer. En omdat we van de interwebs zijn, kan dat eigenlijk ook maar op één manier: met kittenspam.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  5 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  5 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Wobbe
  Wobbe
  Lid
  21/07/2015 - 14:38 14:38

  Laatst liep ik in het park achter twee surveillerende, beppende “jonge en onervaren politieagenten”. Daardoor kreeg ik een aardige indruk over hoe er onder elkaar wordt gepraat over dit soort zaken. De één liep branie-achtig op te scheppen dat hij onlangs z’n dienstwapen had gebruikt. “Stoerrrrr, man!” “Ja joh en collega die en die had laatst met één schot een vluchtende arrestant neergeschoten.” enz. Wellicht voor sommigen nog shockerend, maar de trieste realiteit: in het politiekorps wordt een fout en onprofessioneel soort trigger–geilheid gecultiveerd.

  wout
  wout
  21/07/2015 - 14:54 14:54

  Als brave borst ben ik slechts een paar keer gewaarschuwd en maar één keer gearresteerd. Ik vind dat de agenten in kwestie zich toen best netjes hebben gedragen, beetje autoritair en bruusk misschien.

  Bismarck
  Antwoord aan  wout
  21/07/2015 - 15:17 15:17

  Ik beproef enige tegenstelling in je reactie: Als je een brave borst was geweest, was je niet gearresteerd, of je was onterecht gearresteerd (en dat zou ik dan weer niet als netjes gedrag van de agenten bestempelen).

  Ik als niet bepaald brave borst, zeg gerust chronisch verkeersovertreder in mijn jongere jaren, ben nooit gearresteerd, al heb ik wel een stuk of twee-drie bekeuringen gehad voor rijden zonder licht (hetgeen gezien de decennialange duur van die overtreding waarschijnlijk economisch de gunstigste oplossing is geweest).

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/07/2015 - 15:16 15:16

  Wat een ernstig gevolg van al dit soort incidenten is, is dat mensen inderdaad geen beroep meer op de politie doen. Het heeft immers toch geen zin; je wordt niet serieus genomen en wie weet draaien de rollen wel om en wordt je ipv slachtoffer, als dader aangemerkt (een normale burger is immers WEL met succes te beboeten; een junk, katvanger, kamper etc. niet).
  Nog afgezien of die angst op waarheid berust; de trend is gezet.

  Een een politieapparaat waar mensen geen beroep meer op doen is er uitsluitend nog voor repressieve taken en wordt daardoor nog impopulairder. Een neerwaartse spiraal…
  Bovendien wil niemand daar meer bij werken tenzij ze kicken op die repressie.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN