Als er één soort muziek is waar ik groot liefhebber van ben dan is het wel metal. In het bijzonder de hardcore punk variant daarvan en in het heel bijzonder: de New York Hardcore. Er is uit die hoek één band waar ik mateloos fanboy van ben en dat is Sick Of It All.

Dit jaar timmeren de broers Koller, Lou en Pete samen met Armand en Graig alweer dertig! jaar aan de weg en zolang is deze redacteur ook al fan. Als 15 jarige boze puber spraken de teksten van Lou mij al aan en dat doen ze nog steeds. Sick Of It All is boos op onrecht en laat je dat ook weten. Ze zetten daarbij al jaren live een show neer waar je respectvol de pet voor afneemt. Koppel daaraan de tomeloze energie van Pete en de enorme humor gepaard met charisma van Lou, ondersteund door een van de strakste bassisten en drummers uit de Harde kern scene en het is elke minuut waar voor je geld. Als ze spelen doe ik dan ook altijd mijn uiterste best om mijn plek aan Pete’s kant (dat is links in The Wall Of Death bij het podium) in te nemen.

Energie: ik krijg het ervan en in de redactie heb ik een smijtbroeder in het hardcorekwaad gevonden in ons aller MENEER DE GREEF. Saampjes hard met emokids smijten is iets waar wij intens gelukkig van worden. We pakken ze wel netjes weer op want we bezitten nog iets van pittiquette. Op 13 oktober in het Amsterdamse plaatsje A kunt u ze samen met mij bewonderen. Als u behoefte heeft om eens lekker door een Echt Retecool Redactielid door de zaal geslingerd te worden, dan zien wij u graag vooraan.

Het nummer Step Down is exemplarisch legendarisch voor de broederzusterschap die heel veel jongens en tegenwoordig steeds meer meisjes in de Haardkoor ervaren. Het nummer wordt dan ook steevast door iedereen uit volle borst meegezongen

“In the underground, integrity lies within
in the underground, image doesn’t mean a thing
when the substance lacks, it’s plain for all to see
if the deal is right, then respect is where it should be.

For the fakes and frauds: it’s a fucking fashion show
total compromise: will have them sell their soul.
all the negative: all the useless influence
all the emptiness: all the violent detriment
makes no sense…

Please have more to give than fashion and images
please have more to give than fashion and images

Caught up in a trap of media crap that’s no way to live
Caught up in a trap of media crap so little to give
Caught up in a trap of media crap that’s no way to live
Caught up in a trap of media crap so little to give

In the underground, integrity lies within
in the underground, image doesn’t mean a thing
we can do away with this negativity
it’s a golden day we can force them to stepdown”

Hieronder de clip voor een hardcore kippenvel-momentje.


De Late Nacht is er weer met van ons, voor jou: muziek. En wat voor! Muziek in alle soorten en maten. We zijn werkelijk overal tegenwoordig, maar we zitten met name op Facebook. Daarnaast zijn wij heel erg veel dingen aan het retweeten op Twitter. Zing gezellig met ons mee!.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties