Hier op de Retekoels hebben we een zwak voor onze Zuiderburen, en dan vooral voor hun frieten, hun bier (voor zover niet opgekocht door Bavaria) en misschien nog wel het meest voor hun muziek. Als het aan ons lag ging Nederland voortaan als Noord-Vlaanderen verder door het leven.

Want wat een jaloersmakende eindeloze rij heersende klanken komen er al decennialang bij Hazeldonk ons land binnengevlogen, waar wij het nakijken hebben met onze carnavalsmeuk en smartlappenmuzak. Binnen deze berg Belgische kwaliteitsmuziek heb je dan weer artiesten die daar weer bovenuit steken, en de West-Vlaamsstalige Rapper Flip Kowlier torent dáár dan weer bovenuit, in de muzikale voedselketen. Uiteraard is Flip meer dan bekend van de sappig knallende raps met ‘t Hof van Commerce, de zwaar onderschatte gitaarrock van My Velma em zijn gevoelig solowerk.

Zijn nieuwste project heet de Ertebrekers (hartenbrekers zouden saaie Nederlanders zeggen), was vorige maand ook al eens door Reet himself op het RCLNM podium gehesen.  De groep heeft – naar eigen zeggen – zwart bloed en laat zich beïnvloeden door verschillende muziekstijlen als funk, hiphop en soul. Hun teksten (charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid) zijn in West-Vlaams. Hun door Reet al aangekondigde nieuwe album Otel streamt u hier, en het clipje heeft een aangenaam WTF gehalte.

0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties