More

  RECENTE POSTS

  R.I.P. Awakenings Auteur Oliver Sacks Is Niet Meer

  Oliver Sacks, neuroloog en bij het grote publiek vooral bekend door zijn autobiografische boek “Awakenings”, is gisteren aan de gevolgen van kanker overleden. In Awakenings beschreef Sacks zijn pogingen om comatueuze mensen met encephalitis lethargica (epidemische slaapziekte) te helpen met het nieuwe medicijn L-DOPA. Door het tijdelijke effect van L-DOPA was Sacks helaas genoodzaakt te stoppen met het toedienen van dit geneesmiddel. De film Awakenings, met Robert de Niro en Robin Williams als Oliver Sacks (in de film als Malcom Sayer) kreeg drie oscar-nominaties.

  Above all, I have been a sentient being, a thinking animal, on this beautiful planet, and that in itself has been an enormous privilege and adventure

  Één van de sterkte punten van Sacks was de toegankelijke en ook wel humoristische wijze waarop hij over zijn patiënten en ervaringen in het neurologisch vakgebied schreef. Check hieronder zijn lezing over hallicunaties tijdens TED 2009 maar eens. Oliver Sacks werd 81 jaar oud.

  Instant Update: Het overlijden van Sacks is voor de VPRO aanleiding om de “Een Schitterend Ongeluk” aflevering met Oliver Sacks vanavond om 23.45 uur op NPO 2 te herhalen. (thanx biermeester)

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN