More

  RECENTE POSTS

  Jeff Healey – Played pretty well for a blind white boy.

  Uw redactie is oud. Heel oud. Daarom weten wij nog wie Jeff Healey was. En dat hij in de film Road House zat, waar hij in 1989 ineens een sloot bekendheid door kreeg. En terecht.

  Healey, die vanwege een tumor op éénjarige leeftijd het heuglijke nieuws kreeg dat zijn ogen moesten worden geamputeerd, was een geweldige bluesmuzikant. Jazz trouwens ook. En rock. Eigenlijk gewoon alles waarbij hij gitaar kon spelen. Dit deed hij trouwens zo:

  Inderdaad, gitaar op de knieën en gaan. Hij had tenslotte nooit gezien dat je een gitaar ook anders kunt vasthouden. Of, als je Jimi Hendrix heette, dat instrument met je lul kunt bespelen.

  Enfin, waarom zit de Retecool het ineens over Jeff Healey te hebben en over de film Road House?

  1. Shut the fuck up. Road house. Naast Jeff Healey zit hier ook Patrick Swayze in. Die met zijn matje zwaar ass kickt. En Sam Elliott zit erin. Iedereen die niet direct weet dat dit de cowboy uit The Big Lebowski is: U kunt wel gaan. Echt. Stop met lezen. Ik wil niet dat je dit leest. Ga weg tot je heropgevoed bent.
  2. Jeff motherfucking Healey Heeft in ieder geval deels aan deze film te danken dat iedereen die van muziek houdt hem hoort te kennen. (Zo niet, u mag achter de heidenen aan die Sam Elliott niet kennen. Ja, die deur ja. Nee, daar zit echt geen valluik achter waarna u in een krokodillenkuil valt. Wat? U hoort gegil achter die deur? Dat is… Ehr.. Niks. Dat zijn de bewonderaars van Toxteth die massaal in katzwijm vallen.)

  De man is vandaag exact tien jaar dood. Meer dan genoeg redenen om enkele van zijn video’s op uw net- en oorvlies te beuken. Hieronder dus een aantal video’s van de onvolprezen Jeff Healey, die zijn gitaar vast hield als een schootkat, maar er waanzinnig goed geluid uit wist te toveren. Voor ‘a blind white boy’.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  teringbibber
  Lid
  04/03/2018 - 19:45 19:45

  *kuch* Volgens mij was hij eigenlijk toetsenist. Dat ben ik nl ook en zo houd ik dus ook (als het moet) een gitaar vast. Werkt eigenlijk best aardig, zeker als je geen gitaar kunt spelen… lijkt dan al snel heel wat.

  *duikt weg*

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN