More

  RECENTE POSTS

  Brekend: Roger Moore is no more

  Roger Moore is op 89-jarige leeftijd overleden. De Britse acteur werd vooral bekend door zijn komische en heersende invulling van de rol van James Bond.

  De drie kinderen van Roger Moore hebben naar buiten gebracht dat de filmicoon in Zwitserland is gestorven aan de gevolgen van kanker. Hij zal in Monaco worden begraven.

  Bond, James Bond

  Moore heeft maar liefst zeven keer de rol van geheim agent James Bond vertolkt, tussen 1973 en 1985. In 2007 kreeg Roger nog een ster op de beroemde Walk of Fame in Hollywood.

  De Bondfilms waar Roger in speelde waren respectievelijk: Live and let die (1973), The man with the golden gun (1974), The spy who loved me (1977), Moonraker (1977), For your eyes only (1988), Octopussy (1983) en A view to a kill (1985).

  Rollen

  Naast diverse andere rollen in films en tv, speelde Roger Moore in de jaren zestig ook de rol van Saint in de gelijknamige serie. Door deze rol als Simon Templar werd hij wereldberoemd. Met Tony Curtis acteerde hij begin jaren zeventig in The Persuaders, de Versierders, waar 24 afleveringen van werden opgenomen. Deze serie was in Europa erg populair.

  Ziekte

  Sir Roger Moore leed aan kanker. Hij trouwde vier keer en laat twee zonen en een dochter achter. In de brief die Moore’s kinderen publiceerden staat dat zijn laatste publieke optreden was in november 2016, op het podium van Londen’s Royall Festival Hall, waar hij van het publiek veel lof en applaus kreeg. Ze bedanken hem voor alles wat hij gedaan heeft, voor het feit dat hij ‘hij’ was en uiten hun steun voor Rogers vrouw Kristina ‘Kiki’ Tholstrup, met wie hij sinds 2002 getrouwd was. Moore’s stiefdochter Christina Knudsen stierf vorig jaar nog op 47-jarige leeftijd, ook aan de gevolgen van kanker.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  RobM91
  RobM91
  Gast
  23/05/2017 - 17:04 17:04

  RIP 🙁 Leuke titel btw 😀

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN