More

  RECENTE POSTS

  Politiemensen moeten niet zo over geweld tegen agenten zeuren

  In het kader van de samenleving een stukje verbetering toebrengen, hierbij ons volgende item in de reeks “we zijn het er niet mee eens”. En waar zijn we het nu weer niet mee eens? Dat gezeur van agenten over geweld tegen agenten.

  Agenten die dat doen zijn de schwalbe-makers van de hulpverlening. Het is een beetje alsof een ambulancebroeder niet tegen bloed kan. Of een brandweerman met pyrofobie. Een beetje een beroep kiezen wat erop gericht is dat je de situaties waar het voor normale burgers te gevaarlijk wordt in de hand moet houden en dan vinden dat je extra speciaal bent als er iemand op jou boos wordt.

  Altijd maar mekkeren dat agenten ook maar gewoon hun werk doen en dat het daarom extra erg zou zijn. Nee! Het is minder erg, want een agent heeft, tenminste in theorie, de training gehad om een stukje aggressiviteit naar een blauwpet toe aan te kunnen.

  Precies. Don’t fuck with the wijkagent.

  Een beetje wijkagent moet gewoon bij een katana-aanval zijn matrix-achtige skills toe gaan passen en met een welgemikte trap de wannabe ninja-uil tijdelijk uitschakelen terwijl hij een donut eet. Bij een achtervolging willen we een omstandervriendelijke achtervolgingsscène die niet onder doet voor een hollywoodfilm. Met drank op, uiteraard, want fuck it: je bent agent en die wet geldt toch alleen maar als het jou uitkomt. Een beetje laf door rood rijden omdat er een lichtje op je dak staat kan tenslotte iedereen.

  Kijk! Er staat een lichtje op het dak!
  Kijk! Er staat een lichtje op het dak!

  Maar dat terzijde, want het ging over donutslingerende eindbazen die onze straten cool en veilig houden. Van die bazen die in hun vrije tijd een drugsbende oprollen, 1/3e van de stash achterhouden en vervolgens zo high als de tyfus even “verwarde man” gaan spelen zodat er weer wat te lachen valt op dat inspiratieloze politiebureau waar ze nou eenmaal gestationeerd zijn.

  Dus om al dit gemekker van professionals waarbij het gewoon bij hun baan hoort voortaan te voorkomen stellen we voor dat voortaan de regel gaat zijn dat bij geweld tegen agenten de strafmaat gehalveerd wordt. Ook krijgt iedereen een keer per jaar een ‘vrije trap’ – dat wil zeggen één vrijgesteld geweldsincident per jaar. Je weet dat je het wilt.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Dee Miller
  Gast
  16/08/2016 - 11:34 11:34

  En wij moeten niet zo zeuren over politiemensen die zeuren over politiemensen.
  Want dadelijk beginnen diezelfde politiemensen weer te zeuren over mensen die zeuren over zeurende politiemensen die zeuren dat er zo veel geweld tegen zeurende politiemensen is.
  En da’s wel terecht.

  Peter Stams
  Gast
  15/08/2016 - 18:20 18:20

  Wat een in en in triest stukje, zeker een keer een bon gehad van 20 euro omdat je een paar km te hard reed. Als je beter kan moet je beter doen, ik zou zeggen solliciteren er zijn zeker nog wel een paar vacatures voor agent.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN