Goed nieuws voor all-inclusive liefhebbers. Je weet wel, mensen die het drie keer per dag opscheppen van hompen pastasalade, kapot gestoofd vlees en kleffe patat zien als het ultieme vakantiegenot.

Maar wat is het goede nieuws dan? Hoor ik jullie vragen, ook al doen jullie hier uiteraard niet aan (aan all-inclusive dat is). Nou, dat al ik jullie vertellen: Turkije is weer helemaal te gek om op vakantie te gaan! Egypte is ook een stuk beter deze zomer, behalve dat er nogal wat opgewonden standjes gekkigheid uithalen met illegaal vuurwerk. Maar de reden voor deze euforie is dat Poetin in z’n State of the Union jaarlijkse persconferentie zijn onderdanen vriendelijk doch dringend heeft geadviseerd niet meer naar Turkije en Egypte op verkaansie te gaan.

Officiële reden is uiteraard de terroristische dreiging van IS Haatbaarden, maar wij weten wel beter. Sinds enige tijd ligt Poetin in de clinch met Erdogan over de manier waarop het terrorisme bestreden moet worden in Syrië. Turkije haat koerden, Koerden haten op hun beurt uiteraard weer Turkije, Turkije bombardeert de Koerden in Syrië, terwijl die Koerden in Syrië weer de pest kunnen krijgen, want ze willen een stuk grond van Syrië om hun eigen staat op te richten. Hierdoor gooit Turkije bommen op Koerdische stellingen in Syrië, terwijl die Koerden nou juist enorm effectief zijn tegen IS en andere extremistische rebellen, die Syrië maar niet onder de duim krijgt. Poetin is op zijn beurt weer enorm dikke matties met de Syrische eindbaas Bashar al-Assad en die haat gewoon eigenlijk iedereen die hem niet helemaal te gek vindt. Nu ja, erg ingewikkeld dus. Maar het komt er op neer dat Poetin helemaal klaar is met Turkije, dus geen Rus meer naar Alanya, Antalya, Bodrum en andere all-inclusive resorts. Aangezien Russen ongeveer 90% van de bezetting vormde in die resorts, is het dus altijd raak schieten deze zomer. Geen wachttijden meer bij het buffet, geen vechtpartijen meer om het laatste omelet en met een beetje mazzel zelfs geen handdoekje leggen, niemand zeggen meer in de ochtend. Nou, wie wil!

Oh trouwens, Poetin vindt Turkije nog steeds tof hoor, kijk maar, hij zegt het zelf:

Toch blijft Turkije een vriend van Rusland, benadrukt Poetin: Rusland heeft alleen een probleem met sommige Turkse politici.

Wie hebben we al eens eerder zo’n soort uitspraak horen doen? Oh ja

Reizen heerst gigantisch hard. Vandaar dat we er regelmatig over schrijven. Ons laten weten waar jij allemaal bent geweest kan op Twitter, en de boel sharen kan via Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
MadDieu, drukt zijn snor
14/04/2016 - 16:00 16:00

Of zoals ze in Oost-Brabant zeggen: Witte Gij’t ?

grotesnor
14/04/2016 - 17:55 17:55

Dikke bos met bloemen voor het topicplaatje! De nagebouwde wallen met levensechte schaars geklede paspoppen waren te gek!

Bismarck
14/04/2016 - 18:28 18:28

Wat dat all-inclusive betreft zal dat wel aanpassen worden voor de andere toeristen; De buffetschalen zullen niet meer leeggeroofd zijn door Russen die hun bord torenhoog opscheppen, twee hapjes nemen en de rest bij het afval kieperen.