More

  RECENTE POSTS

  Omstreden medicijnen eerst testen op eigen huisdieren

  Het Nederlands Genootschap van Farmaceutische Middelen Vervaardigende Producenten heeft in een vandaag uitgebracht rapport gepleit voor het verplicht testen van medicijnen op de eigen huisdieren van patiënten.

  Het gaat hierbij niet om alle soorten medicijnen, maar om medicijnen die binnen het genootschap als ‘omstreden‘ worden beschouwd. Hieronder kunnen middelen vallen die nog niet zijn goedgekeurd voor menselijk gebruik, of waarvan de werking niet vaststaat. Bij dat laatste valt bijvoorbeeld te denken aan medicijnen tegen kanker op basis van cannabis of kurkuma.

  Door het testen van deze medicijnen op huisdieren binnen de huislijke kring, kunnen eventuele bijwerkingen van dichtbij geconstateerd worden. Het is vervolgens aan de patiënt om de keuze te maken, het middel al dan niet te gaan gebruiken.

  Waneer de maatregel ingaat is nog niet bekend, maar het genootschap oefent op dit moment al druk uit op het kabinet om het snel in wetgeving vast te gaan leggen.“Hiermee besparen we tevens veel kosten, omdat de medicijnen niet meer in dure laboratoria hoeven te worden getest op proefdieren.” Aldus Professor Dr. B. Pharma tegen onze redactie.

   

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Chubbychaser
  15/08/2016 - 19:27 19:27

  Maar laat de dieren toch met rust!

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN