Zojuist deed de Rechtbank Den Haag uitspraak in het kort geding tussen Stichting Forum voor Democratie van Thierry Baudet en de Staat der Nederlanden, vertegenwoordigd door Ome Roon.

Om een kort geding lang te maken: Thierry verliest. Hier de uitspraak, het ging daarbij om het volgende verzoek:

“de Staat te veroordelen te ondernemen wat in zijn vermogen ligt om de gemeenten ertoe aan te zetten het aantal stembureaus voor het referendum in alle gemeenten ten minste op hetzelfde niveau te brengen als bij de verkiezingen voor de provinciale staten in 2015 en daarvoor de volgende maatregelen te treffen:

  1. brieven te sturen aan gemeenten die minder stembureaus hebben ingesteld dan in 2015 met het dringende verzoek dat aantal bij te stellen tot het niveau van de verkiezingen voor provinciale staten in 2015;
  2. zich publiekelijk via de massamedia uit te spreken over de onaanvaardbaarheid van de instelling door gemeenten van minder stembureaus dan in 2015, althans van de onaanvaardbaarheid van een afwijking daarvan met meer dan 10% naar beneden;
  3. overige maatregelen op grond van de wettelijke bevoegdheden of feitelijke mogelijkheden van de Staat die kunnen bijdragen aan een vergroting van aantallen ingestelde stembureaus in gemeenten, waaronder in ieder geval de aanwending van de bevoegdheden van de artikelen 124a en/of 124b jo. artikel 124 van de Gemeentewet, zodanig dat ten minste 90% van het genoemde niveau zal worden bereikt;
  4. financiële middelen ter beschikking te stellen aan gemeenten waarvoor de financiering van hetzelfde aantal stembureaus als in 2015 problematisch is;”

De TL,DR; van de Voorzieningenrechter is: NEIN.

Dan vervolgens uitgespit:

Kijk Plasterk, dat heb je er nu van
Kijk Plasterk, dat heb je er nu van

Er is niet wettelijk voorgeschreven hoeveel stembureaus er moeten worden geopend. Alle gemeenten moeten hiervoor hun eigen afweging maken met inachtneming van de lokale situatie. Als Thierry vindt dat hun afweging onjuist is, moet hij zich tot het College van Betweters Burgemeester en Wethouders van die gemeenten richten. Oftewel, ruim 200 rechtzaken coming up!

De toga van dienst weigert ook om de Staat te verplichten extra knaken te verstrekken aan gemeenten. Met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is het bedrag afgestemd en daar “moet het dan mee”.

geld verbranden
Burn baby burn

Als laatste wordt geconcludeerd dat Plaksterk niet helegaar niets gedaan heeft. Hij heeft navraag gedaan bij die gemeenten die volgens een onderzoek van de NOS de sterkste daling in het aantal stembureaus hadden en daarnaast per brief de zorgen van Thierry en de roze buren sommigen over het aantal stembureaus onder de aandacht van de desbetreffende B&W’s gebracht.

En afsluitend moet George Soros Thierry ook nog even ruim 1400 eypo’s overboeken naar de rekening van de Staat.

En dan natuurlijk de hamvraag:

“Maar Retecool, wat moet ik hier nu precies van vinden?”

Goed dat u dat vraagt. Laten we daar kort en helder over zijn:
Het is volstrekt ridicuul dat een (groot) aantal gemeenten minder stemlokalen openstellen, met als sneue hoofdprutser natuurlijk Theo Schouten van Oldenzaal. Want als je minder stemlokalen opent omdat je een lage opkomst verwacht, GOK EENS WAT ER DAN GEBEURT.

Op dit punt zijn #TeamNEE en #TeamJA volstrekt verenigd, we hebben dat referendum, dan moet het ook serieus behandeld worden. Waar is het dan mis gegaan, vraagt u misschien? Eenvoudig, Plasterk heeft “voldoende” gedaan, de weg ligt open om de dwarsliggende gemeenten te dagvaarden, alleen dan wel met een wat beter verhaal qua onderbouwing dan tegen Oldenzaal.

Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je opeens Adolf Hitler blijkt te zijn geworden. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
0 0 stemmen
REET DEZE POTS!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Trollbuster
Lid
11/03/2016 - 17:44 17:44

Het enige positieve: die Thierry is weer wat armer.

Dit was Ahmed
Dit was Ahmed
11/03/2016 - 18:36 18:36

Ha die Thierry heeft nog zo’n ouwerwetse kamerthermostaat!

Roel Zwaar
Roel Zwaar
Gast
11/03/2016 - 21:11 21:11

Thierry zingt ook van de piano af dus een toontje lager.
#Maarlaatdiepianotochmetrust!

Dehnus Nörder
Dehnus Nörder
14/03/2016 - 21:19 21:19

#Kamp_Meh.
De Kamp die het geen donder interesseert of niet gaat stemmen :D.