More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Stem voor meer zieltjes

  We waren hier bijna vergeten dat door het samenwerkingsverdrag naast betere mensenrechten, bestrijding van corruptie, bestrijding van dierenleed, afschaffing van kinderarbeid en betere handelsbetrekkingen het land voor 76% uit Russisch Orthodoxe gelovigen bestaat. Zo ook Refdag.

  En als straks het handelsverdrag van kracht is, is Russisch een vies woord. Er zouden dus zomaar 33 miljoen zieltjes te winnen kunnen zijn!  Echter, en nu komt het pijnlijke,  in het begin van de campagne naar het referendum toe hadden het grootste deel van de lezers van Refdag.nl zich al achter Jan Roos geplaatst. Nu scharen gelovigen zich wel vaker hersenloos achter iemand die iets te verkondigen heeft zonder daar verder jezus zelf bij na te denken, dus dat was niet zo heel vreemd. Nu het nieuws naar buiten is gekomen dat er zieltjes te winnen zijn, gaan ze vol op het 180 graden rechtsomkeert orgel om hun eigen achterban over te halen om Voor te gaan stemmen. Ons van de retenkoels kijken niet raar op van het gedraai van gelovigen. Op het moment dat we daar iets van een machine aan weten te koppelen halen we daar onbeperkte energie uit en worden wij erg rijk. Enfin, na een heuse brainstorm sessie, met de kanttekening dat het voor gelovigen erg moeilijk is om zelf met ideeën te komen, is daar de website welpeil.nl uit gekomen: Voor Godsdienst, Vrije handel en Democratie! Die laatste snappen wij zelf ook niet, want sinds de Euromaidan revolutie is dit al een jaar van kracht. Persoonlijk hadden wij dit toch anders gedaan. Wij waren niet zelf gaan nadenken, maar hadden juist de bijbel gepakt. Ik had ze duidelijk gemaakt dat GeenPeil geen ruk om de Oekraïne geeft en dat je als gelovige juist betrokken moet zijn met de mensen in de Oekraïne. Matheus 22:36-40. Heb uw naaste lief als uzelf: meer hadden ze niet hoeven zeggen. Mocht je nog twijfelen, of tegen het verdrag zijn, denk dan niet aan alle bullshit die ze zeggen over het verdrag, maar denk aan het lot van 45 Miljoen mensen die je daar in de punt van je potlood hebt zitten.

  Alweer een referendumpots?! Ja. Duh. We zijn voor samenwerken! Taya trouwens ook. Verder zijn we uiterst behulpzaam, bijvoorbeeld als u (in de Ikea) op 2e Paasdag uit moet leggen dat Pasen eigenlijk een soort The Walking Dead is, maar dan avant-le-lettre. Ons “Je bent zelf een Billy-kast” toeroepen kan op Twitter, handleidingen van een doe-het-zelf referendum voorstellen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN