More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Partij voor de Dieren liegt weer of het gedrukt staat

  Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren twitterde dat het akkoord regels voedselveiligheid&dierenwelzijn niet respecteert.

  Dus ik pakte de associatieovereenkomst er even bij. Als je op ctrl f drukt, en zoekt op “dier”, dan vind je het tegenovergestelde!

  Artikel 64 Aanpassing van regelgeving

  1. Oekraïne past zijn sanitaire en fytosanitaire wetgeving alsmede die op het gebied van dierenwelzijn aan aan die van de EU zoals vastgelegd in bijlage V bij deze overeenkomst.

  Dus niet alleen worden die regels gewoon gerespecteerd, de Oekraïne moet ze gewoon 1 op 1 overnemen. Wat meer kun je als Partij voor de Dieren verlangen van zo’n verdrag? Beter dan dat je helemaal niets regelt toch?

  Het volgende artikel regelt van alles over dierengezondheid, ziektes en plagen.

  Artikel 65 Erkenning van de diergezondheidsstatus en de status inzake plagen alsmede van regionale omstandigheden in het kader van het handelsverkeer

   A. Erkenning van de status inzake dierziekten, besmetting bij dieren of plagen

  1. Wat dierziekten en besmettingen bij dieren (met inbegrip van zoönose) betreft, gelden onderstaande bepalingen:a. de partij van invoer erkent, in het kader van het handelsverkeer, de diergezondheidsstatus van de partij van uitvoer of haar regio’s, zoals deze door de partij van uitvoer overeenkomstig bijlage VII, deel A, bij deze overeenkomst zijn vastgesteld, voor de in bijlage VI-A bij deze overeenkomst vermelde dierziekten;

  Artikel 67 en 68 gaan over transparantie en uitwisseling van informatie.

  Artikel 68 Kennisgeving, overleg en bevordering van communicatie

  • 3. Wanneer een partij zich ernstig zorgen maakt over een risico voor de gezondheid van mens, dier of plant, vindt op verzoek van die partij zo spoedig mogelijk en in ieder geval binnen 15 werkdagen overleg over de situatie plaats. Daarbij tracht elke partij alle informatie te verstrekken die nodig is om verstoringen van het handelsverkeer te voorkomen en tot een voor beide partijen aanvaardbare oplossing te komen die verenigbaar is met de bescherming van de gezondheid van mens, dier en plant.

  En er staat ook:

  • geen bepaling van dit hoofdstuk [wordt] uitgelegd als beletsel voor het vaststellen of toepassen door een van de partijen van maatregelen die […] noodzakelijk zijn voor de bescherming van het leven en de gezondheid van mens, dier of plant

  Dus volgens dit verdrag heeft de gezondheid van mens, dier of plant voorrang boven allerlei economische bepalingen. Ik begrijp werkelijk niet waarom de Partij voor de Dieren niet een van de meest fanatieke Ja-stemmers zijn. Dit verdrag komt overeen de ideologie en belangen van hun electoraat. Ik kan zo langzamerhand niet meer tegen die stuitende berg leugens die er over dit verdrag verspreid worden.

  Alweer een referendumpots?! Ja. Duh. We zijn voor samenwerken! Taya trouwens ook. Verder zijn we uiterst behulpzaam, bijvoorbeeld als u (in de Ikea) op 2e Paasdag uit moet leggen dat Pasen eigenlijk een soort The Walking Dead is, maar dan avant-le-lettre. Ons “Je bent zelf een Billy-kast” toeroepen kan op Twitter, handleidingen van een doe-het-zelf referendum voorstellen mag ook op Facebook, maar dan wel nadat u onze pagina geliked hebt.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  6 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  6 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Ds. Ploppo
  Redacteur
  04/04/2016 - 17:23 17:23

  tsja, waarom.. warum?
  Waarschijnlijk omdat het een Pavlov reactie betreft. “Het is allemaal buiten ons om gegaan en als we er niets over hebben mochten zeggen zal het dus wel niet goed zijn geregeld.”
  Nu ken ik niemand die het verdrag compleet doorgelezen heeft en ook ik moet toegeven slechts wat grof gebladerd te hebben, maar dan moet je juist voorzichtig zijn met negatieve uitlatingen.
  Wat mij wel opvalt is dat er vooral heel veel van de Oekraïne verwacht wordt. Men zal zich daar heel erg aan de EU regels aan moeten gaan passen, willen ze überhaupt de vruchten van de samenwerking kunnen plukken. Bovendien zullen die aanpassingen alleen maar tot een stabieler en minder corrupt Oekraïne leiden; iets waar (op een enkele oligarch na) iedereen zelfs zonder verdere samenwerking al profijt van heeft.
  En dus ook de dieren; weten we nu dankzij Behanger.

  Hoofdmeester
  04/04/2016 - 17:51 17:51

  LOL, de voorstanders -RC incluis- blijven maar naief geloven dat Oekranie daadwerkelijk die regels gaat naleven. Daar is in het Oekraine van nu al nauwelijks sprake van (meest corrupte land van Europa, weet u nog), dus geloven in de illusie dat dat wel gaat gebeuren met zo’n verdrag is zo langzamerhand wel een beetje genant aan het worden.

  barq
  Lid
  Antwoord aan  behanger
  04/04/2016 - 20:18 20:18

  Liegende politici, lekker naïef. Gast, dat is een pleonasme.

  Dit was Ahmed
  Dit was Ahmed
  04/04/2016 - 18:39 18:39

  Ik vraag me af wie hier poep in de ogen heeft. De Nederlandse pluimveesector die aan de strengere regels voor het houden van slachtkippen moet voldoen vreest al voor de goedkopere Oekrainese kip. Voorlopig mag die kip van een lagere kwaliteit zijn dan onze eigen kip. En we weten allemaal wat dat ‘voorlopig’ inhoud gezien de handelsbelangen van degenen die zaken willen gaan doen met Oekraine. In Veenendaal, Utrecht, heeft het bedrijf van de famiie Zandbergen reeds een uitbreiding gerealiseerd in de vorm van een nieuw vrieshuis van zesduizend vierkante meter voor een bedrag van 12 miljoen euro. Dit bedrijf investeerde met het oog op de toenemende import van kippenvlees uit Oekraïne. Met de kip gaat het dus helemaal terug naar af. Alleen een imbeciel gelooft dat het de familie Zandbergen te doen is om een kip die een leuk leven heeft gehad. Maar soit, nog even en 6 april is voorbij, dan kunnen we dit gitzwarte RC debacle eindelijk gaan vergeten.

  Roel Zwaar
  Roel Zwaar
  Gast
  05/04/2016 - 10:58 10:58

  Laten we nu eens het volgende stellen: het referendum was er niet geweest. Had half Nederland dan ook op de achterste benen gestaan om wat geregeld is in dat verdrag? Even afgezien van het feit dat Behanger hier een keihard punt heeft over liegende politici dus.
  Dit soort debatten met verhitte discussies en tokkie-achtige agressie zijn de slagroom waar GS en de bende er omheen van smult. Die fappen zich nu helemaal suf vanwege de bijna knokpartijen die hier en elders ontstaan dankzij hun onzin-referendum. Niks leukers dan dat voor ze. Wie daarin meegaat tuint er met open ogen in.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN