More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Marc Dutroux steunzender Belgische regering bij hervormingen kinderopvang

  Het kan jullie inmiddels niet ontgaan zijn, maar Retecool voert tussen neus en lippen door ook nog een ja-campagne voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne.

  Dan is het natuurlijk puik wanneer politieke kopstukken zich ook in deze discussie gaan mengen, zeker wanneer ze zich bij het ja-kamp aansluiten. Maar sommige mensen moeten gewoon echt serieus hun klep houden als het gaat om het overhalen van mensen om voor/ja/niet tegen te stemmen. ZOALS JEROEN DIJSSELBLOEM BIJVOORBEELD.

  Want laten we wel wezen. Als je boze, EU-hatende burgers op basis van argumenten en vertrouwen wilt overhalen om JA te stemmen, zet je natuurlijk geen Jeroen Dijsselbloem in. Dijsselbloem heeft op eigen initiatief een column in de NRC next geschreven en rept daar over het volgende:

  Los van dit akkoord wordt Oekraïne financieel ondersteund door de internationale gemeenschap. De meeste steun komt van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat daarvoor ingrijpende hervormingen afsprak met Oekraïne. Als deze worden doorgevoerd, kan Oekraïne circa 15,5 miljard euro lenen. Daarnaast komt 1,8 miljard van de Europese Unie. Van Nederland wordt daarvoor geen extra bijdrage gevraagd.

  Oh, dat is mooi, geen extra bijdrage van Nederland. Hey, maar stop! Hamertijd! Wanneer hebben we dat vaker gehoord? Oh ja. Nederland moest toch wat extra bijdragen. En later nog een keer en hey, gewoon weer! Niet handig, gewoon niet doen Jeroen.

  hermanvanrompuy
  Charisma, Herman van Rompuy heeft het niet.

  Herman Van Rompuy, de oud-voorzitter van de Europese Raad en misschien wel de man met het minste charisme op aarde, gooit het over een andere boeg. Hij gaat verkapt dreigen dat het een blamage zou zijn voor ons land wanneer Nederland nee zou stemmen:

  Een ‘nee’ van de stemmers bij het referendum zou Nederland in Europees verband een minder betrouwbare partner maken

  We hebben het over Herman van Rompuy, die tegenwoordig gespecialiseerd is in het leegtrekken van de Europese kas ter meerdere glorie van Herman van Rompuy zelf. Herman soupeert namelijk al een aardige tijd een gigantisch bedrag per jaar voor helemaal niets doen. Van jullie en onze belastingcentjes dat is. Terwijl van Rompuy zelf geen enkele vuist kon maken tijdens de euro crisis. Echt, met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig. Het gaat nog een hete maand worden…

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je wakker wordt met een neushoorn in je woonkamer. Want dat overkomt iedereen wel eens. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN