More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: Is dat een vliegtuig, of ben je gewoon blij me te zien?

  We hebben hier in Nederland nogal eens de indruk dat Oekraïne vol zit met wodkazuipende lapzwansen die hun Lada nog niet eens aan de praat kunnen houden.

  Maar niets is minder waar, want de Oekraïners zijn al 28 jaar houder van het record “grootste vliegtuig ter wereld bouwen”. Namelijk de Antonov An-225. Dit vrachtvliegtuig is destijd ontworpen om de Boeran, de Russische tegenhanger van de Space Shuttle, te vervoeren. Alleen is dat project nooit echt van de grond gekomen, dus is de Antonov An-225 nu commercieel te huur voor het vervoeren van buitenmaatse vracht.

  Antonov3
  Wie het breed heeft, laat het breed hangen.

  Neem dat buitenmaats overigens maar serieus, want het record (één van de 240 records die op naam van de Antonov staan) qua vrachtvervoer is het verschepen bijna 254 ton vracht op een hoogte van 2 kilometer over 1000 kilometer met een snelheid van 763,2 kilometer per uur.

  Het enige vliegtuig dat hoger is en een grotere spanwijdte had dan de Antonov is de Hughes H-4 Hercules aka Spruce Goose. Dit ding was breder en hoger, maar veel minder lang en vooral een stuk lichter. Daarbij heeft de Spruce Goose slechts één vlucht gemaakt en kwam daarbij niet hoger dan 21,3 meter. De Antonov is al 28 jaar in actieve dienst. Dan heb je nog de Airbus A380, die door velen gezien wordt als het grootste vliegtuig, maar ook die is een stuk kleiner dan de Antonov.

  antonovboeing
  Altijd baas boven baas

  De Antonov An-225 is overigens een paar keer in Nederland geweest en zorgt altijd voor een hoop media. Op Schiphol kan de Antonov wel landen, maar omdat het vliegtuig te zwaar is om over het viaduct boven de A4 te rijden, moet hij op een speciaal platform naast de A4 gelost worden. Dat gaat overigens niet altijd goed, maar het euvel was in een paar dagen verholpen, waarna de Antonov rechtstreeks naar Zuid-Korea is gevlogen.

  Antonov-An-225_front_part
  Is dat een landingsgestel., of ben je gewoon blij me te zien?

  Best niet lullig voor een stelletje wodkazuipende lapzwansen die hun lada niet aan de praat kunnen houden.

  antonov-plane_sizes
  Maar groot hè!
  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald! Ehhh… Daar zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendumposts hier. Daarnaast zijn wij van Retecool natuurlijk ook super behulpzaam. Zo weten wij bijvoorbeeld precies wat je moet doen als je opeens Adolf Hitler blijkt te zijn geworden. En tenslotte vinden het heel leuk als u ons volgt op Twitter en de moeder liket op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Hark
  Hark
  22/03/2016 - 14:53 14:53

  Dat linkje Schiphol gaat over de An-124, die is een slag kleiner.
  [schaamteloze spam]
  Modellen van de An-225 kan je gewoon kopen, met of zonder Buran:
  http://www.scalemodelstore.nl/search/?page=cat_contents&search_string=an-225&sc_id=0
  [/schaamteloze spam]

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN