More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: de Klitschko Broers

  Oekraïne heeft gisteren één van haar geheime wapens ingezet in de strijd om Nederland er van te overtuigen om op 6 april voor het associatieverdrag te stemmen.

  En dat geheime wapen is geen stukje hardware, zoals je dat kunt crowdfunden via een stel activisten. Dat geheime wapen is namelijk de Klitschko broers. Nu ken je de Klitschko broers ongetwijfeld van hun glorieuze zwaargewicht bokscarrière, maar de heren hebben meer in hun mars.

  Volodymyr, de jongste van het stel, heeft naast een vrijwel ongeslagen bokscarrière ook sportwetenschap gestudeerd, is fervent schaker (net als zijn broer), steunt nogal wat goede doelen (zo heeft hij zijn Olympische gouden medaille uit 1996 voor 1 miljoen euro verkocht en dat geld geschonken aan het goede doel, terwijl de koper de medaille direct weer heeft teruggegeven om binnen de familie te blijven) en doet het met Hayden Panettiere.

  Zijn oudere broer Vitali heeft ook een zeer succesvolle bokscarrière achter de rug en is tijdens en daarna gaan studeren, ook sportwetenschappen. Maar Vitali heeft zich daarna meer op de politiek gericht en niet geheel zonder resultaat. Want naast meedere pogingen om in het parlement terecht te komen, is hij sinds 2014 is hij burgemeester van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Daarnaast steunt hij de oppositie, net als zijn broer overigens, openlijk en was hij één van de drijvende krachten wachter de Euromaidan protesten.

  Gisteren waren de sympathieke (voormalige) vechtersbazen te gast bij RTL Late Night met Umberto Tan en daar vertelden daar in vrij heldere bewoordingen waarom iedereen op 6 april voor het associatieverdrag moet stemmen.

  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN