More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne Referendum: De doelstelling.

  Vandaag werd het mij in de rij bij de bakker weer eens pijnlijk duidelijk; Mensen weten dat er een referendum komt, en een enkele keer weten ze ook wat het associatieverdrag inhoudt, maar meestal hebben ze geen idee wat het doel van het verdrag is.

  De algemene opinie is dat het verdrag tot doel heeft dat de Oekraïne toe treedt tot de Europese Unie en dat alle financiële steun in de zakken van de oligarchen verdwijnt.
  Het leek ons dus een goed idee even een stukje duiding over het verdrag naar demense toe te geven. Laten we voor het gemak de eerste bladzijde van het tractatenblad er even bijpakken.

  Artikel 1 Doelstellingen

  1. Er wordt een associatie tot stand gebracht tussen de Unie en haar lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds.
  2. Deze associatie heeft ten doel:
  a. geleidelijke toenadering tussen de partijen te bewerkstelligen op basis van gemeenschappelijke waarden en nauwe en geprivilegieerde banden, en de associatie van Oekraïne met het EU-beleid en de deelname aan programma’s en agentschappen te vergroten;
  b. een passend kader voor een versterkte politieke dialoog tot stand te brengen over alle zaken van wederzijds belang;
  c. vrede en stabiliteit te bevorderen, bewaren en versterken, zowel op regionaal als op internationaal niveau, in overeenstemming met de beginselen van het Handvest van de Verenigde Naties en van de Slotakte van Helsinki van 1975 van de Conferentie over veiligheid en samenwerking in Europa en met de doelstellingen van het Handvest van Parijs voor een Nieuw Europa van 1990;
  d. de voorwaarden te scheppen voor versterkte economische en handelsrelaties in het licht van de geleidelijke integratie van Oekraïne in de interne markt van de EU, onder meer door het opzetten van een diepe en brede vrijhandelsruimte als bepaald in titel IV (Handel en daarmee verband houdende aangelegenheden) van deze Overeenkomst, en de inspanningen van Oekraïne te ondersteunen om de overgang naar een goed functionerende markteconomie te voltooien, onder meer door de wetgeving geleidelijk af te stemmen op de EU-wetgeving;
  e. de samenwerking te versterken op het gebied van justitie, vrijheid en veiligheid, om zo de rechtsstaat en het respect voor de mensenrechten en de fundamentele vrijheden te versterken;
  f. de voorwaarden te scheppen voor steeds nauwere samenwerking op andere gebieden van wederzijds belang.

  Als je dit zo leest, dan begrijp ik niet wat je tegen zo’n verdrag kan hebben. Hoe kan je hier nu ‘nee’ op zeggen? Grappig genoeg zegt het ‘nee’-kamp eigenlijk ook ‘ja’. Alleen zien ze dat zelf nog niet. Als je namelijk kijkt naar de campagne van Oekrainee.eu dan zou er dus ‘ja’ moeten staan als je tegen oorlog, leugens en corruptie bent op basis van de bovengenoemde doelstelling. Het verdrag voorkomt namelijk een oorlog, verbetert de mensenrechten en bestrijdt corruptie. Ga dus stemmen op 6 april, en zeg ‘ja’ tegen het verdrag.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendum posts hier. Ook zijn wij van Retecool ook superbehulpzaam. Zo weten wij wat je moet doen als je opeens in een hippe koffietent staat. Wij vinden het sowieso heel leuk als u ons leuk vindt op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  1 REACTIE

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  wout
  wout
  26/02/2016 - 12:19 12:19

  Er wordt erg denigrerend gedaan over het gegeven dat veel nee-stemmers het associatieverdrag aangrijpen om hun ontevredenheid over de EU te kennen te geven. Oh, wat is dat toch dom van het volk. Dat terwijl het in de politiek zelf doodgewoon is om niet op inhoud te stemmen, maar je stem te laten bepalen door bijvoorbeeld partijpolitiek. En zijn politici altijd op de hoogte van de stukken? Ik lees wel eens wat anders.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN