More

  RECENTE POSTS

  Oekraïne referendum: De Algemene Beginselen

  Als u dacht dat na het akkoord op het associatieverdrag de gebraden kippen de Oekraïners de mond in gaan vliegen, dan heeft u het mis. In de Algemene beginselen van het verdrag staan een aantal voorwaarden waar de Oekraïne aan moet voldoen voordat dit verdrag op alle punten in werking zal treden.

  Al deze voorwaarden zijn in het belang voor het land en haar bevolking. Lees even mee waar je mensen zoals jij en ik van onthoudt met een “NEE”-stem.

  ALGEMENE BEGINSELEN

  Artikel 2
  De eerbiediging van de democratische beginselen, de mensenrechten en de fundamentele vrijheden, inzonderheid als vastgelegd in de Slotakte van Helsinki van 1975 van de Conferentie over veiligheid en samenwerking in Europa en het Handvest van Parijs voor een Nieuw Europa van 1990, alsmede de relevante mensenrechteninstrumenten, waaronder de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties en het Europees Verdrag betreffende de bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden, en het respect voor de rechtsstaat, vormen de grondslag van het binnenlands en buitenlands beleid van de partijen en zijn een essentieel onderdeel van het partnerschap en van deze Overeenkomst. De bevordering van respect voor de beginselen van soevereiniteit en territoriale integriteit, onschendbaarheid van de grenzen en onafhankelijkheid, evenals de strijd tegen massavernietigingswapens, daarmee samenhangende materialen en de overbrengingsmiddelen daarvoor, vormen essentiële elementen van deze Overeenkomst.
  Artikel 3
  De partijen erkennen dat de beginselen van een vrijemarkteconomie aan hun betrekkingen ten grondslag liggen. De rechtsstaat, goed bestuur, corruptiebestrijding, de strijd tegen de verschillende vormen van grensoverschrijdende georganiseerde misdaad en terrorisme, de bevordering van duurzame ontwikkeling en efficiënt multilateralisme zijn van wezenlijk belang om de betrekkingen tussen de partijen uit te bouwen.

  De huidige situatie in de Oekraïne is verre van ideaal. Corruptie, schending van de mensenrechten en vechtende rebellen in het Oosten van het land die vermeend door de Russen tot de tanden bewapend worden. De Russen zullen een eventueel ‘nee’ van Nederland dan ook met beide handen aangrijpen om als propagandamachine te gebruiken tegen de Oekraïners, in de hoop bijvoorbeeld een burgeroorlog te ontketenen maar bovenal zo de macht over het land weer terug te krijgen. Het was jaren een land onder hun indirecte bewind en men is er maar wat blij mee als die status quo hersteld zou kunnen worden. Een ‘ja’-stem voorkomt dus een heleboel ellende. Het is onder andere daarom van essentieel belang is dat je gaat stemmen op 6 april.

  Weer een referendumpots? Ja duh, daar krijgen we voor betaald zijn we vóór. Jullie dus als het goed is ook. Zo potsen wij alle referendum posts hier. Ook zijn wij van Retecool ook superbehulpzaam. Zo weten wij wat je moet doen als je opeens in een hippe koffietent staat. Wij vinden het sowieso heel leuk als u ons leuk vindt op Facebook.
  0 0 stemmen
  REET DEZE POTS!

  2 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  2 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Xloph
  29/02/2016 - 20:20 20:20

  “Een ‘ja’-stem voorkomt dus een heleboel ellende. Het is onder andere daarom van essentieel belang is dat je gaat stemmen op 6 april.”

  Ook als de stem van Het Neederlandsche Volk in dit slechts raadgevend referendum een ‘Nee’ oplevert, komt dat verdrag er toch wel. Tenminste ik mag hopen dat onze regering niet heel Europa voor schut zet en de samenwerking nog verder uitholt door een uitslag als bijvoorbeeld 52% ‘tegen’ bij een opkomst van 40%.
  Volgens mij is wegblijven een nog duidelijker signaal dan ‘voor’ stemmen. Hoe lager de opkomst, hoe sterker het signaal tegen het populisme.

  wout
  wout
  29/02/2016 - 20:36 20:36

  Wat lief! Artikel 2 van de AA met Egypte is ongeveer hetzelfde, zij het wat minder uitgebreid. En, is het verdrag met Egypte al opgezegd, omdat het een militaire dictatuur heeft die dagelijks de mensenrechten schendt?

  Nee, natuurlijk niet. Het zijn ook alleen maar wat statements.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN