More

  RECENTE POSTS

  Naar een Genderrechtvaardig Energiebeleid!

  Momenteel schiet de maandelijkse gasrekening door het plafond, en zoals met bijna alles hebben vrouwen daar meer last van dan mannen. Ik verzin dat niet zelf, dit heeft pauperkrant AD opgetekend uit de mond van Mariëlle Feenstra, onderzoeker Genderrechtvaardig energiebeleid aan de TU Twente, die heeft daar voor doorgeleerd. De onderbouwing die Mw Feenstra hiervoor geeft: “De lichaamstemperatuur van vrouwen is iets lager dan die van mannen, waardoor ze eerder de thermostaat hoger zetten.”

  Nou, dat klinkt lekker logisch aan onze redactieborreltafel, en na twee biertjes wordt al geopperd dat die aardbevingen in Groningen in feite de schuld zijn van vrouwen omdat die de thermostaat steeds zo hoog zetten. Maar als we even een contemplatief stapje terug zetten en wat langer nadenken, dan lijkt Mw Feenstra’s redenering nogal onzinnig. Als de lichaamstemperatuur van vrouwen inderdaad lager is dan van mannen, zeg 36 graden in plaats van 37, dan zou je verwachten dat ze het ook bij een lagere huiskamertemperatuur al warm hebben, vergeleken bij mannen, en iedereen weet dat dat niet zo is. Dus vermoedelijk heeft de stagaire van het AD dit niet goed opgeschreven tijdens het vertalen van Mw Feenstra’s academische nuance naar de bij het AD gebruikelijke Jip & Janneke taal, en bedoelde ze waarschijnlijk te zeggen dat Vrouwen een bepaalde temperatuur als kouder ervaren, ten opzichte van Mannen.
  Want het is natuurlijk algemeen bekend dat vrouwen de woning warmer willen hebben dan mannen, maar dat komt denk ik doordat hun interne kachel niet optimaal functioneert. Het zou me niet verbazen dat dat komt doordat vrouwen nogal geneigd zijn caloriearm te eten, veel salade’s en tofu en quinoa en homeopatisch bloedverdunners. Terwijl mannen calorierijker eten: kapsalons en gehaktstaven van de benzinepomp en zo. De kachel is niet het verschil, maar meer de brandstof die beide genders erin gooien.
  Een ander verschil wat Mw Veenstra niet benoemt, of mogelijk niet durft te benoemen, is dat door dit verschil in dieet mannen wat meer vet op hun lijf hebben dan vrouwen, wat natuurlijk enorm helpt om het warm te krijgen en te houden. Wat dat betreft zou ze tijdens Genderrechtvaardige bijeenkomsten vrouwen moeten aansporen om wat dikker te worden, wat ze ter plekke kracht kan bijzetten door vette snacks te serveren.
  De aanleiding van het AD artikel was overigens het feit dat iedereen, man en vrouw, van de overheid 400 euro compensatie gaat krijgen voor de hogere gasrekening, wat Mw Feenstra oneerlijk vond. Wat volgens ons een beetje kortzichtig is, want mannnen geven juist meer geld uit aan vette snacks. Vanuit het terugdringen van fossiele brandstoffen willen wij er tenslotte voor pleiten dat De Staat, in plaats van meebetalen aan de gasrekening, overgaat tot het verstrekken van gratis Fleecedekentjes. En wat ons betreft mogen vrouwen er dan best wel eentje extra krijgen.

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!

  11 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  11 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  20/10/2021 - 13:49 13:49

  Tis zoals tis

  stikkor.png
  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Der Webmeister
  20/10/2021 - 14:18 14:18

  Eindhoven he, alles is daar nog VGA 640×480

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  20/10/2021 - 14:20 14:20

  .

  pixels.png
  Flepz0r
  Beheerder
  20/10/2021 - 14:29 14:29

  Maar wacht, als vrouwen 2000 Kcal per dag achter het huigje frotten en mannen niet op temperatuur zijn met 2500, dan betekent dat dat mannen derhalve 25% meer kwijt zijn aan voeding, ongeacht of die boterhammen vloeibaar zijn of niet, waardoor de vrouwtjes dus eigenlijk geld uitsparen en daarmee MINDER gecompenseerd hoeven te worden op de energierekening. Am I right?

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Flepz0r
  20/10/2021 - 14:32 14:32

  You are not wrong!

  Apekut
  Lid
  20/10/2021 - 18:33 18:33

  Qua parelduiktechnisch heb je ook nog Oneworld magazine, dat is een soort van woke tegenhanger van Geenstijl en het FvD-forum. Deze weirdo heeft nog het AD gehaald, maar dat is slechts weinigen gegeven.

  grotesnor
  20/10/2021 - 22:28 22:28

  Feenstra? Als in de cv-boer Feenstra? Ik ruik een rat!

  Ds. Ploppo
  Redacteur
  21/10/2021 - 12:01 12:01

  Voor warmteisolatie hebben mannen meer lichaamshaar en vrouwen meer onderhuids vet.
  Vroeger/moesten mannen snel kunnen jagen en dan zit dat vet in de weg. Vrouwen hielden zich in groepjes schuil tot de sterke mannen weer thuiskwamen van de jacht. Ondertussen bessen plukkend. Dan zat vet niet in de weg, maar met veel haar gingen ze stinken, konden makkelijker door roofdieren opgemerkt worden en zouden dan meer last van ongedierte hebben. (Gelukkig heeft die evolutie niet te lang geduurd anders waren alle vrouwen nu kaal).

  En terug on-topic: Vrouwen zijn gewoon koukleumende watjes. Heeft verder niks met lichaamstemperatuur te maken.

  Bismarck
  24/10/2021 - 19:57 19:57

  Het is wel een beetje waar. Ik deel wel eens met vrouwen het kantoor. Dan moet ik in de winter dus eraan denken dat ik in T-shirt naar mijn werk ga, want op kantoor is het saunatemperatuur. En dan zitten ze nog op hun stoel te ozelen van de kou met trui en vest aan.

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN