More

  RECENTE POSTS

  Midjourney: Dune in the Style of H.R. Giger

  Waar wij hier op Retecool een beetje lopen te rommelen met Midjourney om via Digitale Doe Dinsdag Foto Fuck Vrijdag 2.0 te creëren, gaan de dames en heren van KhromAI net even een stapje verder.

  Geheel in de stijl van H.R. Giger hebben ze een spectaculaire set visuals gemaakt van het Dune Universe. Waarom in de stijl van H.R. Giger hoor ik jullie roepen? Nou, dat is vrij eenvoudig uit te leggen. In 1974 was het Alejandro Jodorowsky die al eens heeft geprobeerd Frank Herberts onverfilmbaar geachte SF-roman ‘Dune‘ naar het witte doek te brengen. Lees hier de uitgebreide post van Meneer van Dale over de poging van Jodorowsky om Dune te verfilmen. Naast grote namen als Salvador Dali, Pink Floyd, Orson Welles, en Mick Jagger had ook H.R. Giger zijn medewerking aan het project toegezegd. Hij zou namelijk de paleizen en gebouwen in deze verfilming ontwerpen. Een nogal bizar project dat uiteindelijk dan ook niet is door gegaan.

  Later heeft David Lynch een aardige poging gedaan om het boek te verfilmen en 37 jaar later heeft wat mij betreft Denis Villeneuve een beter geslaagde poging gedaan om Dune naar het witte doek een streamingdienst te brengen. Villeneuve is overigens bezig met Dune: Part Two, dus wellicht moet hij onderstaande visuals maar eens goed bekijken. Hoewel, de film bevind zich in de post-production fase, dus alles is al geschoten en vanaf november 2023 kunnen we genieten (of niet, zie maar) van Dune: Part Two.

  Tot die tijd zullen we het met de geweldige visualisatie van KhromAI moeten doen. Want wat een waanzinnig mooie wereld hebben ze gecreëerd, of zoals ze zelf zeggen:

  Each image in this collection is a unique creation, featuring intricate and otherworldly landscapes, surreal creatures, and iconic characters from the DUNE universe. The use of AI technology has allowed us to push the boundaries of what’s possible in digital art, and to explore new and exciting visual styles that were previously out of reach.

  Voor het beste effect gewoon even groot opklikken:

  5 5 stemmen
  REET DEZE POTS!
  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN