More

  RECENTE POSTS

  Oekraïense animatiefilm Mavka nú in de bios

  Afgelopen week hebben we in de redactiebunker de kelder opengezet (die kinderen moeten af en toe even luchten en iets met vitamine D) en mooi van de gelegenheid gebruik gemaakt ze te gebruiken als testpanel voor de film die vandaag in de Neerlandsche bioscopen komt.

  Al zo lang als de mens zich kan herinneren kennen de uitgestrekte Oekraïense bossen talloze geheimen en mysteries. Er wonen wonderlijke wezens tussen eeuwenoude bomen die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka. Zij is gekozen tot Beschermer van het Woud en haar belangrijkste taak is het Woud én zijn Hart – de Bron van het Leven – te beschermen tegen hun vijand: de mens.

  Wanneer de bescheiden, muzikale dorpsjongen Lucas in het Woud terecht komt, ontmoet hij Mavka. Zij raakt betoverd door zijn muziek en er bloeit een verboden liefde op tussen de twee. Dan verschijnt ook nog de hebzuchtige Kylina ten tonele die erop uit is om het Hart van het Woud in handen te krijgen. Zij deinst nergens voor terug en misbruikt de opbloeiende liefde tussen Mavka en Lucas om in het Woud door te dringen.

  Nou, u ziet het al aankomen, dat wordt neu.. oh nee, vechten! Sinds de tijd dat een tekenfilm nog 14 maanden klieren en kleuren kostte (hoi Walt) is er flink wat veranderd en het zou ons niets verbazen als binnenkort een kind van 14 met ChatGPT en Midjourney op steroids een avondvullende film in elkaar tijpt.

  Nu staat Oekraïene niet bekend om haar Odessawood waar film na film eruit gepompt wordt, dus schrijver dezes was enigszins bevreesd met een puik stukje propaganda kennis te gaan maken maar dat bleek erg mee te vallen. Ja, er wordt wel een puik stukje vrijheid blijheid binnengevallen door de grote aartsvijand, maar uiteindelijk blijken ze toch in harmonie samen te kunnen leven. En niet onterecht ziet het er voorlopig naar uit dat de Oekraïeners doorpakken tot de Russki’s weer over de grens zijn gejaagd.

  Dan inhoudelijk naar de film, leuk om te kijken. Mooie animaties, goeie spanning, het is gereet op 6 jaar en ouder vanwege angst en geweld, maar dat is dan wel een scherp gezette, want ook voor 7-8 kan het spannend zijn. In ieder geval prima film, eentje waar je ook als volwassene heen kunt gaan met kinderen en je niet de touwtandjes vervelen omdat je kind van 6 het ontwikkelingsniveau van een kind van 8 heeft en het aantal films waar die mee naar toe mag (en begrijpt) beperkt is. Benieuwd of er nog meer uit die hoek komt qua films, overigens is de film schijnbaar ook in een aantal bioscopen beschikbaar in de originele (taal)versie.

  4.8 4 stemmen
  REET DEZE POTS!

  10 REACTIES

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  10 Reacties
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  Reet
  Beheerder
  19/04/2023 - 12:21 12:21

  Is dit nou de Oekraïense propaganda waar Thierry ook altijd al voor heeft gewaarschuwd?

  Monade
  Antwoord aan  Reet
  19/04/2023 - 12:49 12:49

  Tja, die gast speelt met zijn fluit terwijl die met dat lgbt-haar lachend toekijkt. In het bos. Dus wat denk je?

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  19/04/2023 - 12:57 12:57

  .

  putlr.jpg
  Monade
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  19/04/2023 - 13:13 13:13

  .

  blob.png
  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Monade
  19/04/2023 - 13:44 13:44

  LOL! Handig, een reet aan de voorkant!

  Toxteth O'Grady
  Beheerder
  Antwoord aan  Reet
  19/04/2023 - 13:48 13:48

  Laat het alsjeblieft geen underboobs zijn

  Reet
  Beheerder
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  19/04/2023 - 13:51 13:51

  Dat is inderdaad minder handig.

  Monade
  Antwoord aan  Toxteth O'Grady
  19/04/2023 - 13:53 13:53

  Laat je fantasie de vrije loop in een toekomstige Digitale Doe Dinsdag.

  / Hint

  Latest Posts

  Account

  U ZEI:

  OOK NIET TE MISSEN